Szerző Téma: Slant borotvák  (Megtekintve 82790 alkalommal)

Nem elérhető vimi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 139
Re:Slant borotvák
« Válasz #420 Dátum: 2021. Május 06. - 18:40:39 »
Ma végre megérkezett a borotvám. Yourshaving.com oldalról rendeltem a Razorock German 37 Slantot. Bár nem a webshoptól függ, a kiszállítást nem kapkodták el. Április 5-én rendeltem, hetedikén adták fel, 29-én ért az országba és ma hozzám. Viszont szerencsém volt, mert pont a pravoszláv húsvét után került a vámra, azok pedig nyilván még ünnepeltek és a csomagom adó és minden egyéb költség nélkül megkaptam. A borotva jó nehéz, kidolgozottságban szerintem átlagos. Árához képest szuper. Egy csomag Derby pengét kaptam a borotvához és egy csomag Astra pengét a webshoptól.
Hamarosan próba. Egy angol fórumon azt olvastam, hogy 2014-ben finomítottak kicsit a Merkur 37C-n, a Razorock pedig olyan, mint a 2014 előtti Merkur.Nem elérhető Timsoforever

  • Új tag
  • *
  • Hozzászólások: 1
Re:Slant borotvák
« Válasz #421 Dátum: 2022. Augusztus 17. - 19:51:03 »
Sziasztok!
Új tag vagyok, viszonylag kezdő a DE csodálatos világában. Egy éve kezdtem Gillette King C-vel, amivel alapvetően elégedett vagyok, de szerettem volna kipróbálni valami teljesen eltérőt, így esett a választásom egy Razorock German 37 Slant-re, amiről nagyon jókat olvastam mindenhol. "Erős borostához vagy érzékeny bőrhöz"-ez vagyok én! A pbsdepo (barberdepo) három nap múlva már hozta is, 9490 forintos áron. Na, lássuk azt a "mint kés a vajban" érzést!
1. próba
Zuhanyzás után előkészítés vörös (szantálfa) Proraso szappannal, alapos pacsmagolás. A borotvába betöltök egy zöld Derby pengét, amit a készülékhez adtak. Egy gyors fohász, és kezdhetjük! Szépen, óvatosan, nem nyomjuk rá, csak szépen siklatjuk a bőrön. Felülről lefelé készen vagyunk, gyors öblítés: nocsak, sokkal simább, mint amilyen az egyenes King C-vel szokott lenni! Egy kicsit ég az arcom, de sebaj, majd megszokja! Újabb ecsetelés, most lássuk alulról felfelé is! Sssszzzz, ez akad, és húz is, mint állat! Jézusom, pecsenyevörös lett a nyakam... Ez az a híres "kés a vajban"? Öblítés, sercegtetés... Muszáj még egyszer átmenni rajta. Még egy adag habocska... Remek! Vörös pöttyök ütnek át a habon (8-10 helyen), pedig vigyáztam. Oldalirányú kaparászás, apró mozdulatok... Sima pofi mindenütt. Valamint vér, vér, vér! Semmi hosszú vágás, csak pöttyök. Timsót neki! ÁJJJJ-ÁJJ-ÁJJ!!! Nem szokott ez így csípni! Hideg vizes öblítés, utána vér sehol... huhh. Lássunk egy pár csepp Proraso szantálfa aftershave-et! Hogy az a jó... :censored:!!! A pokol tüze, a Nyolcadik Utas savköpete, a világ legdurvább chiliszósza semmi ehhez az érzéshez képest! Csoda, hogy túléltem. Összefoglalva: megnyúzott a nyavalyás, de a bőröm nagyon sima lett. Az égő érzés kb. fél óra alatt elmúlt.
2. próba
Nem adom fel. Próbáljuk az ellenkező pólust: Barbon krém! Az első menet újra kiváló, simább, mint valaha. De nem tudnék úgy munkába menni, hogy nem makulátlan a nyakam és az állam, úgyhogy 1...2...3... BANZÁJ! Vér, már megint csak vér! Timsó, ÁJJJJ! Befejezésnek Nivea érzékeny bőrre való balzsam. Egy kicsit ég még az arcom, de so-so, volt már rosszabb Fusion eldobhatóval is. Az biztos, hogy nem csak a borostából, de az arcbőr felhámjából is többet távolít el.
3. próba
Gyáva népnek nincs hazája! Derby penge repült a sörös dobozba, helyette előkerült egy zöld Astra. Ahogy Torrente mondá: "Ha meg kell  :censored: ni, hát meg kell  :censored: ni!". Fehér Proraso szappan, rajtad a világ szeme! Első menet, olyan óvatos mozdulatok, hogy egy agysebész is megirigyelhetné. Nice! Öblítés, pacsmag, nagy levegő... Nocsak! Sokkal-sokkal simább a siklás, mint a Derbyvel. Arra már rájöttem, hogy túl meredek szögben tartom a borotvát, talán azért is akadozott mostanáig. Kb. 10°-os szögben gyönyörűen vág, cserébe majd' becsinálok a rettegéstől. Valamit valamiért. Második menet kész, csak az orcám és az ádámcsutkám igényel egy kis utókezelést. Egyetlen kis vérpötty az ajkam felett, azt Captain Fawcett kis téglácskája előzékenyen eltünteti. Ég ugyan az arcom, de csak annyira, mint mikor tévedésből a jövendőbeli anyósom előtt toltam le a nadrágom a lánya helyett. Szibarita hangulatban készülök a kínok kínjára, jöjjön hát egy kis Trumper Coral Skin Food! Ej, mi a kő? Semmi csípés, csak kéjes, rózsaillatú hűsölés. Lenyűgöző. Égető érzés nuku.
Sokféle következtetést tudnék levonni, akár még téveseket is:
-Ez egy rohadt jó borotva, de még sokat kell kísérleteznem, hogy igazán nekem való-e.
-A Derby penge egy hulladék, de az is lehet, hogy csak az én bőrömmel avagy technikámmal van a baj.
-Az Astra penge nem is annyira életveszélyes, mint ahogy hittem, de lehet, hogy pont azért nem ölt meg, mert annyira vigyáztam.
-A Trumper Skin Food még mindig egy fantasztikus after shave.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici