Csak a félreértések végett tisztáznám a dolgot. Nem kezdőkést keresek. Tudom, hiszen olvastam itt, hogy jobb egy olcsó késsel kezdeni. Ez már megtörtént. A Filarmonica vs más hasonló árban mozgó kések témakört feszegettem. Érvek mellette, ellene.
Melyik Filát nézted ki?
Ha van rá keret, nyugodtan megveheted, nem fontos mindig ár/érték arányban vásárolni. Jómagam még nem használtam, de rosszat még nem hallottam róla. Szerintem bármikor túladhatsz rajta, ha mégse tart ki a szerelem. Ha nem itt, akkor külföldön.
Ha megveszed, és igényt tartasz rá, vállalom ingyen az élezését. Általában minden kést kipróbálok használat előtt.
Elsőre azért nem muszály beleugrani a vásárba, nézz szét egy kicsit az árakat illetően. Amire nagyon kell figyelni, hogy ne legyen repedt a penge. Egy jó 8/8-os-ra a 200 usd-t minimum rá kell szánni.
Ha erre vágysz vedd meg. Ha mégsem jön be és újra eladod, ha nem sietsz az eladással nem valószinű, hogy buksz rajta.
Amit kell tudni rólluk:
-nagyon kemény az anyaguk ezért könnyen elpattanhat, de ugyanakkor nagyon ritkán kell bőrőzni őket.
-Full hollow a köszörőlésük, ezért ha a Sheffieldi bárdokat preferálod, nem biztos, hogy be fognak jönni.
Nekem is átment a kezemen néhány darab (jelenleg is van itthon vagy 10-15 darab) és csak jót tudok mondani rólluk. Bár nekem is inkább a bárdok jönnek be, most mégis egy fila-származék van befogva mindennapi használatra(egy 14-es Barge).