Uraim!
Segítséget szeretnék kérni. Tavaly karácsonyra kaptam egy Vulfix 2234-es borz pamacsot. Nagyon szeretem, kellemes, nekem kellően puha, nem annyira gerinces ugyan, de főleg egyébként is krémekkel borotválkozom, azokhoz meg tálban habosításra tökéletes - volt legalábbis az elmúlt néhány hétig. Nemrégiben ugyanis azt tapasztaltam, hogy hiába áztatom be kb. 10 percig borotválkozás előtt (korábban ez mindig elég volt), aztán a krémet mégis valahogy "megeszi", "beissza", alig hoz össze valami kis habot (pedig TOBS-ról van szó...). Konkrétan egy jó, három körös borotválkozáshoz annyi krémet kell kinyomnom, amiből akár a Mühle utazó (!) Silvertip Fibre pamacsom, akár az Omega 10098-asom fullasztó mennyiségű habot ad, ezzel meg éppenhogy kijön három körre. A vége felé már így is azt érzem, mintha megszáradna a pamacs, nem lenne benne elég víz. Egy nagyon jó habképzést nemrégiben össze tudtam hozni ugyan vele, de akkor véletlenül vagy 45 percre beáztatva felejtettem előtte - de hát ennyit nem tudok minden reggel várni, hogy kellően beázzon.
Kérdésem, hogy találkozott-e más is hasonló esettel, és ha igen (vagy anélkül is), szerintetek mit lehetne tenni, hogy újra "visszataláljon magához" a pamacs? Normális egyáltalán, hogy ilyet művel egy pamacs, ami még 1 éves sincs? Ja, egyébként persze vigyázok rá, nem is volt eddig sem napi rendszerességű használatban, lefelé fordítva szárítom, száradás után kifésülöm, stb.
Minden tanácsot nagyon köszönök! Üdv,
Pjotr