Tehát amint mondtam, nálunk a Gripworx Red típusút használják, érdemben erről tudok neked nyilatkozni.
Kényelem: nagyon paszentos, felvenni kis túlzással pajszerral kell, onnantól kezdve viszont második bőrként tudod hordani, ráfeszül a kezedre, nem csúszkál, és a textilrészeknek köszönhetően kellően jól szellőzik is. A méretezést némi fenntartással érdemes kezelni, tenyérszélesség alapján adja meg a méretet, de egy vékonyabb kezű, hosszú ujjú embernek már rövid lesz az, amit a mérettáblázat adna.
Használat: A tenyerén lévő szilikonpárnácskáknak köszönhetően szint Pókembernek érezheted magad: nagyobb, több kg-s csomagokat is meg lehet vele emelni csak a két oldaláról fogva, nagyon stabil fogást ad, ugyanakkor egy mezei melóskesztyűhöz képest sokkal finomabban lehet vele fogni, nem jelent gondot pl. tollal írni.
Tartósság: Ez az amivel viszont nem vagyok megelégedve. Közepesen intenzív használat mellett kb. 1 év alatt szétrongyolódik, de már néhány hónap után elkezd foszlani, főleg a hajlatokban, a varrásoknál, és az ujjhegyeknél. 1 év alatt a szilikonpárnácskák is jórészt lekopnak. Agresszív anyagokkal szemben nem tudom, mennyire ellenálló, nálunk a raktári poron kívül max. némi olajjal találkozik.
Összegzés:
Otthonra, barkácsolni nem vennék, csak ipari használatra érdemes beleruházni. Anyagmozgatásban jól használható, szerszám-munkadarab viszonylatban nem tudok nyilatkozni. A kérdés innen közgazdasági jellegű: mekkora az a plusz érték, amit ezzel a kesztyűvel hozzá tudsz adni, ill. mekkora értékű és valószínűségű az a kár, amit elkerülhetsz vele.
Bocs, hogy sokára válaszolok, kicsit össze akartam szedni róla a gondolataimat. Remélem segítettem.