Nesti Dante a leginkább (bár ez drágább, de próbálj ki egyet ha tudsz, minden tekintetben kiemelkedő), amúgy meg a Penny/Aldi krémszappanjaival sincs gond szárítást illetően, meglepően jó szappanok 150 Ft-ért. Én már csak szappant használok 5 éve. Akkor szoktam rá amikor a hagyományos borotválkozásra. A tapasztalatom az, hogy bármelyik képes szárítani a bőröd, ha eleget dörzsölsz rá. Szóval itt a mértékletesség a kulcs.
Az én javaslatom, hogy első körben vedd meg a fent említett szappanok egyikét és nagyon finoman húzd végig a bőrödön, DE csak egyszer mindenhol vagy csak bizonyos részeken kend be vele magad. A lényeg, hogy keveset kenj magadra. Aztán vegyél hozzá egy fürdőrózsát és habosítsd fel. Ha nem habzik olyan jól akkor a rózsára engedj óvatosan egy kis vizet. Úgy képzeld el, mint amikor a borotvahabot elkezded felépíteni, csak ezt most a teljes testeden végzed. Meglátod nem fog így szárítani egy szappan sem.
A szappan elég koncentrált cucc, és rendkívül sokáig elég ha TÉNYLEG rájössz, hogy hogy kell használni. Sokan dörzsölik vele megukat össze-vissza, mert azt látták a filmekben, meg reklámban, meg mittoménméghol. Nem szabad. Ha tényleg finoman bekened magad vele ÉS NEM MINDENHOL, csak csíkokban, akkor a rózsával már elég habot tudsz készíteni az egész testedre. Ez amúgy elsőre nem biztos, hogy sikerül, de majd megtalálod a számodra megfelelő technikát.
Másik megoldás egyébként, hogy a fürdőrózsával dörzsölöd a szappant és utána azzal a habos rózsával mész a testedre. Ezzel még jobban tudod szabályozni a szükséges szappan mennyiséget.
Ja és hát ugye a kézmosás. Itt szintén elkövetik azt a hibát az emberek, hogy össze-vissza dörzsölik a kezüket vele, mert utána jól habzik. Kurvára nem kell! Megfogod a szappan, tenyeredben körzöl vele 2-3-at, de nem dörzsölöd, csak finoman simogatod, aztán kész. Gyönyörűen felhabzik, már ennyitől is.