Captain tapasztalat: már régóta izgatta a fantáziám ez a penge, úgyhogy nagyon örültem, hogy eljutottam hozzá a sorban. A külseje nekem nagyon csábító, tetszik a színe, tényleg olyan retró érzés fogott el. Még behelyezve is látszik,hiszen a borotva fejéből kilógó kicsiny pengeél is más színű, tetszett, na. El is kezdtem vele borotválkozni, szokás szerint alulról (nyaktól) felfelé. A nyakamat még szépen, zökkenőmentesen leborotválta. És eddig tartott a pozitív vélemény. Kb.a borotválkozás felétől iszonyatosan elkezdett húzni, és alig vitte a szőrt (cserébe legalább a pofám sem vágta el; néhol indokolatlanul oda kellett nyomnom, hogy sima legyen a képem, és ennek ellenére sehol egy vágás), mintha egy bottal borotválkoztam volna... Értem, hogy más anyag, mint a többi penge stb.na de hogy egy borotválkozást sem bír végig az éle, az azért durva. Majdnem kicseréltem közben, olyan szenvedős volt, de aztán kitartottam. Mondjuk 6 napos borostám volt, és elég drótszőrű vagyok, na de egy alkalmat akkor is illene bírnia. Majd később azért még teszek a Captainnel egy próbát rövidebb borostára, de egyelőre hanyagolom (legalábbis amíg a kellemetlen emlékek halványulnak).