Szerző Téma: Régi borotvák  (Megtekintve 346500 alkalommal)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re:Régi borotvák
« Válasz #705 Dátum: 2014. Szeptember 01. - 20:07:21 »
Kösz.
Megvan az ideális rozsdaeltávolítóm. Kipróbáltam egyelőre a gyakorló vason. Fékolaj:)Meglássam mi lesz vele később.

Rögtön felejtsd el  :fenek:
A fékolajfolyadék le fogja szedni ugyan a rozsdát, de utánna a legkissebb nedvességre is rozsdázni fog.

Herr

• Vendég
« Válasz #706 Dátum: 2014. Szeptember 01. - 20:28:50 »
Értettem:)
Mondjuk amit próbáltam ,kivétel után azonnal bő vízzel lemostam ,meg féktárcsa tisztítóval is.
De marad az ősi petró:)

Herr

• Vendég
« Válasz #707 Dátum: 2014. Szeptember 01. - 20:48:00 »
ZOZO!
Amúgy igazad volt mert a Wüsthof az bitang . Itt egy kép .és már egész délután vakartam róla a rozsdát.
Nem is tudom lehet e evvel valamit csinálni  házilag. Bár sok türelem és csiszpapír csodákra képes:)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #708 Dátum: 2014. Szeptember 01. - 20:50:52 »
Egyik késemben 35 óra kézi csiszolásom volt, soha többet  :fetreng:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #709 Dátum: 2014. Szeptember 02. - 07:40:22 »
A régi kések tisztításáról, felújításáról nincs itt valami tudástár, kisokos, bármi?
Csak hogy ne kelljen újra feltenni ugyanazokat a kérdéseket.... Nem azért írom ezt, mert így unalmas, és már mindent tudok, hanem épp ellenkezőleg. Csak most kapizsgálom a dolgot, és folyamatosan olvasom Herr bejegyzéseit. :)  Aki sok kést újított fel, megoszthatná összefoglalóan a tapasztalatait. Ha valahol van már egy ilyen, akkor elnézést...
(szerintem)

Herr

• Vendég
« Válasz #710 Dátum: 2014. Szeptember 02. - 15:10:43 »
Kb 95 % ban eltüntettem a pöttyöket ,a maradék is csak közelről vehető észre,de soha többet ilyen rozsdás kést nem veszek:) Mondjuk amennyibe került nem bánom,de már nem érzem az ujjam:)
Megéleztem,és nagyon jónak tűnik ,kipróbáltam a 2 napos borostámon egy  kicsit és szárazon is pattintotta szépen. No maj este letesztelem.

Ugye ilyen volt

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #711 Dátum: 2014. Szeptember 02. - 21:38:02 »
ZOZO!
Amúgy igazad volt mert a Wüsthof az bitang . Itt egy kép .és már egész délután vakartam róla a rozsdát.
Nem is tudom lehet e evvel valamit csinálni  házilag. Bár sok türelem és csiszpapír csodákra képes:)

Ami igazából rendbe tenné az egy reground lenne, az ilyeneket startból Kelemen mesterhez viszem.
A képek alapján jó lett, csak majd figyeld, nehogy megint kezdjen rozsdásodni. Én a helyedben lecserélném a nyelet, nem esztétikai szempontból, hanem egy másik dologért:
Bizonyos nyél anyagok, rozsdásodást okozhatnak.
Erre pár hete jöttem rá, amikor újranyeleztem egy Double Duck-ot.
Megbeszéltem a dolgot Kelemenel, ő is járt igy bizonyos celuloid nyelekkel.
Visszakutakodva az emlékeimben jártam még igy 2 solinegni késsel.
Illetve rengeteg Double Duck-ot láttam teljesen elrozsdázot pengével.
Mind világos szinű celuloid nyél volt.

Herr

• Vendég
« Válasz #712 Dátum: 2014. Szeptember 02. - 21:46:13 »
Zozo!
Nem hinném,hogy a nyél lenne az oka megnéztem egy rakrap ilyet és egyik sem volt ennyire rozsdás. szerintem a kisöregnél kallódott sok sok évig  és mondta is,hogy vigyázhatott volna rájuk.
Itten vannak. http://www.ebay.com/sch/i.html?_kw=wusthof+razor

Na de majd nézd meg miket hozok :) Van egy sasos  annak csinálok új nyelet ,meg a teniszesesnek is. Gondoltam fából  gyártok nekik valami szépet.:)

Herr

• Vendég
« Válasz #713 Dátum: 2014. Szeptember 03. - 18:38:06 »
Urak.
Tanácsot kérnék.
Szombaton megyek beretvákért és vannak ezek

Érdemes ezekkel foglalkozni? Ha jól látom Kínai borotvák

A másik.
Van kiszemeltem ezekről valami infót tudtok, az alsót biztos újra kell nyelezni mert széteső félben van.

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #714 Dátum: 2014. Szeptember 03. - 18:48:01 »
Figyelj Herr!
Én értem, hogy tetszenek a borotvák, de nem kell 1 hét alatt 30-40 db-t begyüjteni. Próbálgasd őket, melyik az amit szeretsz.Inkább kevesebbet vegyél, de az legyen minőségi. Rá fogsz jönni melyik az a méret 5/8, 6/8, 7/8 vagy az ezknél nagyobb, kissebb ami számodra fekszik.próbálj wedge-t hollow-t ezek változatait mert mind másként dolgozik. Válaszd ki melyik tipusú szőr, köteg nagyság hossz a Neked jó, mert ezek is lényegesen befolyásolják a borotválkozás minőségét.A szappanokról nem is beszélve.
 Nyilván az  alkami vételeket ne hagyd ki, csak vigyázni kell a felújítással, mert nagyon el lehet cseszni, és értéktelenné válik.

Herr

• Vendég
« Válasz #715 Dátum: 2014. Szeptember 03. - 18:53:55 »
Ebben tökéletesen igazad van:)Csak ,hogy ezek olyan áron vannak amit nem akarnék otthagyni,ha másra nem arra jók lesznek,hogy eladom őket .
Felújításban még csak tapogatózom,de arra vigyázok,hogy max megtisztítom őket és nem nyúlok bele komolyabban.
Mindamellett ezek a nagy pengék tetszenek tegnap kipróbáltam  magamon a Wüsthof 7/8 at és nagyon kellemes élmény volt ,a borotva súlya szinte elég volt ,már kezdem érteni miért is kedvelik a nagy pengéket. :sör:
Ui.
És azért sem akarnám ott hagyni őket mert a piaci borotvákhoz képest ép pengével rendelkeznek:)

Mindamellett nekem a wedge profilú kés kényelmesebbnek tűnik.

Pl ez itt micsoda jó kis gyakorló kés lenne

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #716 Dátum: 2014. Szeptember 03. - 19:20:59 »
Herr!
Ha rám hallgatsz , azt teszel amit akarsz, pontosabban, amit a feleséged enged!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #717 Dátum: 2014. Szeptember 03. - 19:27:08 »
Ezt a Gold Dollárt 1000 Ft alatt megveheted újonnan  ;)

Ebben tökéletesen igazad van:)Csak ,hogy ezek olyan áron vannak amit nem akarnék otthagyni,ha másra nem arra jók lesznek,hogy eladom őket .
Felújításban még csak tapogatózom,de arra vigyázok,hogy max megtisztítom őket és nem nyúlok bele komolyabban.
Mindamellett ezek a nagy pengék tetszenek tegnap kipróbáltam  magamon a Wüsthof 7/8 at és nagyon kellemes élmény volt ,a borotva súlya szinte elég volt ,már kezdem érteni miért is kedvelik a nagy pengéket. :sör:
Ui.
És azért sem akarnám ott hagyni őket mert a piaci borotvákhoz képest ép pengével rendelkeznek:)

Mindamellett nekem a wedge profilú kés kényelmesebbnek tűnik.

Pl ez itt micsoda jó kis gyakorló kés lenne

Herr

• Vendég
« Válasz #718 Dátum: 2014. Szeptember 03. - 19:39:47 »
 bgakos :sör:
Na erre voltam kíváncsi:))Akkor azokat  hagyom. :thumbup:

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #719 Dátum: 2014. Szeptember 03. - 19:42:05 »
Nagyon jó acélból vannak a Gold Dollárok, de ha hozzáadod a belefektetett munkád, akkor inkább újat rendelj  ;)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici