Tisztelt szaktársak!
Van a némbernek egy régi kávéfőzője. Az vagyon írva a homlokára hogyaszongya Delonghi cafe veneto. Az alján lévő cimke szerint a típusa BAR12F.
A hétvégén megpucoltam, tömítést cseréltem a kar felett és olyan kávé jön rajta, hogy csak nézek, mint bornyú az új kapura. Eddig Aeropresst használtam, vagy kotyogót főleg, mert nem csípem a savas végeredményt, de ez üt mindent. Ilyet még se házi készítésűben, se kávézókban nem ittam.
Nem nagyon értek hozzá, tehát a kérdésem az lenne, hogy mi a lényeg ezekben a szivattyús főzőkben? Azt látom, hogy a kávé környéke se melegszik, amíg be nem kapcsolom a pumpát és mintha az is lényeges lenne, hogy itt a nyomás nagysága állandó. Olyan közepes nyomáson pöfög le a cucc. Ez lenne a titok?