Közösség > Gyűjtés, gyűjtemények, galériák

rasiermesserfarkas

(1/21) > >>

fonthunter (†2014):
Itt lesz messerfarkas barátunk gyűjteménye!  ;)

messerfarkas:
Köszönöm a lehetőséget!  :sör:
Úgy látszik erőt vett rajtam az exhibicionizmus.  :crazy:
A bemutatást kronológiai sorrendben igyekszem megejteni, vagyis annak megfelelően, ahogy a birtokomba kerültek a holmik.

messerfarkas:
Mindjárt egy kínos vallomással kell kezdenem: Gimnázium első vagy második osztályába jártam, amikor a biológia szertárt költöztették, amiben mi tanulók is segédkeztünk. A pakolás során az egyik szekrény fiókjának mélyéről előkerült egy halom borotvakés, köztük ez a Rakéta is.
Talán már akkor előre láttam borotvakéses jövőmet, mert az alkalom fiaként önhatalmúlag úgy döntöttem, hogy nekem nagyobb szükségem van a szovjet ipar eme jeles termékére, mint a gimnáziumnak. Ha volt is ebben némi igazság, az természetesen nem ment fel megtévedt ifjúi cselekedetem alól.  :-[ Persze ez olyan régen volt már, hogy azóta ennél nagyságrendekkel súlyosabb bűnök is elévültek.  ::)

Hogy miért pont erre esett a választásom már nem tudom. Egy durván csorbult Solingeni pengéről van még konkrét emlékképem. Lehet, hogy alig volt a kupacban ép állapotú kés.
Mint borotva nem a szívem csücske, alig néhányszor borotválkoztam vele, nem igazán szeretem. Hiába no: ebül szerzett jószág.

messerfarkas:
A következő kés sem túl izgalmas.  A Vaterán jó esetben egy ezrest adnának érte, én viszont semmi pénzért nem válnék meg tőle. Számomra pénzben ki nem fejezhető különleges értéket képvisel. Hogy miért? Ebből talán kiderül.

Ezzel kezdtem a késes borotválkozást. Ma már csak jeles napokon veszem elő ilyen célra. A többi késem mellet ereklyeként tölti nyugdíjas éveit.

messerfarkas:
Erről a topikról meg majdnem megfeledkeztem. És úgy látom nemcsak én.  :-\ De ha már elkezdtem csakazértis befejezem. :evil:

Még mindig az unalmasabb résznél tartunk.  :uncsi: Az első vaterás beszerzésem: egy SFK. Enyhén rozsdás de amúgy gyári állapotban érkezett. A rozsda eltávolítása után csak bőrözni kellett. Aztán történt vele egy kis baleset: leesett és kb két mm mélyen kicsorbult az éle (lásd lenti kép). Nem egy szépségdíjas termék, nem is a kedvencem de teljesen jól működik. Leginkább úti borotvának használom. Ár-érték arány tekintetében kb. verhetetlen.

A fenés utáni állapoton (fent) jól látszik milyen hullámos volt az éle. Úgy gondoltam megérdemel egy regrind-et. (lent.)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése