Akkor én is szeretnék Salmo után reflektálni az Omega "pure badger" pamacsra.
Maga a pamacs borz, egy aranyos átlátszó-fekete műanyag nyélbe öntve. A kidolgozás tetszik, semmi extra, funkcionálisan jól használható. A szőrösebbik része sokkal jobban tömött mint az ecsetboltos Marke Golddachsom. (Mivel az a másik borzom, így csak ahhoz tudom hasonlítani...) Habkeverése kicsivel a MG alatt marad (persze annak fénykorához mérem, mikor még volt valamennyi tömöttsége), de még mindig mérföldekkel a Zenith disznóm előtt jár. A pamacs szépen kinyílt, korrekt, nekem ennél nagyobb méret nem kell. 2 borotválkozás alatt egyetlen szőr-szálat vesztett.
Negatív: rászoktam az arcon habosításra (jobb az arcomnak, kevesebb irritáció), és a 3. kör előtt, már iszonyúan szúr. Ilyet a sokkal-sokkal gerincesebb Zenithnél sem tapasztalatam, a MG-nél meg pláne nem. Egyelőre még nem tudom, hogy ezzel mit lehetne tenni, hiszen nem a penge okozza már a fő irritációt, hanem a pamacs. Kicsit olyan, mintha súrolóval habosítanék...
Összességében 10/6, ami felmegy simán 10/8-ra, ha megszokom a szúrását. Árban 6000 Ft alatt maradtam, postaköltséggel együtt, beszerzési lehetősége imhol van:
http://cgi.ebay.com/OMEGA-pure-badger-shaving-brush-63167-/130487618931?pt=LH_DefaultDomain_212&hash=item1e61ab0d73