Sziasztok!
Utolsó pár borotválkozásom alkalmával a Victoria Bechhofen Daxer kicsi, sörte pamacsomat használtam (mülleres). Volt arcon habosítás és tálkás is, jó eredménnyel. Persze, a megfelelő habmennyiség eléréséhez kicsit többet kell dolgozni, mint a borz pamacsommal, de szerintem javul a technikám és nem sok különbség van időben a hasonló habmennyiség elérésében. Kifejezetten szeretem, hogy masszírozza a bőrömet, jobban, mint a borz pamacs. Még a harmadik körben -néha negyedjére is kenek a nyakamra, akkor a negyedik- sem szúr, vagy bök, viszont érezhetően jobban "érzem" a sörte végeket, mint a borz esetében.
Arra gondoltam, hogy jó lenne egy minőségi sörte pamacs, kicsit nagyobb átmérővel, icipicit hosszabb szőrrel. Ennek majdnem megfelel a szintén mülleres sörte pamacs (persze, az is Victoria Bechhofen) de szerintem az átmérője ugyanakkora, mint a kicsinek.
Tehát ennyi bevezető utána a kérdések:
1. erősítsetek meg (vagy cáfoljatok) hogy használat során a szőrszál végek finomodnak, puhulnak.
2. ha rendelek, szerintetek omega, vagy semogue legyen? Melyik modell ? Egyébként úgy láttam, hogy ezek ráadásul nem is drágák.
Úgy érzem, hogy főként arcon habosítok (persze, ez idővel változhat) oda pedig a kicsit rövidebb, tömöttebb pamacsok jobbak és valahogy jobban húzok a desznyók felé, mint a borzok irányába (mint említettem, van borzom, de még nem próbáltam semmilyen silvertipes csodát)