Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 800646 alkalommal)

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #3675 Dátum: 2015. Október 25. - 17:08:22 »
Igen-igen, pont igy megy nalam is. 19mm szoval extra kicsi, de a HJM-es is csak 20mm.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #3676 Dátum: 2015. Október 25. - 18:38:09 »
Továbbra is hagyjatok békén. Nem elég, hogy addig hallgattam az r41 mizériát, míg vettem egyet, de már most filózok valami olcsóbb hjm cocán vagy szintin.
Ha cocát akarsz, akkor szvsz várj meg egy közös beszerzést (nemsokára karácsony, valaki úgyis bebolondul), és vegyél egy Omegát. A hjm után úgyis azt vennél. :)
Omega cocám van és amellé gondoltam egy olcsóbb hjm / balea valamit, mert ugye nehogymár csak egy pamacsom legyen, ha van ezer DE-m, meg minden nyavalyám :D
Arról visszalépés lenne a hjm coca. ;) Akkor inkább már próbáld ki a szintit...
(szerintem)

Nem elérhető grdsi

• Törzstag
« Válasz #3677 Dátum: 2015. Október 25. - 20:53:59 »
Hallgatva az idők és az éltársak szavára, én is beszereztem egy Balea szintit. Tálban habosítok, a szinti nagyon jó habot csinál. Valóban fröcsköl, ha nem vigyázok, és túl sok vizet hagyok benne. Elsőre furcsa volt a kis köteg, de a gyakorlatban elegendő. Fényévekkel jobb, mint a Balea sertés. A sertés rögtön parkolóba került, útipamacsként fog  a továbbiakban szolgálni. A Gold Dachs borznál nem érzem jobbnak a szintit, ennek ellenére a szintetikust sokkal szívesebben használom, mert: a másnapi borotválkozásig gyakorlatilag kiszárad a köteg, így nincs lelkifurdalásom, hogy tönkreteszem a fa nyelű borz pamacsot; plusz szeretem a műanyag nyelet, mert nem izgulok azon, mikor reped meg. Tudom, paranoia. Egyébként a fa nyelet babaolajjal kezelgettem, hátha víztaszítóbb lesz. Remélem, nem tettem benne kárt.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #3678 Dátum: 2015. Október 25. - 21:19:03 »
Ikeaban van egy hasonlo olaj, amit vagodeszkak fa talak munkalap kezelesere ajanlanak. Ha nem marad ragados, rosszat szerintem nem tettel. De a tuti egy lakkal torteno beeresztes lenne. Utolag viszont az mar nem jatszik.

A Balea szinti nyele nekem kenyelmetlen. Szivesen ujranyeleznem.

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #3679 Dátum: 2015. Október 25. - 22:09:31 »
Akkor jöjjön az újabb kérdés.
Tudnátok ajánlani hasonlóan puha szinti (vagy borz) pamacsot, mint a Balea, csak vastagabb kötegűt?

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #3680 Dátum: 2015. Október 25. - 23:30:58 »
Muhle STF v2, Frank Shaving PurTech, de mindketto mas arkategória, foleg ha nagyobb koteget akarsz. Vagy Plisson szinti.

Nem elérhető grdsi

• Törzstag
« Válasz #3681 Dátum: 2015. Október 26. - 00:31:29 »
"Ha nem marad ragados, rosszat szerintem nem tettel." --> Nem, hál Istennek. Úgy beitta, hogy csak na.

"A Balea szinti nyele nekem kenyelmetlen. Szivesen ujranyeleznem." --> Hát esztétikailag sem egy műremek, de ha mindene tökéletes lenne, senki sem venne mást :)

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #3682 Dátum: 2015. Október 26. - 05:48:43 »
Muhle STF v2, Frank Shaving PurTech, de mindketto mas arkategória, foleg ha nagyobb koteget akarsz. Vagy Plission szinti.
Köszönöm, megnézem ezeket, hogy mennyibe kerülnek.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #3683 Dátum: 2015. Október 26. - 06:04:32 »
Pur tech ebayról, a kinai sráctól, igen jó vétel.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #3684 Dátum: 2015. Október 26. - 08:48:38 »
Pur tech ebayról, a kinai sráctól, igen jó vétel.
Többfélét találtam. Tudnád linkelni, hogy konkrétan melyikre gondoltál? Köszönöm.

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #3685 Dátum: 2015. Október 26. - 09:23:15 »
Ha csak nem tudod nyomás alatt lakkozni, be ne lakkozd, mert biztos, hogy lepereg és berepedezik. A babaolaj felejtős, a konyhapult ápoló és bármelyik kertiszék ápoló olaj tökéletes.
De biztos, hogy gyárilag lekezelték.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #3686 Dátum: 2015. Október 26. - 09:42:03 »
Olaj témakörben én ezeket ismerem (használtam)
Ez szaktalan, ásványi olaj, élelmiszer barátnak mondják.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00046786/

Ez szagos büdös, lenolaj is van benne, ami elvileg jobban beereszti a pórusokat. (Ez nincs oda írva, de cserébe nem kéne ott tartózkodni, amíg párolog)
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50070378/

Én panelban lakom, kisgyerek is van, ezért bár valszeg kevésbé hatékony, de ilyesmire az első linken találhatót szoktam nagy ritkán használni.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #3687 Dátum: 2015. Október 26. - 09:46:56 »

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #3688 Dátum: 2015. Október 26. - 10:35:28 »

Nem elérhető GPF

• Törzstag
« Válasz #3689 Dátum: 2015. Október 26. - 11:49:28 »
Kezdő habozóként felmerült bennem a csuprok problémája. Egyelőre én is müzlistálat vagy rizses tálkát használok, de ezeknek tökéletesen sima a belsejük. Nem lenne jobb egy érdes, hullámos, bütykös elsejű edény? Persze csak annyira érdes, hogy a pamacsot ne sértse.
Láttam az Ikea-ban egy szögletes, színes műanyag edényt, az alja gumis, nem is csúszkál, a belseje pedig direkt kicsi bütykökkel van teli. 500 Ft körül van, szóval nem egy nagy érvágás. De az első kísérletem nem volt túl pozitív, túl híg, könnyen összeeső lett a habom. Persze lehet, hogy elbénáztam valamit és túl vizes volt a pamacs.

Másik kérdésem:
A pamacsot úgy kell áztatni, hogy a fa ne érjen bele a vízbe? De hisz pont a megdagadó fa szokta meggátolni a szőr hullatást (legalábbis meszeléskor :)).
A szintetikus pamacsot meg nem is kell áztatni, csak bevizezni?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici