Szerző Téma: Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás  (Megtekintve 414975 alkalommal)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
Re:Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás
« Válasz #570 Dátum: 2011. November 09. - 21:58:30 »
Speick ASB?

Szeretnék venni télire valami ASB-t. Ami nyáron kellemes (Figaró, Proraso) az ebben a hidegben nekem már túl csípős.
Amit nagyon szeretek az a szantálos Skinfood, de kicsit borsos az ára, a Weleda pedig már kicsit túl gyógynövényes.

Jó lenne ha harmonizálna a szantálos GFT szappannal , vagy aloés Brinellel, Palmolive-val.

Valami ötlet?

Gillette-t, Níveát szagoltam, nem jött be, nagyon "újhullámos".
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #571 Dátum: 2011. November 09. - 22:06:43 »
Én kilőttem a "Weleda pedig már kicsit túl gyógynövényes" miatt. Persze ahány orr, annyi vélemény.

Speick ASB?

Szeretnék venni télire valami ASB-t. Ami nyáron kellemes (Figaró, Proraso) az ebben a hidegben nekem már túl csípős.
Amit nagyon szeretek az a szantálos Skinfood, de kicsit borsos az ára, a Weleda pedig már kicsit túl gyógynövényes.

Jó lenne ha harmonizálna a szantálos GFT szappannal , vagy aloés Brinellel, Palmolive-val.

Valami ötlet?

Gillette-t, Níveát szagoltam, nem jött be, nagyon "újhullámos".
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #572 Dátum: 2011. November 10. - 07:02:55 »
Én ilyenkor télvíz idején vagy a HMBR-t (Bay Rum), vagy a pitralont kedvelem. Hogy mennyire harmonizálna az alább említett krémekkel, az kérdés (Palmolive mellé jó mindkettő).
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Spoon

• Törzstag
« Válasz #573 Dátum: 2011. November 10. - 08:25:10 »
A Speicket szagoltam, nem tetszett, mert az is túl gyógynövényes volt.
Hétvégén szétnézek a Müllerben, hátha akad vmi érdekesség.

Ha nem,akkor az a Proraso szimpatikusnak tűnik.

Köszi mindenkinek!

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #574 Dátum: 2011. November 10. - 09:14:01 »
Winny = Provera (CORA, Profi, Match - Smatch Csemege, Alfa) sajátmárka, megnézném azt a köröm virág kivonatot...
~300.- forintért?
Valószínűleg az Alpokban 2000m magasság fölött élő, csak négy évenként virágzó, ritka fajta virág kivonata lehet... :fetreng:

No, azért ezt biológusként helyretenném: a körömvirág elég közönséges, nálunk is úton-útfélen növő, narancssárga virág. Valóban, ahogy lejjebb Penge is írja, kéz- és egyéb testrészekre szánt krémekben bőrnyugtatóként használják, úgyhogyha az emlegetett 300 Ft-os készítményben csak egy kicsi is van, az már jó.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #575 Dátum: 2011. November 10. - 09:16:06 »
Megdöbbentő volt, de körömvirágnak a nyomát nem találtam az összetevők közt.. (lehet vicceltek és ott volt latinul külön, hogy köröm, meg virág...)

A latin neve meg amúgy Calendula officinalis. Ha ez rá volt írva, akkor volt benne.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #576 Dátum: 2011. November 11. - 03:31:41 »
Ha a Calendula a virág, az officinalis a köröm, akkor egyik sincs benne :D Egyébként ugyan nem vagyok vegyész, de annak tanultam valamikor, és mind a mai napig érdekel, szóval max a látásommal lehet valami...  ;D, de nincs benne, sem ráírva. A trükk ott lehet, de ezt most nem tudom megerősíteni, hogy nagybetűkkel rá van írva, hogy "Körömvirág", a tégely másik oldalán kicsiben, meg, hogy "illatú" Nem akarom szídni a terméket, mert állítólag a "best" annak ellenére, hogy kb. 120 Ft 50ml, szóval a többi összetételnek a dícséret.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #577 Dátum: 2011. November 21. - 12:43:25 »
Nem is igaz, voltam a Matchban, megnéztem az összetételét, teljesen barátságos, egy árva parabén nincs benne.  ;D
Lehet, hogy majd teszek vele egy próbát - 350 Ft-ért még a connaughtról sem kapok 10 ml-es mintákat, itt meg rögtön 200 ml-t vágnak az ember után.  :fetreng: És ha még jó is - kész főnyeremény.

Nem elérhető calabar

• Tag
Téli borotválkozás
« Válasz #578 Dátum: 2011. November 25. - 12:15:29 »
Szóval úgy esett a dolog, hogy valahol Közép-Európában lakom, egy kisebb városban, ahol a munkahelyemre még most is be tudok tekerni reggelenként. Az idő olyan, mind mindenütt: ködös, nagyon nyirkos, nedves, és kifejezetten hideg. A bicikliút tart vagy 25 percet. A mukahely olyan, hogy naponta sima képpel kell megjelenjek, tehát adott a kihívás: reggeli borotválkozás, aztán valami olyasmi, ami túléli a 25 perces ködös, nyirkos hideg levegővel való kényszerű szimbiózist.

Csakis a Harris szantál.

Még nyáron - valamikor szeptember közepén, 30 fokban, hihi - vettem elő újra az üveget és próbáltam használni a szantálos arcvizet elég hosszú kihagyás után. Kb. 40 másdopercig bírtam, aztán azonnal lemostam magamról, annyira erős és "kemény" illat volt, sehogy nem illett a meleg, kellemes napfényhez. Aztán eljött a "várva várt novemberi ködös hideg", és megint rájöttem, hogy valahogy a szantál tarthatja bennem egyedül a lelket fél órán át, ködben, hidegben, szitáló esőben. Kicsit úgy érzem néha magam, mint Scott kapitány az Antarktiszon, amikor már szinte megroppan a láthatatlan jégmező közepén, de van egy újabb, megintcsak utolsó kis löket, amitől megintcsak újból ő lesz a brit birodalom legfontosabb embere. Na, kis túlzással egy szippantásnyi ebből a szantálból reggelente a sálam és az arcom között belehelt kis meleg résből, és újból tudom továbbtekerni azt az átkozott biciklit. A szantál maga a civilizáció a közép-európai novemberben.

Konklúzió: igenis vannak téli és nyári illatok, akárki akármit is mond. És a Harris szantál arcvize téli, nagyon is melegséget és érzékelhető kitekintést adó illat. Minden cseppje kincs, pedig nyáron elviselhetetlen. Nyáron elteltek az ember érzékszervei a fényekkel, az illatokkal, akkor nincs helye a szantálnak. Csak most, amikor semmi más vigasztalást nem lelhetünk sehol másutt. Csak ha borotválkozunk. :fetreng:

Szerettek télen borotválkozni?

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #579 Dátum: 2011. November 25. - 12:40:28 »

Lám csak, jó a szantál jót ád, hogy felvitte a kend dolgát.....

Nekem is ez megy mostanában. A leírást pedig megkönnyeztem.... tényleg jó volt.

Salmo
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re:Téli borotválkozás
« Válasz #580 Dátum: 2011. November 25. - 15:17:10 »
Szerettek télen borotválkozni?
Kifejezetten az egyik legjobb télre egy jó kis mandulás borotvaszappan :)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #581 Dátum: 2011. November 25. - 16:45:13 »
Taylor Avocado a tuti télre  :fetreng:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Juby

• Törzstag
  • Mr
« Válasz #582 Dátum: 2011. December 02. - 23:23:55 »
Ma este voltam a Douglasban,és nagyon szemeztem a Proraso borotválkozás utáni arcszeszével.6000ft 100ml ért ez azért sok,de nem baj nyárra biztos veszek majd muter megígérte hogy 3 ropival beszáll. :boldog:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #583 Dátum: 2011. December 02. - 23:25:27 »
Juby, annyiért majdnem megkapod a 400 ml-st a connaughtshaving-ről, és abban többen is szívesen beszállunk!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Juby

• Törzstag
  • Mr
« Válasz #584 Dátum: 2011. December 02. - 23:48:54 »
Felkeltetted az érdeklődésemet.Részleteket szeretnék pl:hányan rendelnénk,mennyit rendelnénk stb.Apropó én még semmit se rendeltem interneten nincs tapasztalatom.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici