Igazán nem szeretném a szubjektív összehasonítás értékét csökkenteni, de élesen kihangzik Fehege vállalt borzkedvelő mivolta. Ez persze nem baj, mindenkinek más a kedvence, de én azért alig palástolt ellenérzést hallok ki a szövegből.
Hadd kérdezzem meg egyébként, ha ennyire nem kedveled a szintiket, akkor miért veszed a fáradságot több, hasonló témájú írás elkészítésére?
Egy nagyon okos oktatóm szerint nem kell mindig minden jogos kérdést feltenni. Az összeset így nem is teszem fel, de kettőt azért igen:
- a Synthetic Fibre szálakkal kapcsolatos leggyakoribb kritika, hogy bökősek. Erre válaszul mindig előkerül, hogy a Black Fibre meg nem bökős, hanem selymes. Miért mégis mindig a SF kerül górcső alá (és állapíttatik meg róla mindannyiszor ugyanaz: hogy bökős)?
- Köztudomású, hogy a Mühle a SF pamacsokból már a második generációt forgalmazza. Ez az összehasonlításban is egyértelműen megjelenik, magad is észrevetted - még a felirata sem azonos a pamacsoknak. Ennek ellenére érezhetően hibaként rovod fel, hogy nem egyformák. Te magad, ha javítasz egy konstrukción, mit vársz: hogy ugyanolyan legyen, mint az első változat, vagy azért legyen különbség köztük?
Be kell vallanom, Fehege, hogy sokadik írásod után is mindig ugyanaz a zavarbaejtő érzés fog el. Láthatóan időt és energiát áldozol rájuk, és általában is fensőbbséges-lekezelő hangnemben írsz. Mégis, nekem az "elemzések" a nagy terjedelmük ellenére inkább tűnnek hályogkovácsolásnak, mint a többször hangsúlyozott mérnöki mivoltodból következtethetően alapos és körültekintő munkának.
Bocs, de én így értékelem, amit írsz. Szeretném leszögezni, nem azért ragadtam billentyűzetet, mert személyesen veled szeretnék ellenségeskedni (éppen ellenkezőleg), hanem azért, mert a reakciókból látszik, a témában kevésbé járatosak készpénznek veszik írásaidat. Márpedig az a véleményem, hogy konkrétan ebben az ügyben nem vagy részrehajlástól mentes.
Písz.