A Fila kapcsán én mindig elszörnyedek, hogy egy alapvetően szép pengét, hogy a picsába lehet ilyen ocsmány nyéllel árulni.
Ha a Filákról leszednénk a nyelet, akkor kb úgy néznének ki, mint sok átlagos solingeni borotva. A Filák karakterét nagyobb részben a nyél adja. A színen lehet vitatkozni, de a forma szép. Viszont az tény, hogy vacak anyagból vannak, vagy mára már elöregedtek.
Ezzel én azért vitatkoznék kicsit. Szerintem annál gagyibb műanyagból, igénytelenebbül fröccsöntött nyelet még a legnónémebb solingeni pengéken sem nagyon szoktam találni. Az igazi ciki az, hogy a 800Ft-os Gold Dollarok nyele nagyságrendekkel minőségibb kivitelben is, anyagban is. Tényleg fura egyébként, hogy egy aranyozott, szépen felpolírozott, szépen holozott pengére ilyen igénytelen hulladékot tegyenk. Jó kontraszt ezzel szemben hogy a DD borotvákra milyen nyeleket tettek, valahol a kettő között alkothattak volna valamit ha már a fémmegmunkálás terén ennyire igényesek voltak, mert a pengék amikkel eddig találkoztam (NOS, vagy közel az persze) kivétel nélkül példás munkák voltak.
Senkit nem zavarna egyébként a dolog, ha nem az egyik legszebb és legigényesebb pengéket gyártó cégről lenne szó. Ez olyan mintha egy Ferrariba a gyárban a legolcsóbb műbőrből varrnák az ülésekre a huzatot.
Ui: A nyélnek a dombornyomott design-ja meg az arany szín nekem tetszik, ezért bosszantó hogy az igénytelen kivitellel közel élvezhetetlen kinézetileg is, tapintásilag is.