Szerző Téma: Szappan, krém  (Megtekintve 759200 alkalommal)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
Re:Szappan, krém
« Válasz #1815 Dátum: 2013. Július 11. - 21:41:04 »
már kipróbáltam az Astrát, a Derbyt mi az ami még jöhetne?

Nézd meg a "borotvapengékről általában" topikot!

Biztos, hogy tudunk segíteni! :2thumbup: :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #1816 Dátum: 2013. Július 11. - 21:45:36 »
mi az a haláli vicces mondat?

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #1817 Dátum: 2013. Július 11. - 22:07:25 »
EJ 89-hez adták a Derby pengét. Mi számít akkor jobb kategóriába, ami ebbe a borotvába is "müködik"? Elolvasnám, csak hnap korán kelek és a hétvégére már hnap meg tudnám venni az ajánlott pengét

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #1818 Dátum: 2013. Július 11. - 22:44:34 »
ki ajánlott kinek mit?

tekintve, hogy ez nem egy megvásárolható termék, a szappan beszerzését aligha lehet ajánlani...

Az ember készített szappant amit ő használ, látja a hiányosságait.
Leírta, hogy reméli hogy tudja még fejleszteni a receptúrát... tényleg nem értem hogy ebben mi a rossz  :nemtom:

Tiszteletbe' tartjuk a véleményedet  :crazy:

Én nem találtam olyan infót, ami szerint a fickó elégedetlen lenne a termékével. A működést illetően főleg. Szerinte jó, csak egy kis teafaolaj kell még bele. Az habképző ag.?
Idézet
Mire befejezem a borotválkozást, a hab összeesik, de a dolgát már elvégezte. A szőrszálakat megpuhította, az arcomat síkossá tette, hogy a penge finoman csússzon rajta, tehát nekem megfelel. Azt nem merném állítani, hogy a legkényesebb ízlésű borotválkozóknak is kielégítené minden igényét, de én kifejezetten megkedveltem, biztosan elkészítem még magamnak. Addig persze keresgélek tovább, és ha újabb hasznos infókat, tippeket, ötleteket találok, azokat is adoptálom a borotvaszappanomba! :)

szerintem olvasd el még egyszer, különös tekintettel a kiemelt részekre  ;)
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
« Válasz #1819 Dátum: 2013. Július 11. - 22:52:01 »
ki ajánlott kinek mit?

tekintve, hogy ez nem egy megvásárolható termék, a szappan beszerzését aligha lehet ajánlani...

Az ember készített szappant amit ő használ, látja a hiányosságait.
Leírta, hogy reméli hogy tudja még fejleszteni a receptúrát... tényleg nem értem hogy ebben mi a rossz  :nemtom:

Tiszteletbe' tartjuk a véleményedet  :crazy:

Én nem találtam olyan infót, ami szerint a fickó elégedetlen lenne a termékével. A működést illetően főleg. Szerinte jó, csak egy kis teafaolaj kell még bele. Az habképző ag.?
Idézet
Mire befejezem a borotválkozást, a hab összeesik, de a dolgát már elvégezte. A szőrszálakat megpuhította, az arcomat síkossá tette, hogy a penge finoman csússzon rajta, tehát nekem megfelel. Azt nem merném állítani, hogy a legkényesebb ízlésű borotválkozóknak is kielégítené minden igényét, de én kifejezetten megkedveltem, biztosan elkészítem még magamnak. Addig persze keresgélek tovább, és ha újabb hasznos infókat, tippeket, ötleteket találok, azokat is adoptálom a borotvaszappanomba! :)

szerintem olvasd el még egyszer, különös tekintettel a kiemelt részekre  ;)

Egyet értek!
 :+1:
"bajusz nélkül nincsen csók!"

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
« Válasz #1820 Dátum: 2013. Július 11. - 23:24:59 »
Sajnos meg kell szólalnom.....
Kedves támadó hangulatú társak!
Még mindig nem értem, mi helye itt a haragnak, pocskondiának és leszólásnak?!
Mit akartok?!
Tudom, hidegfront van, meg az ember kedélyállapota is sűrűn hullámzik.
Nagyon rossz irány ez, úgy érzem. Mit ártott nektek ez a fazon pl.?
Jól esik tán lebunkózni valakit, mert nektek nem szimpi amit csinál, vagy ahogy?
Szerintem ennek a fórumnak nem ez a lényege és irányvonala.
Szomorú....
Most már nem ajánlhat az ember pusztán semmit, illetve nem hozhat szóba, anélkül, hogy valaki ne ugrana rá és kezdené ízekre szedni? És, ne gyertek itt azzal, hogy "megsértődés" és "érzékenység", mert ez nem rólam szól!
Korábban "lelkesen" jeleztem a fórumon egy nekem új pengét, (direkt nem azt írtam, hogy ajánlottam) amire rá akadtam. És arra is ráugrottak, pontosabban talán egy tag: Hogy milyen mocsok egy penge, meg így, megy úgy!
Akkor sem értettem, hogy mért kell úgy reagálni egy hírre, bejegyzésre, infóátadásra, mint ha az kőbe vésett kötelező penzum lenne! Meg direkt erőszakos ajánlás. Akkor is, most is félreértés, vagy rosszindulatúság állhat a dolog mögött.

És kérném, ha reagáltok valamire, elébb olvassátok és értelmezzétek helyesen a leírtakat, illetőleg a belinkelt blog tartalmát, ahogy azt már említették előttem.ű

Üdv.
és nyugi, objektivitás, pozitív hozzáállás.
"bajusz nélkül nincsen csók!"

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1821 Dátum: 2013. Július 12. - 07:52:13 »
Valamit borzasztóan félreértesz; nincs harag, nincs pocskondiázás.  Annyi van hogy a bácsi kézműveskedik a szappannal, mi meg egyelőre nem vagyunk lenyűgözve tőle.

PBF tanácsa továbbra is releváns: ha neked ez annyira szívügyed, akkor próbáld ki a szappanját, és írd meg milyen volt.  Sokkal többet érsz el vele mint a fentihez hasonló kifakadásokkal.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1822 Dátum: 2013. Július 12. - 08:16:52 »
Davekid!

Ha nincs időd olvasgatni, akkor próbáld ki mondjuk a BIC pengét. Én eurósboltban találkozom vele csupán, máshol nem, az ára kb. 145,- Ft (gondolom boltonként eltérő, de nagyjábból ennyi).

Vagy Tescoban van Gillette platinum, kb. 400,- Ft-ért.

Mindkettő jó - szerintem.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1823 Dátum: 2013. Július 12. - 08:58:56 »
Sajnos meg kell szólalnom.....
Mit akartok?!
Tudom, hidegfront van, meg az ember kedélyállapota is sűrűn hullámzik.
Nagyon rossz irány ez, úgy érzem. Mit ártott nektek ez a fazon pl.?
Jól esik tán lebunkózni valakit, mert nektek nem szimpi amit csinál, vagy ahogy?
Szerintem ennek a fórumnak nem ez a lényege és irányvonala.
Szomorú....
Most már nem ajánlhat az ember pusztán semmit, illetve nem hozhat szóba, anélkül, hogy valaki ne ugrana rá és kezdené ízekre szedni? És, ne gyertek itt azzal, hogy "megsértődés" és "érzékenység", mert ez nem rólam szól!
Korábban "lelkesen" jeleztem a fórumon egy nekem új pengét, (direkt nem azt írtam, hogy ajánlottam) amire rá akadtam. És arra is ráugrottak, pontosabban talán egy tag: Hogy milyen mocsok egy penge, meg így, megy úgy!
Akkor sem értettem, hogy mért kell úgy reagálni egy hírre, bejegyzésre, infóátadásra, mint ha az kőbe vésett kötelező penzum lenne! Meg direkt erőszakos ajánlás. Akkor is, most is félreértés, vagy rosszindulatúság állhat a dolog mögött.

És kérném, ha reagáltok valamire, elébb olvassátok és értelmezzétek helyesen a leírtakat, illetőleg a belinkelt blog tartalmát, ahogy azt már említették előttem.ű

Üdv.
és nyugi, objektivitás, pozitív hozzáállás.
Nem tudom hol olvastál pocskondiázást, illeszd be ide légyszíves mert kiváncsi vagyok rá. Én személy szerint azt írtam hogy vettem már egy olyan kézműves szappant ami egy kalap szar volt és még kézmosásra sem lehetett használni nemhogy borotválkozásra. A készítője ennek ellenére meg volt győződve róla hogy jó, és ajánlotta mindenkinek. Amit meg PBF írt az is igaz. A képen szereplő hab semmit sem ér. A készítője mégis csak azt írta, hogy neki tökéletesen megfelelt.(nyilván nem használt még borotvaszappanból készített habot)
Gondolom ha nem szóltak volna a többiek veszel egy ilyen szappant, de mivel szóltak ezért nem veszel. Így spóroltak neked ;)
Relax. és Üdv !

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1824 Dátum: 2013. Július 12. - 09:07:18 »
Sziasztok, érdeklődnék hogy vízhiányos kissé érzékenyebb bőrre miylen szappan alkalmas? illetve hallottam olyanról is, hogy nem árt az érzékenyebb bőrűeknek előtte olajat is felvinni az arcbőrre, és ebből is melyik az ideális választás? jó lenne már nem idegbetegen kijönni a fürdőszobából az apró piros pöttyök miatt, remélem tudtok segíteni. Ha számítana a válaszban, EJ borotvám van, és Wilkinson Sword pengét használok, szantálfás szappannal
Az olaj egész jó megoldás, ha van otthon sima extra szűz oliva is megteszi. Ha érzékeny az arcbőröd mindenképpen használj valami pre készítményt és figyelj az alapos előkészítésre. Nekem bejött a skin food, proraso pre, és az olaj is, és néhány csepp olajat használok borotválkozás után is. Ha ezek nem jönnek be használj valamilyen jó minőségű arckrémet, és szesz helyett balzsamot. (mondjuk weleda) Nekem sem bírja a bőröm a de-t a nagy változást a kés hozta. Ez egyáltalán nem irritálja a bőröm, és sokaknak megszüntette már a baját.  Próbáld ki esetleg ha van rá lehetőséged !
Sok sikert !

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1825 Dátum: 2013. Július 12. - 09:35:38 »
Sziasztok, érdeklődnék hogy vízhiányos kissé érzékenyebb bőrre miylen szappan alkalmas? illetve hallottam olyanról is, hogy nem árt az érzékenyebb bőrűeknek előtte olajat is felvinni az arcbőrre, és ebből is melyik az ideális választás? jó lenne már nem idegbetegen kijönni a fürdőszobából az apró piros pöttyök miatt, remélem tudtok segíteni. Ha számítana a válaszban, EJ borotvám van, és Wilkinson Sword pengét használok, szantálfás szappannal
A többi hosszászólóhoz csatlakozva: szerintem próbálj más borotvákat (pl Lord L5 vagy L6) és pengéket (Gillette Platinum, BIC, Astra) is.

Ezenkívül érdemes lenne tisztázni mik azok az apró piros pöttyök: irritáció, pontvérzés, szőrbenövés?

Mindenesetre szerintem a szappan az utolsó, amire gyanakodnék, de ezen is változtathatsz, pl elsőnek egy krémmel próbálkoznék, vízdús, jól elkészített habbal.  Pl Figaró.  Rossmannban kapsz azt is, és Gillette Platinum pengét is.

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #1826 Dátum: 2013. Július 12. - 13:11:00 »
szőrbenövés miatt vannak piros pöttyök, de a száraz arcbőröm is közrejátszik. Viszont az érdekes, hogy csak a bőröm jobb fele az is inkább a nyaki részen, ami mindig irritálódik. A bal felemmel nem volt gondom. Régen mikor jártam a pattanások miatt kozmetikushoz, ő is megemlítette a jobb felemet. Valószínű hogy többet alszok azon a felemen és befülled vagy fogalmam sincs.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1827 Dátum: 2013. Július 12. - 14:17:05 »
Arcszesz helyett timsót neki! Komolyan! Fertőtlenít és nem szárít. Vizes arcon végigdörzsölöd, 1 percig rajta hagyod, lemosod.

:+1:

Számomra kiderült, hogy ha semmit nem rakok az arcomra az is jobb, mint az arcszesz.
Sheffield-England

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1828 Dátum: 2013. Július 12. - 14:23:15 »
A borotválkozás utáni balzsam is opció lehet, az rendesen hidratál. (Bár én inkább télen használom.) Vagy a Proraso pre, ami simán after is ;D
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1829 Dátum: 2013. Július 12. - 16:02:55 »
Uraim!

Én timsótömböt eleddig csupán a neroliban láttam (arany árban). Ezen kívül itthon hol lehet kapni? Esetleg "natur" boltokban? Beszereznék egyet, de azért nem minden áron  ;)
Lajong és bolotvál! ;-)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici