Adam's termékcsalád- nem dicsérem őket, mert nagyon low-budget. Jól látjátok kb. ugyanaz a cucc, mint a török vonal, de másfélszer annyi "aqua"-val...
fbp-
Egy dolgot nem veszel figyelembe és ezért kicsit rossz a megközelítésed. Ne csak az összetétel leírást hasonlítgasd.
A banális példa erre, hogy minden termékben van viz. Az összetételnél egyszerűen ugyebár Aqua. Nos az tény, hogy Theodora Quelle-éből (kékkúti forrásvízből) k.ra nem lehet igazi skót whiskey-t csinálni, ehhez a kristályosan csillogó skót hegyi patakok vizére van szükség... Az összetevőknél azonban ez a nélkülözhetetlen összetételű víz egyszerűen: Aqua.
Ugyanez van a kozmetikai vonalon is. Ugyanazok az összetevők, amik meghatározzák a termék tulajdonságát szerepelnek a hasonló budget cuccban, ugyanúgy, mint egy luxus termékben. Azonban hiába van ugyanaz az anyag ráírva, mégsem ugyanaz. A budget cuccban a legnagyobb valószínűséggel nem ugyanaz a tisztaságú, vagy minőségű összetevő szerepel. Néha kézzelfogható, érzékelhető a különbség, néha nem. Amennyiben nem érzékelhető, akkor vagy kiemelkedő ár/érték arányról beszélhetünk (és ugyebár ezeket a termékeket szeretjük) vagy még mindig ott van a hátsó gondolat, hogy vajon miért olcsóbb... Minden esetben megvan az oka! Vagy ügyes a gyártó, vagy éppen más elgondolás vagy éppen "disznóság"áll a dolog háta mögött.
Olyan, hogy "natúrkozmetika" boltban szerintem nem létezik. Olyan, mint a tej. Vagy friss és akkor friss, vagy nem friss és akkor már nem tej...
Még ha minimalizálják a "barátságtalan" anyagok (tartósítószerek) használatát (mert az "öntudatos" emberek manapság erre lettek kihegyezve) ez felvet más ár/érték csökkentő, a fogyasztók számára láthatatlan költségeket. Ezeknek a fogyasztó számára láthatatlan, de az értékesítési csatorna sikeres folyamához viszont nélkülözhetetlen költségek, ilyen esetekben mégis csak hozzáadott értékek lesznek, ugyanis e nélkül a termék nem létezne. Tehát ha csupán összetevők alapján hasonlítgatjuk a termékeket, az szerintem kevés akár kifejezetten natúr
vagy "gumival" termékről beszélünk.
Kuni- Nem tudom. Van helyzet? Néha felmerülő motívum a zöld meg a klorofil, meg az egyéb "zölddel" kapcsolatos cuccos, egyelőre zöld témában a tudatlanságom ott tart, hogy a navigációmban próbálom értelmezni a "Green Routing"-ot... Lassan rá kell jöjjek, hogy ez is csak giccs...és ugyanúgy szárad a bodza az út mentén...