Shavette pro:
- éles pengék
- cserélhető penge
- olcsó
- nem rozsdásodik
- nem kell éleztetni
- válogathatsz a pengék között
- ugyanolyan alapos, mint a kés
Shavette kontra:
- ha nem figyelsz,könnyen megvágod magad, de ez kb minden eszközre igaz, szóval nem igazán kontra érv
Igazából semmi nem szól ellene.
Nálam ellene szól:
- Igénytelenebb, cserélhető, nem rozsdásodik, nem kell élezni, tehát sokkal kényelmesebb - ilyen erővel használhatnék gillette fusion powert is, pont ugyanezek az előnyei a késsel szemben
- A nem kell élezni, és a cserélhető penge ugyanaz az előny, ami nekem kimondottan hátrány: így ugyan úgy szemetet termelnék, mint mikor makhármaztam.
- Válogathatok a pengék között: késsel nem kell válogatni, fixen ugyanaz a penge, ami jól megélezve jó, és kész.
- Olcsóság kérdéses, folyamatosan költeni kell pengékre míg a kést megveszed, és életed végéig kiszolgál. Ha jól látom 20 feather penge 4-7000 körül van: pont az alsó sáv értékében vettem egy kiváló kést (igaz ez mázli), de egy shavette+egy szett penge áráért a fórumon is jól árazva jó borotvakést lehet venni.
Persze ez az én nézőpontom. Szemszögemből a shavette egy lehetőség, a borotvakéses háttér eszköztár nélkül kipróbálni a borotvakéses hangulatot. Amivel így pont az egész lényege vész el. Elhiszem, hogy másnak más hangulatot ad, meg izgalmas cserélni a pengéket melyik hogy viselkedik, nekem azonban nem. Kinek, mi a preferencia.