Az üzlet sok áruval megrakott, de nagyon funkcionális helyiség. Egyfajta átmenet a raktár és egy hobbiszoba között. A labor is házban van állítólag, bár azt nem mutatták meg. A polcokon van elvétve más is, pl. spanyol Floid vagy Lea krémek, de a domináns többség a szép katonásan álló Myrsol termékek, a samponok, s főként az arcszezsek, illetve a borotvakrémek. Különösen meggyőző volt az összes illatnak a különböző kiszerelései, így pl. egy polc alján sorakozó ötliteres (!!! - igen, 5) arcszeszes demizsonok.
A három nő immáron olyan illatfelhőben úszott, mint anno Franco tábornok, és így a vásárlás után - a flakon borotvakrém és egy üveg AS összesen 20 euró volt - távoztak. Mivel a barcelonai kirándulás alapvetően tartalmazta a kulturális elemet, főként az építészeti vonalon, így a szociográfiai utazásnak is beillő Myrsol zarándoklat nagyon nagy örömmel töltötte el őket, amit az onnan (adómentesen) megküldött SMS-ek mennyisége is igazol. Siker, megvan a "dolog" és van meglepetés és ajándék is.
A következő napokban a Myrsol termékek kikerültek a figyelem középpontjából, s legközelebb a repülőtéren kerültek elő, alapvetően köszönhetően néhány eszement emebrek, akik miatt nem szállítható 100 ml-nél nagyobb kiszerelésben semmilyen folyadék repülőgépen.
Merthogy a spanyol vámtisztek azt mondták, nem lehet felvinni a gépre ezeket. "No puede senora!"
Mivel találékony magyar lányok és asszonyok voltak a Myrsol termékek ideiglenes birtokosai, így hamar döntöttek. A reptéri patikában üres, 100 ml-es műanyag flakonokat vettek és a vámosok orra és szeme előtt áttöltötték a három üveg és flakon tartalmát beléjük. "Ahora?" "Si, vale, vale", azaz "Most? Igen, rendben, rendben", s megértő mosoly volt a kísérő, olyan, amilyet csak egy spanyol férfi tud kiadni magából egy nem spanyol nő felé (hm, ezt is nekem köszönhetik, hihi, illetve neked, PP!).
Az immáron második alkalommal is "pasis" illatú hölgyek szépen kérve a spanyol és katalán vámosokat, el tudták érni, hogy az üres üvegeket is eltehessék és eljutathassák Budapestre. Ide, ahol most is velem vannak, s holnap reggel békés és boldog szimbiózisban egyesülök velük - hogy teljes legyen a képzavar.
De képeket változatlanul nem tudok feltölteni, pedig úgy színesebb és jobb is lenne a történet.
A Myrsol nagyon szerethető családi vállalkozástól származó termékcsalád. A beszerzés sem nehéz, a GiftsandCare szállítja, én már rendeltem korábban, köszönhetően PP beharangozásának.
PP, köszönet Nóra és anyósom részéről, hogy megismerhették Barcelona eme bájos szegletét. Illetve köszönet tőlem is, mert egyrészt én többszörösen is örülök, hiszen családom fontos nőtagjai örömében osztozom. S közben élvezem a reggeli borotválkozást, majd a már jól ismert tenyérnyi Myrsol utána.