Ezt a szép kést hoztam el tegnap az Orczy térről.
(Bizonyára sejthető, hogy miért pont onnan, de legalább nem kélt lába.
)
Tehát ez a majd' egy éve alakult USA-beli készítő csapat, teljesen amerikai készítménye, a HartSteel ezidáig egyetlen típusa. Azt hiszem a kobaltkékekből én csíptem el az utolsót. Az acél is a korszerűbbnek gondolt O-1 es, melyet 63 Rockwell keménységre edzettek. A mattra köszörült 6/8-os kés - mint olvastam -, kissé érzékenyebb a korrózióra és a megnövelt felület ezt még külön támogatja is. Úgyhogy készenlétbe is helyeztem a Camellia olajamat.
Érdekes és modern megoldás, hogy a szegecses tengelyt süllyesztett torx csavar váltotta fel, melyet a hozzáadott 8-as kulccsal egyéni ízlés szerint lehet beállítani. A nyél fröccsöntött szilikonos, nagyon kellemes anyagból van. A hátsó oldalon a készítő - aki az egész kés előállítását végigvitte - monogramja látható az enyémen a BG nevű mesteré.
Alig vártam a kés felavatását és nem csalódtam a minőségi munkában, azon kevés borotvát vehettem kézbe, amely az ígéretnek megfelelően valóban shave ready volt. Nem csilingelt, énekelt, mint a solingeniek, de nem is volt olyan mint a sheffieldi edge típusúak, amelyek "szó nélkül" teszik a dolgukat, valahol a kettő között éreztem "munka" közben.
Mindenesetre nagyon, nagyon
...és bocsássatok meg nekem ismét!