Egy gyors kérdés, nagyon izgatja a fantáziámat. Hátha valaki már véghezvitt hasonló ötletet.
Maradt egy halom padlólapom, a fele nagyon kemény gres, valami kemény kerámia+műgyanta kb fél centis mázzal kültérre ( ez enyhén szürke) alatta kerámia, ami viszont világos szürke. A lényeg, hogy a burkoló anno ezekkel nem tudott mit kezdeni, nehezen tört szépen ( nem lehetett jól megvágni), és a gyémánt tárcsás flex is alig vitte ( tehát tényleg kemény). Ezekből nem lehet valahogy használható követ "gyártani"? Beszéltem egy cimborámmal, akinek van síkköszörűje ( fémre), de elhajtott, hogy túl kemény, szétcseszné a követ. Így nekiálltam lesíkolni előszőr 120-as smirglivel, majd finom asszem 600-assal, de egy fél óra után rá kellett, hogy jöjjek ez így baromi lassú lesz...
Első kérdés, használható-e egyáltalán egy ilyen lap kővel egyenértékben? Második, meg, hogy mivel lehetne lelapolni rendesen, mert ez a kő k.va kemény, mondjuk így is majdnem sík, de szeretném teljesen síkra letolni... Jelen állapotában kipróbáltam egy késen, sikerült vele egész jól megfennem, de érzem, hogy még lehetne rajta javítani ( a szőrt lepattintja a karomról, de nem könnyedén). Borotvakéshez így még biztosan nem jó, de egyáltalán lehet-e, érdemes-e vesződni vele?