Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1451811 alkalommal)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re:Kávézó
« Válasz #1725 Dátum: 2011. Július 19. - 15:01:03 »
Munkahelyemen a raktárosok használják a Gripworx Red nevűt, mire vagy kíváncsi?
Hogy összességében bírgya-é? jó, kevésbé, foszlik, állat... a ranchworx lájtosabb verzióját néztem ki, de tudok elég negatív ironclad véleményt is, így gondoltam felvetem a kérdést.
igen, itt az offban, és nem a hogyan? ban  :crazy:

Nem elérhető Zsolbe

• Törzstag
« Válasz #1726 Dátum: 2011. Július 22. - 08:00:05 »
Tehát amint mondtam, nálunk a Gripworx Red típusút használják, érdemben erről tudok neked nyilatkozni.

Kényelem: nagyon paszentos, felvenni kis túlzással pajszerral kell, onnantól kezdve viszont második bőrként tudod hordani, ráfeszül a kezedre, nem csúszkál, és a textilrészeknek köszönhetően kellően jól szellőzik is. A méretezést némi fenntartással érdemes kezelni, tenyérszélesség alapján adja meg a méretet, de egy vékonyabb kezű, hosszú ujjú embernek már rövid lesz az, amit a mérettáblázat adna.
Használat: A tenyerén lévő szilikonpárnácskáknak köszönhetően szint Pókembernek érezheted magad: nagyobb, több kg-s csomagokat is meg lehet vele emelni csak a két oldaláról fogva, nagyon stabil fogást ad, ugyanakkor egy mezei melóskesztyűhöz képest sokkal finomabban lehet vele fogni, nem jelent gondot pl. tollal írni.
Tartósság: Ez az amivel viszont nem vagyok megelégedve. Közepesen intenzív használat mellett kb. 1 év alatt szétrongyolódik, de már néhány hónap után elkezd foszlani, főleg a hajlatokban, a varrásoknál, és az ujjhegyeknél. 1 év alatt a szilikonpárnácskák is jórészt lekopnak. Agresszív anyagokkal szemben nem tudom, mennyire ellenálló, nálunk a raktári poron kívül max. némi olajjal találkozik.

Összegzés:
Otthonra, barkácsolni nem vennék, csak ipari használatra érdemes beleruházni. Anyagmozgatásban jól használható, szerszám-munkadarab viszonylatban nem tudok nyilatkozni. A kérdés innen közgazdasági jellegű: mekkora az a plusz érték, amit ezzel a kesztyűvel hozzá tudsz adni, ill. mekkora értékű és valószínűségű az a kár, amit elkerülhetsz vele.

Bocs, hogy sokára válaszolok, kicsit össze akartam szedni róla a gondolataimat. Remélem segítettem.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1727 Dátum: 2011. Július 22. - 19:35:51 »
Köszönöm, a kérdés ezzel eldőlni látszik. Abszolút hobbi célokra venném, de miután 3 tapasztalatból 2,5 negatív... (A tied tartósság részét is annak veszem.) Volt olyan, akinek a gyári kesztyű lukas volt...

Gabesz

• Vendég
« Válasz #1728 Dátum: 2011. Július 29. - 00:30:01 »
http://www.youtube.com/watch?v=YLY640ryp6c

Megélezi a patronos borotva pengécskéit.

Nyakatekert ötlet, de vajon jó e? Vajon az igazi borotva igazi pengéjét élezi? Nem hiszem. Mint ahogy azt sem hiszem, hogy a patronos borotva szindikátus nem fog felbérelni ninjákat a gyártó megölésére.  :evil:

Vaaaagy, nem ölik meg a tervezőt, hanem kitüntetik, mert ennek a "fenőnek" a gumilapja is cserélős lesz, mondjuk 10 alkalmanként.  :evil:

Mai agymenés vége!

FBP

• Vendég
« Válasz #1729 Dátum: 2011. Július 29. - 08:49:37 »
A patronos élezőkben amúgy az a vicces, hogy ha egy patronos fejet lehelyezel egy sík lapra, akkor a pengék nem érintkeznek a lappal...
Még mielőtt valaki (be)szólna, hogy itt nem teljesen erről van szó...igen ez a szerkezet "visszahajlítja" a görbe éleket  :crazy: Az első mondatom azokra a patronos fenőkre érvényes, amik teljesen sík lapok.
Csak azt nem tudom, hogy honnan fogom tudni, mikor hajoltak már vissza...nehogy aztán túlhajlítsam (Béláim! Eltoluk, túltoltuk!)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #1730 Dátum: 2011. Július 29. - 12:39:30 »
Mivel gumírozott, ezért még érintkezhet is vele, megfelelő nyomás esetén. Szerintem nem ez az alapvető gond. Ha egy kés éle meghajlik, el tudom képzelni, hogy ha sokat huzígatják egy ilyen vackon akkor visszahajlik, de általában használat közben nem hajlik, hanem egyenletesen eltompul, elkopik, illetve lejön a bevonat és kitörik, mint ahogy azt az animációs képeken jól mutatták. Ezután huzigathatja bármin, nem fog segíteni...
Ha viszont tényleg csak élgörbület lenne az elhasználódás ( és hát valljuk be férfiasan ilyen létezhet, de ennél az acél+ a bevonatok erősebbek még 30fokos penetráló szögben is ) akkor meg hol van az indikátor, hogy a huzigatás során mikor görbült vissza a kés síkjába pontosan, szóval folyamatos QC-ra lenne szükség... ha meg elgörbült, majd vissza, a borotvaszalagot úgy edzik, hogy van egy olyan tulajdonsága, hogy az első deformálódás alatt elveszti a tartását, tehát ha azt valaki visszaegyengeti, inkább elveszti az erejét és letörik... Egyébként a bevonat a lelke mindennek, ez a gumirozott anyag szerintem max ezt simogatná kicsit... konkluzió: nagy kamu az egész, még véletlenül se vegyetek!

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1731 Dátum: 2011. Július 29. - 12:45:16 »
Demost mér? Engem meggyőzött!  Nemhogy veszek egyet, de még a Wostenholm Pipe-ot is ezen fogom élezni pengeelgörbülés-visszahajlítani ezentúl:fetreng: :fetreng: :fetreng:

konkluzió: nagy kamu az egész, még véletlenül se vegyetek!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1732 Dátum: 2011. Július 29. - 12:54:03 »
Demost mér? Engem meggyőzött!  Nemhogy veszek egyet, de még a Wostenholm Pipe-ot is ezen fogom élezni pengeelgörbülés-visszahajlítani ezentúl:fetreng: :fetreng: :fetreng:

konkluzió: nagy kamu az egész, még véletlenül se vegyetek!

Arra rá is fér mert amilyen régi, már biztos elhajlott  :fetreng:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #1733 Dátum: 2011. Július 29. - 19:08:51 »
 ;D Biztos lesz 20*20 centis kivitel is, ha Transit lelkesedésére rábukkannak...  ;D

És most komolyan. Én elég sűrűn sasolok pengéket mikroszkóp és nagyító alatt. Profilból viszont elég nehéz viszgálódni. Szerintem nem hajlik a kés éle normál(borotválkozás) használat mellett, illetve nem normál használat esetén sem...illetve hajlik az, de nem egyenletesen, ha van olyan elvetemült, aki egy Mach3-al kaparja le az ablakról a festéket...  ;D vagy satu alatt próbálnánk...

de ki tudja?! Valaki meg tud erősíteni? sanyi? imi? fonti? longball?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1734 Dátum: 2011. Július 29. - 21:53:42 »
Így elsőre Salmo kollégára tippelnék, ki tudja, mivel kapargatta a csempekályhát, amíg rá nem bukkant a LORD pengékre.

...illetve hajlik az, de nem egyenletesen, ha van olyan elvetemült, aki egy Mach3-al kaparja le az ablakról a festéket...

God shave the queen

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1735 Dátum: 2011. Július 29. - 22:23:09 »
Hűha, csak most néztem azt a videót. Viccesek az olyan esetek amikor egy nem létező problémát mutat be egy reklám, és azonnal megoldást is nyújt rá  ;D Ugyan én legtöbbször csak kés élét nézem mikroszkóp alatt, de olyat ami a képen van olyat csak kínai hulladékon láttam, és rosszul élezett késen. Sokat használt DE pengéken sem láttam még ilyet, szerintem a blade buddy által vázolt probléma nem is létezik. Azt el tudom képzelni hogy tovább bírja egy borotvafej így, mivel végülis féloldalasan "bőrözve" van, szóval akár lehet is hasznos, csak parasztvakítással van tálalva.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #1736 Dátum: 2011. Július 30. - 08:00:50 »
Ez egy ilyen fából vaskarika szindróma.

Ha valaki nem akar sokat költeni az eldobhatóra, akkor ne vegyen olyat. És ne próbáljon az eldobhatóból nem eldobhatót csinálni.

Egyébként meg a reklámokban mindíg vakítanak! Ha jól megnézitek ti mind sokkal jobbképűek vagytok , mint az a borotválkozó csiga a reklámban, és öszintén: titeket mikor molesztált fehér trottírtörölközös manöken borotválkozás közben? És nehogymár ugyanazt a borotvát használja a virgácsaira, amivel én az arcomat borotválom. Tiszta scifi!

Na látjátok!

Üdv,
Toportyán.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1737 Dátum: 2011. Július 30. - 19:59:28 »
Szánalmas ez az élező

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #1738 Dátum: 2011. Július 30. - 20:15:54 »
Így elsőre Salmo kollégára tippelnék, ki tudja, mivel kapargatta a csempekályhát, amíg rá nem bukkant a LORD pengékre.

...illetve hajlik az, de nem egyenletesen, ha van olyan elvetemült, aki egy Mach3-al kaparja le az ablakról a festéket...

Transit- Captain (vagy egyéb más DE-vel) ablakot, kályhát stb. kapargatni nem bűn!!!  ;D Arra való! Ez az ipari felhasználása...
De a reklámban nem DE-ről van szó, hanem többkéses készülékről. Na azzal már nehéz az ablaküveget megborotválni! Én próbáltam!  ;D

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1739 Dátum: 2011. Július 30. - 20:51:23 »
Na, mondtam én, hogy valaki biztos kipróbálta...  :crazy:

Transit- Captain (vagy egyéb más DE-vel) ablakot, kályhát stb. kapargatni nem bűn!!!  ;D Arra való! Ez az ipari felhasználása...
De a reklámban nem DE-ről van szó, hanem többkéses készülékről. Na azzal már nehéz az ablaküveget megborotválni! Én próbáltam!  ;D

God shave the queen

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici