Ma este kipróbáltam az Edrose-tól beszerzett Proraso borotvaszappant (az aloe vera-zöld tea-E-vitamin verzió).
A benyomásaim:
fincsi enyhén citrusos puha illat (feleségemnek is nagyon tetszik)
Jól habzik, krémes állagú.
Régebben egy ilyen Monsavon szappant használtam:
a Badger&Blade-en a Monsavon-ról azt írják, hogy a kemény szappan és a krém között van félúton.
A Proraso még sokkal puhább, a tégelyben nem is igen tudtam habosítani inkább csak belemártottam a pamacsot és az arcomon pacsmagoltam.
Persze egy scuttle birtokában (Ed, ugye egyszer majd lehet majd nálad scuttle-t venni?
) nyilván abban is lehetne dolgozni a habon.
A Weleda borotvakrémhez képest (amit azóta használok hogy a Monsavon kifogyott) könnyebb a Proraso-val dolgozni, mert szépen ráragad a pamacsra. A Weleda-t általában tálkába nyomom és ott esek neki a nedves pamaccsal, bizony kell egy kis idő hogy felpuhuljon és a pamacs fel tudja venni.
Amúgy a Monsavon nagyon jó ár/érték arányúnak tűnik (egyesek szerint majdnem Proraso minőség, ugyanakkor Franciahonban kevesebb mint 2 euró az ára), a magam részéről nagy nagy örömmel látnám Ed webshopjában
Visszatérve a Proraso szappanra: nagyon örülök hogy beszereztem, öröm volt vele a borotválkozás (persze az Ed útmutatása alapján immár szakszerűen és sajátkezűen megfent str8 borotva sem ártott az élményhez
)