Lassan azt a hivatalt, állami céget kell nagyítóval keresni, ami még normálisan működik, ha van egyáltalán ilyen
. Az EU-s cuccok még csak-csak mozognak, nemrég egy csütörtöki napon leadtam a rendelést egy német webshopban és rá következő hétfőn már hozta a posta, azaz hétvégével együtt 4 nap volt. Ez korrekt, már-már csoda.
Ezzel szemben a Közösségen kívülieknél katasztrofális a működés. A surmelák vámosok sem csipkedik ám magukat, azok sem különbek ám, mint a postások. És valóban 7-10 nap a világ másik feléből az út ide, belföldön meg legalább 2-3 hetet is napozik a pakk. Nekem most 9 cuccom van útban, ebből 1 szerintem végleg köddé vált, 2 már jelentősebb késésben van. És utóbbiak ráadásul még trackinges küldemények, tehát látom, hogy itthon mennyit tölt. Karácsony közeledtével aztán majd megint jön a teljes káosz. Decemberben már inkább nem veszek és nem adok (f)el semmit nemzetközi, harmadik országos viszonylatban.
"a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig felkészült az ilyenkor szokásos megnövekedett számú vámügyintézésre".