A két kinaim!Két kínai borotva került régebben a gyűjteményembe, egyik amiről tudtam, hogy az, a másik "trójai fa lóban". Az elsőt Longball fórumtársunktól vettem. Na, ez a szénacél késsel rendelkező borotva igen jó minőségű. Kicsit dolgoztunk rajta Flasival, ő köszörült én éleztem. ...és az eredmény egy príma borotva lett.
A másik borotvának látszó tárgy
Master USA "álnéven", melyről csak megérkezése után, a dobozáról derült ki a Made in China. Akkor még kevesebb tapasztalattal rendelkeztem és nem tanulmányoztam az
SRP tiltó listáját sem.
A borotvának megtévesztően szép rózsafa nyele van. Na az értéke ebben ki is merül. Maga a kés 440-es rozsdamentes acél. Élezhetetlen!!! Odaadtam Hegyes Sanyinak, hátha tud vele csodát tenni. Nem tudott. Szegény vért izzadt vele és úgy adta vissza, hogy látszólag éles, de borotválkozásra nem fogom használni. Mondott még olyan hasonlatokat is, hogy "kavicsos konglomerátumos kőzet" meg "modellgipsz", mint ez és egy normál borotvakés közötti különbség. Arról már nem is beszélve, hogy becsukott állapotban a penge élének egy része kilóg a túlsó oldalon.
Tehát nem minden borotva, ami fénylik!