Az Opinel a kedvencem, Szeretem az egyszerűségét.
+1
Nálam is a favorit, bár tudom csúnya dolog, hogy pl. nem a magyar Révész a kedvenc, de valahogy az Opinel egyszerűsége jobban megfogott.
Oda se neki, ez itthon, a késes köreinkben és azokon túl is kissé erőltetett dolog, hogy jajj, hát a magyar bicskának illik, illene tetszeni, az a legszebb, meg az az igazi (sőt, hogy az Opinelt konkrétan a magyar bugyliról lopták!
). Érdekes, főleg az Opinel meg a Laguiole kapcsán jön ez elő, olyat még nem hallottam, hogy minek neked a Spyderco, hiszen ott árul a vásáron a Tarjányi...
De még a svájciak kapcsán sem lesz ez téma.
Szerintem egy bicskát elsősorban önmagáért szeressünk: a funkcióért, a formáért, és ne a nemzetiségéért. Ha minden passzol, plusz még magyar is, az persze jó érzés, csak a sorrendet ne keverjük, nem egészséges.
Mondjuk az is igaz, hogy tájbicskában európai viszonylatban a franciák a legerősebbek, mindenki mögöttük kullog, és egyébként mi, magyarok nem is állunk rosszul ebben a mezőnyben, főleg a néparányhoz viszonyítva - inkább ennek kéne örülni.
Mielőtt bárkiben fölhorgadna az egészségesnél némileg hormonteltebb nemzeti öntudat, megemlíteném, hogy van vagy 4-5 Révészem, és jóban is vagyok az Árpiékkal.