4 hete tesztelgetem a Lord webshopból rendelt két olyan pengét, amit eddig nem próbáltam: a Lord Captain és a Lord Platinum.
Mindkettővel pozitív a tapasztalatom, minden borotvában amiben próbáltam őket. A Captain egy merevebb, robusztus penge, közepesen éles, és nálam 4 napig bírja (referencia: zöld Astra kb 3 nap) . Bár szénacél, a sárgás bevonat miatt szabad szemmel láthatóan még kevésbé rozsdásodik (vagy lép mittudoménmilyen reakcióba a készülék fémjével, amitől foltos lesz), mint a rozsdamentes pengék. Utolsó nap is csak azért cseréltem, mert az orrom alatti ATG-t nem bírta már éllel, máshova még elmuzsikált volna 1-2 napig, de azért már érezhetően küzdeni kellett a végén a tökéletes simaságért az utolsó, ellenirányú körben.
A Platinum egy vékony, meglehetősen éles penge. Nekem első nap túl éles, aztán 2-4. napokon kellemes, aztán kimegy az éle, kb ugyanez a minta a Featherrel, amivel nem azt akarom mondani hogy a kettő pont ugyanolyan, mert nem, de elég hasonló nekem. 5. napon már húz, irritál, főleg ATG, szóval elég gyorsan meghal az éle, addig kellemes. Merkur Slant viszont nagyon szerette, abban +1 napig kellemes.
Amikben próbáltam a fentieket: Lord L111, L5, L6, Merkur Slant, Merkur Bakelit, mindenhol jó.