Szerző Téma: Borotválkozás előtti szerek  (Megtekintve 202612 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Borotválkozás előtti szerek
« Válasz #165 Dátum: 2012. Január 08. - 17:58:25 »
Toljátok nyugodtan akár intravénásan is! ;D Amúgy a gyógyszerkönyvi tisztaságú teafaolajat szerintem lehet akár nyalogatni is, és valószínűleg minden enyhe panaszra tökéletes, illetve mivel ez is egy kicsit szubjektum és nem árt egy kicsit hinni is benne, valószínűleg komolyabb probléma esetén semmire sem jó! Olyan lehet, mint a Béres csepp, nyalogatni nem túl jó, azonban célszerű, mert ugybár a reklám szerint nélküle "fájdalmas" az élet 60 felett... 

Ami a szájba bevitel ellen szólhat (és ez lehet egy ok, ami miatt felelősen csak külsőleg!). Ugyebár baci és gombaölő tulajdonságai bizonyítottak. Azonban egy komolyabb fertőzés esetén, ahogy én gondolom, nem egy célravezető gyógyszer ( mondjuk nem váltja ki az erős antibiotikumokat) viszont ahhoz elég erős, hogy felborítsa a bacitenyészetek egyensúlyát... akár a bélrendszerben, akár már a szájban, torokban.. Tehát a hasznos bacik kiirtásával ilyen esetben többet árthat, mint használhat és nagyobb lehet az esélye egy esetleges felülfertőzésnek. Ebben mondjuk személy szerint én sem nagyon hiszek, ( szóval ha Kuninak jó garatöblögetésre, akkor elhisszük) de a -hat, -het részemről ott van, mindkét oldalról, ami a teafaolajat illeti.

Nem elérhető moe

• Törzstag
« Válasz #166 Dátum: 2012. Január 09. - 15:39:51 »
A Rossmann-ban most 599 HUF-ért lehet venni a 10ml-es Aromax illóolajokat. Vettem egy levendulásat, és elkészült a csodálatos preshave kotyvalék..! Teszt a legközelebbi szőrvágás alkalmával. ;)

Nem elérhető creativehun

• Törzstag
« Válasz #167 Dátum: 2012. Január 19. - 10:56:20 »
Tavaly szeptemberben vettem extra szűz szőlőmag olajat az Őrségi Bartha porta termékét.Szenzációs!!! Borotválkozás előtt egy gyógyszertári szemcseppentővel szoktam cseppenteni egy adagot  a kezembe,majd a a felpuhított enyhén vizes arcbőrömbe masszírozni.Feltétlenül javaslom a kipróbálását!! Rendeletésszerű használat mellett tapasztalataim szerint 1 dl 1 évig elég lesz.
A Bartha porta honlapja:http://www.bathaporta.hu/bemutat.html

A dolog apropóját pedig az adja,hogy.....Olajaink széles választékával várjuk az alábbi helyszínen:
2012. február 3-5.
Mangalica Fesztivál - Budapest, Szabadság tér

Bár tavaly még nem volt a kínálatukban de most van csipkebogyó mag olaj amit javaslok kipróbálásra a bőrre gyakorolt pozitív hatása miatt:A csipkebogyó magjából hidegsajtolással előállított, esszenciális zsírsavakban (omega-3 és omega-6) gazdag, finomítatlan (szűz) olaj intenzív ápolást biztosít a száraz, hámló, repedezett, élettelen bőrnek.
Halványítja a szem- és szájkörnyéken megjelenő korai ráncokat.
Táplálja a bőrt és védi a környezeti tényezők káros hatásától, visszaállítja a bőr nedvesség-egyensúlyát, tonizáló, bőrnyugtató hatású.

Viszonyításképp az árakról.Tavaly szeptemberben amikor vásároltam akkor a szőlőmag olaj ára 1000 ft/dl volt.Ez nem túl olcsó de bátran kijelenthetem,hogy egyetlen fillérjét sem bántam meg a kifizetett összegnek!
Kérem ha valaki kilátogat a rendezvényre akkor számoljon majd be az aktuális árakról!!
Style: safety razor
Hardware: Gillette Adjustable Safety razor 1-9/slim/ I 3 data code,Mühle super badger silver tip shaving brush
Software: | Trumper Rose Shaving Cream| Trumper Coral Skin Food

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #168 Dátum: 2012. Január 19. - 11:12:33 »
Mi tőlük vettünk az Őrségben tökmagolajat. Minden salátára teszünk belőle.
Ügyesen, nem kisipari méretekben teszik a dolgukat... féltékenyek is rájuk a szomszédaik.

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy a csipkebogyó feldolgozást hogy tették hatékonnyá...
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #169 Dátum: 2012. Január 19. - 12:19:56 »

Viszonyításképp az árakról.Tavaly szeptemberben amikor vásároltam akkor a szőlőmag olaj ára 1000 ft/dl volt.Ez nem túl olcsó de bátran
hajjaj, a minőségi illóolajok ennek a 6-szorosa...

Nem elérhető creativehun

• Törzstag
« Válasz #170 Dátum: 2012. Január 19. - 23:08:48 »
Ez bázis olaj nem illóolaj.Persze azért ebben is találni ennél lényegesen drágábbat mint pl. az argán olaj is.
Style: safety razor
Hardware: Gillette Adjustable Safety razor 1-9/slim/ I 3 data code,Mühle super badger silver tip shaving brush
Software: | Trumper Rose Shaving Cream| Trumper Coral Skin Food

Nem elérhető kiro

• Tag
« Válasz #171 Dátum: 2012. Február 25. - 22:06:16 »
Ma egy nagyon erdekes tapasztalattal lettem gazdagabb. Miert ne alapon kiprobaltam presavenek egy Swiss-O-Par kokusztejes hajoblito balzsamot. Fantasztikus! Puhitja a szort es pont kellemesen csuszossa tesz a bort!

Nem elérhető kiro

• Tag
« Válasz #172 Dátum: 2012. Március 05. - 12:54:16 »
Van valami otletetek arra, hogyan lehet 'konnyiteni' az oliva olajon mint preshave? Esetleg valamivel emulzionalni? Az a bajom, hogy tul tomeny, tul nehez, bar biztos nem art, de utana levakarhatatlan erzesem van. Esetleg glycerinnel keverve? Nem tudom tenyleg, nem ertek hozza, bar szivesen kotyvasztok :)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #173 Dátum: 2012. Március 05. - 14:07:35 »
Nekem nincs ilyen érzésem, forró vízzel+szappannal mosom le a kezemről, utána arcon habosítok, és így csak fantasztikusan hidratált bőr marad a borotválkozást követően.

Próbáld ki a mad-a féle receptet, az is nagyon jól működik (nálam), és lehet, hogy valamivel "könnyebb".

Van valami otletetek arra, hogyan lehet 'konnyiteni' az oliva olajon mint preshave? Esetleg valamivel emulzionalni? Az a bajom, hogy tul tomeny, tul nehez, bar biztos nem art, de utana levakarhatatlan erzesem van. Esetleg glycerinnel keverve? Nem tudom tenyleg, nem ertek hozza, bar szivesen kotyvasztok :)
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #174 Dátum: 2012. Március 05. - 14:16:03 »
Az alap gond az, hogy könnyítésnek viz+olaj rendszer jöhetne leginkább szóba, az alkoholban ugyebár nem oldódik az olivaolaj. ( ricinusolajjal ezügyben viszont lehet próbálkozni, az is jó) Lehet őket elegyíteni, emulgálni, de nem fogod tudni jól megoldani otthoni körülmények közt... Glicerin szintén zenész, önmagában ez sem keveredik az olajjal, ráadásul az is "nehéz". Én azt javaslom, nem kell belőle túl nagy gondot csinálni, ha az oliva olajhoz ragaszkodsz, csökkentsd a felvitt mennyiséget. Ami viszont jobb pl. a gyógyszertári napraforgóolaj, az nem annyira viszkózus, illetve amit én javasolok felejtsd el az olajokat... Ung. anioni. hydr. minden helyett sokkal jobb (longball féle egyszerűsített pre- svsz a glicerin nem a legjobb sikosító ez esetben) , illetve ha van a családban hosszú hajú hölgy, aki balzsamot használ, próbáld ki a hajbalzsamot is...

Nem elérhető kiro

• Tag
« Válasz #175 Dátum: 2012. Március 06. - 21:41:54 »
Na, ma kiprobaltam a gyogyszertari hidrofil csodat, es bejott! Tettem bele par csepp teafaolajat, ahogy itt elorebb olvastam. Mindennapi hasznalatra is javaslod ezt? Nem okozhat problemat hosszutavon a paraffin es a vazelin az arcbornek?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #176 Dátum: 2012. Március 06. - 21:46:28 »
Nem okozhat problemat hosszutavon a paraffin es a vazelin az arcbornek?
Inkább oda kenjed, mint máshová!
Ezek a kőolajszármazékok egyébként teljesen természetes anyagok.  ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető levee

• Új tag
  • *
« Válasz #177 Dátum: 2012. Március 31. - 12:23:30 »
Erről a pre/post krémről mit tudtok? Érdemes vele egy próbát tenni?

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #178 Dátum: 2012. Március 31. - 14:37:49 »
Mivel ez is az olasz iskola, valószínűleg nagyon hasonló a Proraso ilyen jellegű készítményeihez.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #179 Dátum: 2012. Március 31. - 14:52:41 »
Levi, próbáld ki, és várjuk a beszámolót! Ha rendelnél, beszállnék, mert szeretnék egy mentolos pre-t, de a Proraso nekem túl durva, még a szenzi is.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici