Dm-es Alverde olívás natúr szappan.
Egy szappan fogyott el eddig, pont ugyan annyi idő alatt, mint bármely más, ami kb. 2 hét. Most a másodikat fogyasztom, ha már nekiálltam a tesztnek…
Az első dolog, amely eszembe jutott a használatakor, hogy utoljára gyermekkoromban, jártam úgy szappannal, hogy kicsúszott a kezemből, és úgy siklott, mint a szappanozott hal.
Ez kérem borzalmasan csúszós nedvesen. Nem ám annyira, mint egy átlagos szappan, hanem legalább kétszer annyira.
A másik, amely nem tetszett benne, hogy nedvesen könnyen lesz olyan szottyos állagú, amely még a jobb érzésű emberekben is a takony állagot körvonalazza ki. Nem csak kézben borzalmas, hanem a szappantartóban is.
Ettől függetlenül használata során szépen habzik és tisztít, de sajnos szárít is, mint bármely más, nem natúr szappan. Arcon is kipróbáltam és itt pozitív volt a tapasztalatom egy részben, mely szerint az orron, és környékén az apró pórusokat szépen kitisztította. Már az első használatnál feltűnt és a további mosakodás során is érezhető volt. De bizony az arcot is szárította, meg a kézbőrt is.
Hajon is kipróbáltam, többször mostam hajat vele, de teljesítménye itt is átlagos volt. Szépen tisztított, remekül habzott, ráadásul tartósan, de öblítés után érezhető volt a szárító hatás.
Az olíva összetevőtől én semmilyen extra pozitív hatást nem vártam, és ahogy éreztem nem is kaptam, sem arcon, sem kézben, sem hajon. Tusolni teljesen átlagos volt, azt leszámítva, hogy piszkosul csúszik – hát börtönbe senki ne vigyen ilyet.
Összességében nem vagyok elégedett vele, egy átlagos szappan nyújtja ezt a teljesítményt, fele áron.