A LORD L7 nekem is új volt, de nem mai info ( de tegnap előtti). Annyit tudok róla, hogy nem hajaz fejben az L5-re, ill. az L6-ra ugyan hasonlít, de mégis valószínűleg más alkatrészekből áll. Ha lenne egy tippem, akkor hézag (gap) növelt L6, a kicsit agresszívebb borotválási élményért. Sajnos nem hiszem, hogy valaha kapunk belőle, de majd egyszer ha kiderül, akkor megírom.
pmol322- annak ellenére, hogy nekem is vannak kedvenc pengéim és felállított kedvenc sorrend belőlük, egy íratlan alapszabályt (szubjektiv, mert összességében még senki nem erősített meg benne) már felállítottam magamban, hogy kb. miszerint rangsorol az ember. Ez meg úgy néz ki alapjaiban, hogy vannak vékony szalagú hegyes szögű ( éles) pengék és vannak a vastagabb szalagú nagyobb szögű, esetleg jobban lekerekített vagy több élszöggel (vagy ezek variációja) megkomponált geometriájú pengék. Az "élesebb" jobban vág, de nem tesz jót a hámrétegnek, az "életlenebb" nehezebben hasít, viszont jobban kiméli a bőrt. Kb. itt keresik a gyártók az egyensúlyt, meg a költségkímélőbb és a legoptimálisabban avuló megoldást. Mivel mindenkinek teljesen más a szőre és a bőre is, ráadásul az ember a borotválkozást teljesen autodidakta módon ( ráadásul sokszor rosszul) sajátítja el, a különböző minőségű pengékhez illő technikákkal sincs tisztában, ( ami meg azért lehet szubjektív, mert ez is mindenkinél kicsit más) ezért nagyon könnyen lesz@rozunk egy-egy pengét, ami a megszokott mozdulatokkal, hardverrel-szoftverrel nem fekszik... Én is! Sokáig ide tartozott a kék és zöld Lord is, miközben a Superchrome-ot meg amióta DE-vel borotválkozom mindvégig imádtam/om. De azért csak bele-bele került egy-egy ilyen nem kedvenc is a készülékeimbe és mára más lett a véleményem (lásd fenti gondolatok) A kék/zöld Lord pengék továbbra sincsenek a kedvenceim között, de a "vallatástól" már nagyon messze vannak (de így kezdték ők is), teljesen kényelmesen meg tudok velük borotválkozni. Kb. ennyire szubjektiv ez a pengékről alkotott általános vélemény. Túl sok az egyetemesen definiálhatatlan változó a képletben....
Mondjuk biztos vannak határok ebben is, de azt hiszem, hogy pl. a Rossmannos penge ( asszem most Dorco PL, de lehet már német Feintechnik ) is határon belül van vagy kéne, hogy legyen. Sajnos előfordul minden gyártónál kicsit gyengébb széria, ilyenkor is megindul a masszív lesz@rozás, sőt azt is el tudom képzelni, hogy kifejezetten a gyenge szériákra szerződnek ezekkel a multikkal saját márkára.