Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 804398 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2355 Dátum: 2013. Szeptember 01. - 19:39:22 »
Na kivancsi vagyok a velemenyedre...
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #2356 Dátum: 2013. Szeptember 01. - 19:51:49 »
inkább eladom  :crazy:, nem fogom használni, nincs szivem arra ott az EJ borzom meg az omega coca :)
Na kivancsi vagyok a velemenyedre...

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2357 Dátum: 2013. Szeptember 01. - 20:22:59 »
Gyuri, szép az a pamacs  :thumbup:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #2358 Dátum: 2013. Szeptember 01. - 20:53:11 »
Gyuri, szép az a pamacs  :thumbup:
Ez a baj ;) túlszép. :)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2359 Dátum: 2013. Szeptember 02. - 05:57:02 »
Víz?
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #2360 Dátum: 2013. Szeptember 03. - 08:40:20 »
A Semogue pamacsokról szóló eszmecserével átvonulok ebbe a topicba az eladó szál helyett.

Pár nappal ezelőtt írtam arról, hogy egy Semogue 2011 LE Bristle #1 pamacsból kiszedtem a köteget, és a nyelet használom tovább. Soha annyi megkeresést, topic-reflektálást nem kaptam, mint erre az egy hírmorzsára  :naughty:, úgyhogy álljon itt a teljes sztori...

Már amikor megjelent a 2011 LE széria, akkor nagyon megtetszett nekem. Amikor először megláttam a szájton a képeket, a kezdeti fellelkesülés után lehiggasztottam magam - drága, van pamacsom, nem kell. Oké, nagyon - úgy értem, NAGYON - szépek, biztos jók is, de ilyen sok pénzt egy pamacsra...

Aztán addig rágott a dolog, hogy eldöntöttem, veszek egyet. Addigra viszont a négy modellből a kisebbik sörte kifogyott - így, "jobb híján", mivel már meggyőztem magam, hogy ilyen kell, a kisebbik borzot vettem meg. Kiderült, élőben még szebb, és Finest borzom amúgy sem volt addig. Nagyon tetszett. Bár kicsit szúrós volt, de azért sokat használtam, mert gerinces volt, jó habot csinált, és imádtam, ahogy kinéz. De azért nem hagyott nyugodni a kisördög: lehet, hogy a sertés kevésbé lenne szúrós? És az is milyen szép... Szóval egy idő után elkezdtem nézelődni.

A B&B Elad topikja tele volt eladó Bristle #1-esekkel, így lecsaptam egy alig használt, még bejáratós darabra. Jó drága volt Hollandiából, de az eladó viccesen segítőkész volt, még egy kupac De Vergulde Hand sw-t is segített beszerezni, és együtt küldte el a pamaccsal - sikersztori.

Igenám, de a pamacs - noha tényleg állatul nézett ki - nem akart működni. Pedig isten bizony, nagyon akartam szeretni. Biztos még bejáratós - gondoltam, mivel a sörtéket köztudomásúlag hosszabb ideig tart betörni, mint a borzokat. Nekiláttam, és vagy két hónapig csak azt használtam, minden nap. A betöréssel nem is volt gond, a szálvégek szépen felnyíltak, láthatóan a folyamat rendben lezajlott.

Csak a pamacs nem volt jó.

A szálak nedvesem szétnyíltak, mint egy esernyő. Hajoltak, dőltek, amerre a "szél" vitte őket, de sosem egyenesedtek vissza. Annyira gerinctelen, törlőrongy állagú volt a pamacs, hogy én éreztem magam zavarban, amikor használtam. Pedig végigkísérleteztem: krémek, szappanok, arcon habosítás, scuttle - hátha csak rosszul használom, vagy a technikám nem oké még, biztos gyakorolni kell még. De nem, sajnos. A pamacs, amilyen szép volt, annyira alacsony volt a használati értéke. Szép lassan megértettem, miért volt olyan sok eladó a B&B-n. Az értékelések is elég visszafogottak voltak. Rá kellett jönnöm, hogy nyilvánosan senki nem meri bevallani, hogy a piacon akkor kapható legdrágább sörte egyáltalán nem olyan jó, mint amilyen szép.. Mindenki önmagát áltatta, próbálta a saját maga számára is megmagyarázni, hogy azért nem olyan rossz, és a kiadott viszonylag nagy összeg nem kidobott pénz.

Én nem hazudtam magamnak. Ismertem már a széria borzpamacsát. Van jó Semogue sörtém is, egy SOC (bár volt már, aki jelezte, van még annál is jobb Semogue sörte - de a SOC így is az "elég jó" kategória), meg még vagy egy tucat mindenféle pamacsom (köztük az azóta számomra egyeduralkodóvá előlépett szintetikusok). Hiába a nagy igyekezet, szomorúan kellett beismernem, hogy ez a sörte egy hype. Biztos voltam benne, hogy nem fogom tudni örömmel használni. Eladni se volt kedvem, mert egyrészt továbbra is nagyon tetszett, másrészt egészen biztosan úgy éreztem volna, átverem a vevőt.

Így aztán szétkaptam. A gőzölős módszerrel simán kijött belőle a köteg, kis noszogatásra pedig a ragasztómaradék is. A szép nyelet rögtön használni kezdtem. Jó sokféle köteget vettem időközben az interneten, így mindig az éppen próba alatt lévőt tettem bele. Ha valamelyik nem szorult jól bele, annak a tövét körbetekertem hímzőfonállal, amíg pontosan nem passzolt - tökéletesen működött. Ki is próbáltam minden olyan szőrfajtát, amire kíváncsi voltam. Egy dolgot szerettem volna még megoldani: a fémgyűrű nagyon tetszik a köteg tövénél, ezt át akartam tenni egy másik kötegre.

Azt viszont tudni kell, hogy ez nem egy szimpla fémgyűrű, hanem egy kb. másfél centi magas henger, aminek a felső peremén van a gyűrűnek tűnő díszperem. Ebbe a hengerbe van beleültetve a köteg, majd a henger fala "homokórásítva" van, vagyis a közepénél összepréselik, hogy tartsa a beleültetett szálakat. Ezután öntik ki az egészet ragasztóval. Na erről kellett nekem leszedni a fémet :)

Nem mesélem el az összes technikai részletet, de nem volt egyszerű, és a folyamat során el is kellett döntenem, hogy vagy tönkreteszem a sörtéket, vagy nem lesz gyűrű. Ahogy az már kiderülhetett, ezt a köteget semmire sem tartottam, a gyűrű meg kellett, így a döntés nem is volt igazából döntés. Collateral damage.

A gyűrűt a korábban már megénekelt Frank Shaving 4Gen 3-band szintetikusra applikáltam, és beleültettem a nyélbe. Több köteget úgyse fogok már kipróbálni, így nem lesz szükségem egy próbanyélre. A kész pamacs pedig olyan, amilyennek talán az LE Bristle-nek kellett volna lennie - vagy jobb. Jó és szép pamacsom tehát, ha kalandosan is, de lett az ügyből. Eladó LE Bristel köteg viszont nincs. De sajnálni senki se sajnálja, használni a kezdeti önámító időszak után már ti sem akartátok volna.

Megértem azokat, akik kinéznek maguknak egy drága pamacsot. Vágynak rá. Megmagyarázzák maguknak, hogy a (valószínűleg irreális) ár tulajdonképpen megéri, egy ilyen pamacsért. Képzeletben már azzal borotválkoznak, talán álmodnak is vele  :naughty:. Azután, amikor végül a kezükbe kerül, nem hajlandóak beismerni maguknak, hogy átverték őket. Jó esetben eladják, vagy esetleg felteszik a polcra, időnként gyönyörködnek benne, de nem használják. Amit viszont gáznak gondolok, az az, ha használják, és közben magukat hitegetik, hogy ez úgy jó, ahogy van ("nem süllyedünk...").

Én túlléptem ezen, és szerencsés véget ért a sztorim, titeket pedig igyekszem megóvni attól, hogy ugyanezt a hibát elkövessétek. Jó habot mindenkinek!

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2361 Dátum: 2013. Szeptember 03. - 09:10:57 »
Köszi a részletes beszámolót. Hangsúlyozottan nem szeretném, hogy bárki bármilyen következtetést vonjon le az én sztorimból, de érdekes módon, amíg a Semogue SOC borz tökéletesen bevált nálam, addig az a néhány sörteköteg, amit ugyanettől a gyártótól én próbáltam, alapvetően működöt, de nekem túlságosan floppy, és szertenyíló volt.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #2362 Dátum: 2013. Szeptember 03. - 09:13:56 »
Köszi a részletes beszámolót. Hangsúlyozottan nem szeretném, hogy bárki bármilyen következtetést vonjon le az én sztorimból, de érdekes módon, amíg a Semogue SOC borz tökéletesen bevált nálam, addig az a néhány sörteköteg, amit ugyanettől a gyártótól én próbáltam, alapvetően működöt, de nekem túlságosan floppy, és szertenyíló volt.

A 830-at is próbáltad már?
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #2363 Dátum: 2013. Szeptember 03. - 09:48:00 »
Deka!

Élmény volt olvasni az útkeresésed a pamacsok világában! Pláne, ha ennyire a tapasztalataidra alapoztál és a külsőségtől el tudtál vonatkoztatni. Ha meg most van egy pamacsod, amely jól szuperál és szép is, akkor azért csak gratulálni tudok! Használd sokszor egészséggel!  :sör:

Attól tartok a pamacsokkal én is meg fogok kűzdeni. Két feltételnek kell megfeleljen nálam a pamacs, az egyik, hogy legyen tetszetős (nekem tetszen) és működjön jól (szerintem jól). Mivel rögtön ilyennel nem fogok találkozni - keresgélni kell -, ezért egy kicsit kivárok még vele, hogy elég infót és pénzt gyűjtsek. Nincs értelme uk-muk-fuk beleugornom különféle pamacsvásárlásokba, első a tájékozódás.
Azt azonban nem gondoltam volna, hogy a borotvapamacsok világa ennyire szerteágazó és nagy...  :)
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2364 Dátum: 2013. Szeptember 03. - 09:52:32 »
Qka: Nem, majd alkalomadtán.

Fehege: Nem olvastam utána, csak tapasztaltam, ahogy az Omegáimmal is. Nekem azok jobban beváltak.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2365 Dátum: 2013. Szeptember 03. - 13:30:01 »
A 830-at is próbáltad már?
Ha már a Semogue 830 szóba került: ígéretes kezdés után nálam kb 50 használat után fokozatosan visszaesett.  "Megeszi" a habot, kiszedi belőle a vizet és a szappant, felszívja, tölthetem újra.  Fogalmam sincs miért csinálja ezt, először nem csinált ilyet, aztán elkezdte.  Főleg a "vizes" szappanokkal, a zsírosabbakat békén hagyja.  Áztatás sem segít.  Semmi extrém hatás nem érte, vigyáztam rá.  Eladni nem akarom, mert senkivel sem akarok kitolni; egy tizenpár eurós pamaccsal pedig nem fogok reklamálni menni, annyit nem ér.

Félreértés ne legyen: nem mondom azt hogy akár a sörtepamacsok, akár a Semogue, akár a 830 ne lenne jó, ezt nem tudom megítélni.  Lehet, hogy csak az enyém nem jó, az is lehet hogy kis munkával ki lehetne hozni belőle valamit, de elkanászodtam a szintik miatt.

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #2366 Dátum: 2013. Szeptember 03. - 14:10:10 »
Én egyszerű ember vagyok és tartom magam a "három a magyar igazság" szóláshoz: ha valami harmadszorra se működik úgy, ahogy kéne, akkor szarnak (nem xarnak) titulálom. Mindemellett még ez a valami lehet tuti jó dolog, de én attól nem leszek boldog, hogy más vizéből más szappanjával és más technikájával másnak jól működik, mert én én vagyok, és nem más  :crazy:
Ilyenkor ha a gondot magamban sejtem, eladom, ha simán nem üti meg a szintet: kidobom. Pont.  :peace:

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #2367 Dátum: 2013. Szeptember 03. - 14:25:09 »
de amit nekem eladtal, nalam tokeletesen mukodik  :naughty: legalabb is remelem :D
Én egyszerű ember vagyok és tartom magam a "három a magyar igazság" szóláshoz: ha valami harmadszorra se működik úgy, ahogy kéne, akkor szarnak (nem xarnak) titulálom. Mindemellett még ez a valami lehet tuti jó dolog, de én attól nem leszek boldog, hogy más vizéből más szappanjával és más technikájával másnak jól működik, mert én én vagyok, és nem más  :crazy:
Ilyenkor ha a gondot magamban sejtem, eladom, ha simán nem üti meg a szintet: kidobom. Pont.  :peace:

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #2368 Dátum: 2013. Szeptember 03. - 15:44:26 »
de amit nekem eladtal, nalam tokeletesen mukodik  :naughty: legalabb is remelem :D

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #2369 Dátum: 2013. Szeptember 03. - 16:33:56 »
csak viccelek, azóta is azt használom nagy megelégedéssel :)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici