Lehet, hogy nem így kell használni, de hadd számoljak be ma esti saját tapasztalatról:
Előkészített
vizes arcra (forró törcsi, vagy sima víz ízlés szerint) vittem föl a szappant, kb. masszírozás erősségű körkörös mozdulatokkal. Én úgy tapasztaltam, hogy ahol száraz(abb) volt az arcom, ott kevesebb szappan morzsolódott le. Miután kb. két kör alatt nagyjából mindnehol kis szappan morzsák voltak a borostán, jöhetett az előzőleg beáztatott pamacs. Én elég száraz pamaccsal indítottam, és miután így nemigen akart habozni, mártottam a pamacs végét, és habosítottam a megszokott körkörös mozdulatokkal. Mindig csak kis vizet vettem föl, és azonnal érezni lehetett, ha mártani kellett. Így - ugyan hosszabb idő alatt, mintha ugyanez a szappant lereszelve, majd újratömörítve használtam volna - normál habot képeztem, egyértelműen direktebb visszajelzéssel a vizességről, konzisztenciáról, állagról. Ráadásul a rúdszappanok általában a legolcsóbbak egy adott termékcsaládon belül. Én biztosan használni fogom.
A müllerben jó eséllyel kapsz palmolive/wilkinson/speick szappant, de akár a connaughtshaving-ről is rendelhetsz, nem drága sem a termék se ma posta, és 3-4 nap alatt itt van.
Valaki írja meg, legyen szíves, hogy a rúdszappanokat miféle módon lehet megfelelően használni! Elvileg kapok Arko szappant, ha a pesti ismerős tud venni... Viszont nem használtam még ilyet és érdekelne a technika. Van-e valakinek ilyen kiszerelésű cucca eladó?