Nekem a 8000-es norton után jön a krómoxid pasztás szíj, utána a sima bőr! Persze, ez csak élezéskor van így!!! Sima használat előtt csak szíj, kb. 10-20 húzás (nem számolom, csak úgy "érzésre").
Ami a kés és a kő bezárt szögét illeti, én mindig, minden esetben ráfektetem a kést a kőre! (Ha X-et, vagy rolling X-et használok, akkor is próbálom tartani a síkot, nehogy a kő élén fusson a kés.) Ha meg van tekeredve a kés, akkor lehet rolling X-et használni, de előtte érdemes a kő éleit egy kicsit lekerekíteni! (Nehogy "belevágj" a kő élébe.)
Tesztekről: Az első időkben, amíg nem alakul ki egy "érzék", hogy mennyire éles a kés, addig jó indikátor, de nem szabad erőltetni!!!
Nekem a köröm teszt vált be legjobban eddig!
A hajszál teszt az egy igen érdekes dolog, sok körülménytől függ, hogy sikerül-e elvégezni, vagy sem...
Például, hogy milyen vastag (nehéz) a hajszál, hol próbálod "elvágni", a hajhagyma felőli részt használod, vagy a végét, mekkora darabot próbálsz levágni... (nekem pl. a saját vastag fekete hajszálaimmal szokott sikerülni, a kedvesem vékony, szőkésbarna hajszálával meg nem...)
DE! Jártam már úgy is, hogy a hajszál teszt nem sikerült, mégis jól borotvált a kés.