Szerző Téma: Lord  (Megtekintve 308728 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Lord
« Válasz #720 Dátum: 2014. Február 12. - 19:30:14 »
A LORD L7 nekem is új volt, de nem mai info ( de tegnap előtti). Annyit tudok róla, hogy nem hajaz fejben az L5-re, ill. az L6-ra ugyan hasonlít, de mégis valószínűleg más alkatrészekből áll. Ha lenne egy tippem, akkor hézag (gap) növelt L6, a kicsit agresszívebb borotválási élményért. Sajnos nem hiszem, hogy valaha kapunk belőle, de majd egyszer ha kiderül, akkor megírom.

pmol322- annak ellenére, hogy nekem is vannak kedvenc pengéim és felállított kedvenc sorrend belőlük, egy íratlan alapszabályt (szubjektiv, mert összességében még senki nem erősített meg benne) már felállítottam magamban, hogy kb. miszerint rangsorol az ember. Ez meg úgy néz ki alapjaiban, hogy vannak vékony szalagú hegyes szögű ( éles) pengék és vannak a vastagabb szalagú nagyobb szögű, esetleg jobban lekerekített vagy több élszöggel (vagy ezek variációja) megkomponált geometriájú pengék. Az "élesebb" jobban vág, de nem tesz jót a hámrétegnek, az "életlenebb" nehezebben hasít, viszont jobban kiméli a bőrt. Kb. itt keresik a gyártók az egyensúlyt, meg a költségkímélőbb és a legoptimálisabban avuló megoldást. Mivel mindenkinek teljesen más a szőre és a bőre is, ráadásul az ember a borotválkozást teljesen autodidakta módon ( ráadásul sokszor rosszul) sajátítja el, a különböző minőségű pengékhez illő technikákkal sincs tisztában, ( ami meg azért lehet szubjektív, mert ez is mindenkinél kicsit más) ezért nagyon könnyen lesz@rozunk egy-egy pengét, ami a megszokott mozdulatokkal, hardverrel-szoftverrel nem fekszik... Én is! Sokáig ide tartozott a kék és zöld Lord is, miközben a Superchrome-ot meg amióta DE-vel borotválkozom mindvégig imádtam/om. De azért csak bele-bele került egy-egy ilyen nem kedvenc is a készülékeimbe és mára más lett a véleményem (lásd fenti gondolatok) A kék/zöld Lord pengék továbbra sincsenek a kedvenceim között, de a "vallatástól" már nagyon messze vannak (de így kezdték ők is), teljesen kényelmesen meg tudok velük borotválkozni. Kb. ennyire szubjektiv ez a pengékről alkotott általános vélemény. Túl sok az egyetemesen definiálhatatlan változó a képletben....
Mondjuk biztos vannak határok ebben is, de azt hiszem, hogy pl. a Rossmannos penge ( asszem most Dorco PL, de lehet már német Feintechnik ) is határon belül van vagy kéne, hogy legyen. Sajnos előfordul minden gyártónál kicsit gyengébb széria, ilyenkor is megindul a masszív lesz@rozás, sőt azt is el tudom képzelni, hogy kifejezetten a gyenge szériákra szerződnek ezekkel a multikkal saját márkára.   

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #721 Dátum: 2014. Február 12. - 19:38:55 »
 :bocs:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #722 Dátum: 2014. Február 12. - 19:50:53 »
Penge:

Nem leszaroztam, hanem egyszerűen leírtam mint szerintem (szubjektíve) nem borotvalkozásra alkalmas pengét.

A többi Lorddal semmi bajom, százasával vannak odahaza, pont ma töltöttem fel a készleteimet.

Közel 15 év DE után, még egy belevagott plexi lappal is BBS re borotválkozok, de ha ilyen, s szerintem a zöld penge ismerve a többi termékük minőségét s alacsony minőség ingadozását, akkor igen is vállalhatatlan. Főleg egy kezdő kezében. Az élettől is elmegy a kedve, nem hogy a borotválkozás nedves, hagyományos módjaitól. S a szétnyúzott arcával a tükörben fog mindenkit kigúnyólni, hogy nekünk ebben mi a jó?

Az apám mondta, hogy jó szerszámmal öröm dolgozni, szarral művészet.

Adjunk az ujjoncok kezébe megbízható minőségű pengét.

A kék-fehér, a sc mind elérhető árú s a csalódás kizárt.

Ezt értettem a népvallató alatt.

Nem elérhető Jack Ward

• Törzstag
  • Mr. Cobra
« Válasz #723 Dátum: 2014. Február 12. - 20:12:18 »
Én csak azt nem értem, hogy egy ilyen neves gyártó mint a Cerrus, miért adja a nevét egy ilyen rossz minőségű pengéhez?  :offtopik:
You're the disease and I'm the cure.

Nem elérhető nevemsenki

• Törzstag
« Válasz #724 Dátum: 2014. Február 13. - 10:02:34 »

a cerrus nem gyarto , hanem a rossmann markaneve es a cerrus penge nem egy fix fogalom , hanem allandoan valtozik. volt ez mar feintechnik , personna es most tenynleg dorko lett. a muller es a rossmann kozott ugyan annyi a kulonbseg mint a mediamarkt es a saturn kozott - semmilyen.
az L7 szerintem az L6 fej vegre egy rendes c 23 tipusi nyellel . fura modon a smart most L5 fejjel szerepel, de ehhez mar hozzaszoktunk , hogy a lord megnevezesoszto egy nagy mokamester.
szarvam sunjam - minden ures

Nem elérhető nevemsenki

• Törzstag
« Válasz #725 Dátum: 2014. Február 13. - 10:22:16 »
egy kicsit vissza . a kepre katintva a vilag megint rendbe jott. csak az elso oldalon a 625 os L5os fejjel szerepelt.
szarvam sunjam - minden ures

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #726 Dátum: 2014. Február 13. - 17:44:50 »
Megtévesztő vagy sem, rengeteg sajátmárka létezik, míg gyártó viszonylag kevés. Ezért bármely márka, gyakorlatilag azonosítható egy már ismert gyártóval. Minden multi hálózat előszeretettel csinál(t) magának sajátmárkát, mert ebben van a biznisz, míg a gyártók az eredeti saját brandjüket egyre nehezebben adják el. Azonban a kereskedelmi csatornákat a multik uralják... Ezért a gyártók nem szerződnek tip-top sajátmárkás termékekre, így hagyva egy kis mozgásteret a saját piacuknak is. Lehet a Cerrus beleesett ebbe, de azt tudom saját tapasztalatból, hogy a Dorkó is tud majdnem kifogástalan cuccost gyártani, persze jó drágán.

Nem elérhető Jack Ward

• Törzstag
  • Mr. Cobra
« Válasz #727 Dátum: 2014. Február 13. - 19:07:50 »
Megtévesztő vagy sem, rengeteg sajátmárka létezik, míg gyártó viszonylag kevés. Ezért bármely márka, gyakorlatilag azonosítható egy már ismert gyártóval. Minden multi hálózat előszeretettel csinál(t) magának sajátmárkát, mert ebben van a biznisz, míg a gyártók az eredeti saját brandjüket egyre nehezebben adják el. Azonban a kereskedelmi csatornákat a multik uralják... Ezért a gyártók nem szerződnek tip-top sajátmárkás termékekre, így hagyva egy kis mozgásteret a saját piacuknak is. Lehet a Cerrus beleesett ebbe, de azt tudom saját tapasztalatból, hogy a Dorkó is tud majdnem kifogástalan cuccost gyártani, persze jó drágán.

De ezzel a pengével nem lehet megborotválkozni ennek ellenére veszik.  :o
You're the disease and I'm the cure.

Nem elérhető TigerPresidet

• Új tag
  • *
« Válasz #728 Dátum: 2014. Február 20. - 11:17:27 »
Negyedik borotválkozásom újdonsült L6 barátommal. A kék-zöld penge második használatra kicsit húz, és nem is túl jó az eredmény 3 kör után:( Ennyire rossz lenne ez a penge :nemtom:? Amit adtak a masinához, az simán jó volt a második használat után  :2thumbup:

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #729 Dátum: 2014. Február 20. - 11:34:24 »
Negyedik borotválkozásom újdonsült L6 barátommal. A kék-zöld penge második használatra kicsit húz, és nem is túl jó az eredmény 3 kör után:( Ennyire rossz lenne ez a penge :nemtom:? Amit adtak a masinához, az simán jó volt a második használat után  :2thumbup:

az super chrome volt, s az ég és föld.

már a kék fehérrel is többet érsz.

100forintosban 80.- ért vehetsz lord kék-fehéret

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #730 Dátum: 2014. Február 20. - 18:10:49 »
A zöld 3 kör esetén egy alkalom!

Minden nap megajándékoz az új penge érzésével a pazarlás (lyuly) érzete nélkül!  ;)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #731 Dátum: 2014. Február 20. - 18:11:22 »

sztem. a kék-fehér sem jobb, csak más.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #732 Dátum: 2014. Február 20. - 18:15:17 »

Hát tapasztalataim szerint, lényegi külömbségek vannak.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #733 Dátum: 2014. Február 21. - 09:56:52 »

Zenith:

Szokasomtól eltérően most külön végigviszek egy kék lordot, hogy meglássam meddig bírja.

Alap Merkur Futur 3 as fokozat ( Lordokhoz ez vált be ).

Eddig 5 teljes 2 körörös. S még van benne szerintem úgy kettő. update: nem volt benne több.

Annál az arcszörzetnél ahol a Wilki 3akat a Gilette szintén, a kék astra 4 et bír ki. A zöld-kék (aschanos) penge nagy jóindulattal 1et.

Nem elérhető alice30

• Törzstag
« Válasz #734 Dátum: 2014. Március 01. - 23:23:38 »
Hol tudok beszerezni L5 és L6 készüléket? 
Ha jól tudom Ednél egy ideje áll a busines.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici