Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 803434 alkalommal)

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2175 Dátum: 2013. Május 16. - 08:10:38 »
 :+1:

Aki meg nem hiszi el, hogy a tárgyakat érdemes rendben, tisztán eltenni, az próbáljon meg egy szarrá rozsdásodott, rászáradt sárral telített ásóval felásni egy jó darab fekete földet.
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2176 Dátum: 2013. Május 16. - 08:27:18 »
Inkább arról, hogy kifejezetten szeretem megbecsülni a tárgyakat, legyen az szerszám, vagy eszköz. Ezáltal becsülöm meg az azt létrehozó emberek munkáját.
:+1:
Szívemből szóltál longball!  :sör:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2177 Dátum: 2013. Május 16. - 09:20:56 »
Ezek után fontos megjegyeznem, hogy a pamacs köteg gumizása az, ami számomra túlzás, a szerszámok, egyéb használati tárgyak megbecsülése evidens.

Nálam ez elég változatosan alakul, mert egy könyvre jobban vigyázok, mint egy biciklire, a fejszét jobban óvom, mint a parketta lakkozását, és a virágokat, növényeket jobb formában tartom, mint a hivatalos iratokat. Ki érti ezt. :jajne:
Sheffield-England

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2178 Dátum: 2013. Május 16. - 09:30:55 »
Ha már így visszatértünk a pamacsokhoz, akkor mégegyszer megkérdezem: az, hogy a (sörte)pamacs szétáll szárazon, pusztán esztétikai szempont, vagy okoz vmi problémát?  A szerszámait gondozó mesterember-metaforák után az utóbbira tippelek, de érdekelne ha vki elmondaná hogy konkrétan mit, mert egyelőre nem világos számomra.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2179 Dátum: 2013. Május 16. - 09:47:28 »
Úgy emlékszem, már írtam, hogy nagyon tetszik, hogy-  ahogy általában, most is-  messzire vezet egy-egy indított téma kitárgyalása.

Ezért is tartom fontosnak megjegyezni, hogy figyeljünk oda, hol kapnak az állítások gellert!

Az, hogy valaki nem gumizza vagy kötözi a pamacsát, nem jelenti azt, hogy nem becsüli meg. 

Sajnos meg van az a hibám, hogy személyesnek veszem a megjegyzéseket. Magamból indulok ki azok értelmezésénél.

Longball éltárs szívemből szólt, mikor a munka megbecsüléséről írt, illetve az eszközök (kézi eszközök) megbecsüléséről, karbantartásáról.

Én is nagyon vigyázok minden holmimra, szerszámomra. Éppen ezért pamacsimat állványon tárolom, külön polcon, mindíg szárazon teszem el őket, használat után kiöblítem, kirázom ( nem nyomkodom!) és óvatos, körkörös  mozdulatokkal egy száraz törölközön átdörgölöm.  A nyelet is áttörlöm, ne maradjon szappanmaradék rajta. Megigazítom a szőröket, ha egy- kettő kiállna a kötegből és fejjel lefele ( a pamacsot természetesen) a tárolóba helyezve kiteszem a fürdőszobaszekrény tetejére 24 órára száradni. Ha úgy tetszik , csak másnap reggel teszem el.

Nos, úgy gondolom, ez a fent részletezett eljáráa is alátámasztja, hogy megbeszülöm pamacsaimiat, és ezáltal mások munkáját. Gumizni viszont nem gumizom. Éppen abból a megfontolásból, hogy nehogy ártson a pamacsnak. Betörje a szőrt, vagy befülledjen alatta, mert lassabban tud száradni.

Mindazonáltal, ahány ház annyi szokás. Mint ahogy a kezemen az ujjaim sem egyformák, úgy nem csak egyfajta módon lehet ingóságainkat megbecsülni.

Üdvözlettel:
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2180 Dátum: 2013. Május 16. - 09:53:00 »
Ha már így visszatértünk a pamacsokhoz, akkor mégegyszer megkérdezem: az, hogy a (sörte)pamacs szétáll szárazon, pusztán esztétikai szempont, vagy okoz vmi problémát?  A szerszámait gondozó mesterember-metaforák után az utóbbira tippelek, de érdekelne ha vki elmondaná hogy konkrétan mit, mert egyelőre nem világos számomra.

Mókus!

Ha téged zavar, akkor gond! Egyébként szerintem nincs nagy jelentősége. Persze nem tudom mennyire áll szét

A pamacsot nedvesen használod. Akkor nem áll szét. Ugye?

Melyik pamacsről van szó? Nekem van omega, és Gomes is, valamint Vulfix vegyes (sörte és borz). Egyik sem áll szét.

Milyen minőségú cuccod van?
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2181 Dátum: 2013. Május 16. - 10:35:50 »
Semogue 830, pár szál kiáll ha megszáradt, de mintha ez változna ahogy bejáratom.  Nem zavar, ilyesmik nem zavarnak.  Csak a mesteremberes szál úgy állítja be az egészet mintha ez a pamacs romlásához vezetne, ez nem volt tiszta.

Nem elérhető szablasz

• Új tag
  • *
« Válasz #2182 Dátum: 2013. Május 16. - 10:46:50 »
 :+1: longball

Én szárítás után másnap este  ki is szoktam fésülni a pamacsot.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2183 Dátum: 2013. Május 16. - 10:54:52 »
Én mielött elteszem, mesélek neki, vagy halk komolyzenét teszek fel, lekapcsolom a villanyt és csak később megyek be kikapcsolni a lejátszót. Lábujjhegyen.

Egyszer egy héten kiveszem mindegyiket és diát vetítek nekik, vagy mesefilmet. A két bor ökröcskét és az öreg néne őzikéjét nagyon szeretik.

Mesefilmben a Rémusz bácsi meséi, a Süsü a sárkány, a Mazsola és Manócska a kedvencek.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2184 Dátum: 2013. Május 16. - 10:59:19 »
Én mielött elteszem, mesélek neki, vagy halk komolyzenét teszek fel, lekapcsolom a villanyt és csak később megyek be kikapcsolni a lejátszót. Lábujjhegyen.

Egyszer egy héten kiveszem mindegyiket és diát vetítek nekik, vagy mesefilmet. A két bor ökröcskét és az öreg néne őzikéjét nagyon szeretik.

Mesefilmben a Rémusz bácsi meséi, a Süsü a sárkány, a Mazsola és Manócska a kedvencek.

:fetreng: :fetreng:

Ha egyet-kettőt eladnál belőlük, az új tulajnál ezek belehalnának az unalomba, sörtét hullajtanának mind! :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2185 Dátum: 2013. Május 16. - 11:04:35 »
Lehet még a sörtéjük is szétállna szegény kis lelenceknek  és még a végén gumizni kéne őket, vagy lekötözni, ahogy Longall teszi.

Ez az Longball, fegyelmezd meg a kis köcsög pamacsaidat! Csak keményen! Elvégre, mit gondolnak ezek a kis csírák? Majd úgy áll a szőrük, ahogyan azt ŐŐŐK akarját. Hát nem! Gumit nekik, meg kötelet!

Nem elérhető szablasz

• Új tag
  • *
« Válasz #2186 Dátum: 2013. Május 16. - 11:29:01 »

Sajnos meg van az a hibám, hogy személyesnek veszem a megjegyzéseket. Magamból indulok ki azok értelmezésénél.

Sajnos nekem is Toportyan...

Én e cikk alapján szoktam átfésülni: http://www.shaving101.com/index.php/education/shaving-brush-basics/219-avoid-brush-damage-and-maximize-your-investment.html

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2187 Dátum: 2013. Május 16. - 11:36:03 »
Elolvastam a cikket. Hasznosnak találtam.

Szablasz!

És milyen fésűt használsz? Sűrű fogút vagy ritkát?

De most komolyan. Mert lehet én is kipróbálnán. Eltétel elött kifésülném.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2188 Dátum: 2013. Május 16. - 11:51:12 »
Semogue 830, pár szál kiáll ha megszáradt, de mintha ez változna ahogy bejáratom.
Ha nagyon zavar, megpróbálhatod azt, hogy kensz rá hajbalzsamot, kicsit állni hagyod, majd kimosod belőle és kifésülöd. Erről -igaz, hogy nagyon régen- már volt itt szó...
Egyébként szerintem nem okoz a pamacsnak semmiféle mechanikai károsodást, ha kiáll egy-két szál száradás után.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető szablasz

• Új tag
  • *
« Válasz #2189 Dátum: 2013. Május 16. - 11:52:15 »
ritkás fogú (asszonyé). Mármint a fésű foga ritkás , nem az asszonyé  ;). Nem egyből használat után, hanem szárazon szoktam fésülni.
Valami ilyesmi

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici