Elsőre a szálak színe. Bár a Black Fibre is kopott idővel (erre még visszatérek), a Balea eleve harsányabb színekkel rendelkezik. A fekete feketébb, a barna...vörösebb. És a különböző színek aránya is más; a HJM-ben kevesebb a sötét, így természetesebb hatású. Ebben itt-ott pár teljesen fehér szál is akad.
A köteg minősége. Nem rossz, de akad benne elég sok szál, amelyik méretre lett vágva, sajnos fentről. Ettől nyilván néha szúrósabb is.
Reggel ki is próbáltam...
Majdnem olyan jól képez habot, mint a Black Fibre. Bár egy használat alapján nem kellene ítélkezzek, de akkor is csak majdnem. Persze az árát figyelembe véve, nem lehet rá panasz.
A Balea picivel gerincesebb, picivel merevebbek a szálak. Szerintem idővel még alakul. És kicsit szúrósabb is, itt meg a már említett vágott végek is közbeszólnak.
A szálak színe. Ez még alakulni fog, ahogy a HJM-nél is. A borotválkozás végén lehúzva a habot, annak kicsit pirosas színe van. Szóval az első pár alkalommal eresztik a színt (talán folyamatosan, csak utána már nem annyira durván). Így majd a vörös árnyalat is átmegy barnába. Beszéljünk róla egy-két év múlva...
Ugyanazokkal a mozdulatokkal ráztam volna ki belőle a vizet a végén, mint a HJM-nél. De nem jött össze teljesen, mert ebben maradt víz, láthatóan és érezhetően is. Többször is kipróbáltam, használat előtt is, utána is, ugyanez a tapasztalat. Szóval a szálak felülete is kicsit más. Hogy a festék vagy az anyaga, ezt nem tudom.
Az enyémből nem hullik semmi, erről nem tudok negatívan nyilatkozni.
Amúgy meg... Egy teljesen jól használható pamacs, jól és gyorsan képez habot, és még így is alacsonyabb száradási idővel, mint természetes társai. Nem pontosan HJM Black Fibre, de elég közel van hozzá. Az ára pedig nem elhanyagolható. Ha valaki kíváncsi egy szintetikus pamacsra, de nem akar sokat áldozni rá - hajrá!
Mik a különbségek?
Viszont nem sok mindenben hasonlít a Black Fibre kötegre... A kipróbálás még hátra van.