Szerző Téma: Szappan, krém  (Megtekintve 759209 alkalommal)

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
Re:Szappan, krém
« Válasz #1845 Dátum: 2013. Július 16. - 21:04:57 »
Érdekes, én meg szappannal, meg stickekkel kezdtem, és csak azután kaptam rá a krémekre.
Manapság összevissza használom mindet.
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1846 Dátum: 2013. Július 17. - 09:47:16 »
Nagyon profi módon, én úgy szoktam választani, hogy "éppen melyik illat menne a hangulatomhoz?". Annyira nem izgat, hogy az krém vagy szappan ;D Kezdőként is volt krémem is, szappanom is, sajnos sokszor egyéb is...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1847 Dátum: 2013. Július 17. - 10:01:44 »
Nagyon profi módon, én úgy szoktam választani, hogy "éppen melyik illat menne a hangulatomhoz?". Annyira nem izgat, hogy az krém vagy szappan ;D Kezdőként is volt krémem is, szappanom is, sajnos sokszor egyéb is...

+1 Bár én még most is kezdő vagyok.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1848 Dátum: 2013. Július 17. - 10:17:16 »
Egészen addig nem volt sikerélményem szappannal, amíg rá nem jöttem hogy simán az arcra dörzsölöm, borosta felszedi, aztán elkezdem pamacsolni.  Nekem minden szappan stick ;)

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1849 Dátum: 2013. Július 18. - 16:31:02 »
Uraim!

Egy borotválkozásról kell, hogy beszámoljak.  :bocs:  hosszú lesz.
Egyébként azért ide írom, mert a főszereplő az olasz Figaro lágyszappan, amelyről írni szándékozom.

Először is szeretném megköszönni Szemi éltársnak,  :handshake: hogy általa szereztem egy olasz, Figaro, tégelyes lágyszappant.
Mivel korábban hasonlót még nem próbáltam, nagyon kíváncsivá tett. Na jó, mondjuk ez így nem teljesen fedi a valóságot, hiszen előtte Proraso tégelyes szappant már használtam - egyszer. De ugye az mentolos egyébként is.

Na a Figaro, viszont nem. Hanem egyesek szerint mandula, szerintem inkább marcipán az illata. Töményen, erősen, ám mégsem teljesen túlzóan. A doboz felnyitásakor, megmondom őszintén még nem éreztem semmit, ahhoz szaglásznom kellett a hefftimmel a krém felett.

A HJM pamacskámat áztattam és az arcomat alaposan előkészítettem a borotválkozáshoz. Majd szépen szappant vettem fel az állítólagos borzzal, körkörös mozdulatokkal. Itt kell megjegyeznem, hogy lassan be kell szereznem egy minőségi borzpamacsot. Visszakanyarodva, csak annyi vizet használtam, amennyi a pamacsban volt egy határozott, de óvatos mozdulatú kirázás után. És a krém lassan kezdett felkúszni a szálakon. Na ekkor éreztem meg a marcipán illatot szaglászás nélkül is. Csodálatos, gondoltam, mert nekem nagyon tetszett és a marcipánt is szeretem. Mondjuk inkább enni, mint szaglászni.

A tálkámban néhány csepp víz volt, ott habosítottam, nem az arcon. Nagyon hamar kaptam szép, tömör habot.
Mivel ilyenkor rá szoktam kenni a vizes arcomra belőle, most is így tettem és ott tovább habosítottam. Vártam, hogy esetleg érezzek valamit a habból, hogy egyáltalán rajta van a bőrömön. No, nem is azt vártam, hogy hűsítsen, kár is lett volna, hanem, hogy úgy egyáltalán "érezzem". De tényleg semmi hatást nem váltott ki a bőrömből, pedig a legtöbb cuccnál azért érzem, hogy valami csak van, valami csak történik...
Végül is, ennek elmaradása nem volt probléma, az illata miatt pedig csak pamacsoltam és pamacsoltam, amíg egy kis vizet nem kért, mert ugye az időt ilyenkor nem illik túlságosan elhúzni.
Az arcom és a hab is készen állt a három és fél napos borosta lehúzására.

Uraim! Ami ezután jött, az maga a megtestesült, két lábon járó döbbenet. A borotva úgy siklott, mint eddig még soha, csak úgy nyeste a szőrszálakat. Azért ehhez ennyire nem vagyok én hozzászokva, gondoltam magamban, de folytattam a műveletet. Csak lefelé.
Az első kör után gyors arcvizezés és újabb pamacsolás következett, majd a másdik kör. Ekkor már oldalról is húztam a borotvát. Hiába, most is hibátlanul siklott a borotva, szépen vitte a szőrt.
Harmadik körre nem is igazán volt szükség, egy-két majomszigetet kellett eltüntetnem, amik rendre ki is nőnek, az állam két sarkában.

Arcöblítés és vizsgálódás következett. Az eredmény babapopsi minőség, nulla azaz 0 irritáció.  :o
Részemről a teljes döbbenet, mert ennyire profin sikerült borotválkozásban mostanában nem volt részem. Jól sikerültek voltak, meg hát bizony rosszak is, de ez maga a pozitív szélsőség.
És hogy mi volt a borotva? Volt benne EJ DE89, bic, és az eme sorokat olvasó igaz férfiak körében polgárpukkasztónak számító, eldobható Gillette Blue II plus. (Mondjuk ezért én kérek mindenkitől elnézést, de megvolt rá az okom).

After: Derby Lux, mert kedvenc. Az egyik.

Mivel a borotválkozás teljesen egyénfüggő dolog, ezért a magam nevében kijelentem, hogy eme krémnek/szappannak mindig kell, hogy legyen helye a borotválkozótükröm előtt. (mondom ezt úgy, hogy egy használaton vagyok túl vele)

Szemi Úr!
Akárhonnan is tetszett szerezni ebből a tégelyből, akármilyen kapcsolatokon keresztül is jutott el Önhöz a Figaro tégelyes szappan, azt a kapcsolatot tessék megtartani, igencsak megéri. Ha pedig személyes beszerzés volt, akkor kijelentem: Kérek még!

Köszönöm a türelmet!  :sör:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1850 Dátum: 2013. Július 18. - 17:12:26 »
Nekem is szemet szúrt a szapanyka, bánom, hogy nem rendeltem belőle mert kifogyasztáson vagyok. Pedig éreztem én, hogy jó kis szapanyka lehet.
Marcipánost meg pláne nem éreztem még.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #1851 Dátum: 2013. Július 18. - 17:33:48 »
Ma én is a Figaroval próbálkoztam, tényleg K...va nagy élmény. Illatorgia, nagyon jó kenőképességű hab, jó siklás, a vasról is könnyen lemosható. Nagyon gyorsan megszerettem, nem is megy az elad topicba, vagy a jótett helyébe asztalra. A TOP 3-ban van a helye.
Szemi, köszönöm én is.  :sör:
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető szemi

• Törzstag
« Válasz #1852 Dátum: 2013. Július 22. - 12:29:35 »
Köszönöm a pozitív visszajelzéseket az Uraknak!
Szerintem is egy nagyon jó minőségű a szappan. Nekem is nagy kedvenc lett. Nagyon jó-síkos krémes habot lehet vele készíteni, meg nagyon tettszik az állaga is, ami nagyon hasonló a lágy marcipánéhoz.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1853 Dátum: 2013. Július 22. - 12:38:43 »
Ez így van Szemi!

Már akartam is kérdezni, hogy Neked mennyire jött be ez a szappan, de megelőztél...

Amit a beszerzési forrásodról írtam, az most is áll ám!  :sör:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1854 Dátum: 2013. Július 29. - 16:21:20 »
Bazz  :tasli:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető xmihix

• Tag
« Válasz #1855 Dátum: 2013. Július 30. - 21:05:53 »

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1856 Dátum: 2013. Augusztus 05. - 08:09:21 »
Veleiro borotvakrém.

https://www.lovetheorigins.com/en/crema-de-afeitar-veleiro-125g.html

Nork éltárassal cserélgettünk néhány krémet és szappant sampler pack mennyiségben, aminek következtében került hozzám a Veleiro is. Szimpatikus krémnek tűnt, úgyhogy vasárnap rá esett a választás. A tálkában nem nagyon akart felengedni csak áztatás után és akkor is csomós maradt.

A habja - nekem - levegősnek és könnyűnek tűnt, nem is annyira volt kéremes, mint ahogy én szeretem. Kevésbé párnázott és a siklást is kevésbé biztosította. De ez csupán az első fellépése volt nálam, még szerencsére több is van neki előjegyezve, mert krémem maradt még.
Egyébként ebből is kevés kell, mert éppen elegendő habot kaptam egy teljes értékű borotválkozásra egy csipetnyi adagból. (pláne, ha fel is olvadt volna teljesen, terv szerint...)
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #1857 Dátum: 2013. Augusztus 05. - 18:54:18 »
Cellát most már 2x próbáltam. Hasonló, de mégis más egy kicsit, mint a Vitos. Sokkal jobban védi az arcot, szinte lehetetlen megvágni magam, ha ez van rajta. Illata kicsit frissebb, kevésbé marcipán-jellegű mandula, de nagyon enyhe. Sok-sok vizet kíván, de meghálálja.  :borz2:

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1858 Dátum: 2013. Augusztus 05. - 21:03:35 »
Cellát most már 2x próbáltam. Hasonló, de mégis más egy kicsit, mint a Vitos. Sokkal jobban védi az arcot, szinte lehetetlen megvágni magam, ha ez van rajta. Illata kicsit frissebb, kevésbé marcipán-jellegű mandula, de nagyon enyhe. Sok-sok vizet kíván, de meghálálja.  :borz2:

Én a Cellát imádom! Minőségi javulást hozott a borotválkozásaimba, egyes, kritikus nyaki részeken sincs irritáció, nagyon jól siklik a kés/penge a bőrön. Az illata is visszafogott, de sokáig motoszkál az ember orrába.

Kipróbálom sok vízzel, mert eddig fukar voltam vízügyileg, de nem elégedetlen, talán bő lével még jobb lesz! :D
Sheffield-England

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1859 Dátum: 2013. Augusztus 05. - 21:06:00 »
Nálam is jól teljesít és igen, tényleg szereti a vizet   :bor:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici