Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1452604 alkalommal)

Nem elérhető szece

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #2055 Dátum: 2011. November 07. - 13:31:13 »
botosjeti  :fetreng:

FBP

• Vendég
« Válasz #2056 Dátum: 2011. November 07. - 13:36:39 »
és a kandalló is jogos! ezt a felnőttek is mindig keverik, sőt, a boltban is simán kiírják egy ajtóval rendelkező tüzelőberendezésre, hogy kandalló...

Nem elérhető szece

• Törzstag
« Válasz #2057 Dátum: 2011. November 07. - 13:46:54 »
jaja, pedig többnyire minden tüzelőberendezés rendelkezik ajtóval  ;D
Még a kandallókályha szokott szóba jönni átmeneti megoldásként. Igaz, hogy kályha, de ha a kandallót is beleviszik, már ennyivel eladhatóbb! :)
Nekem van ilyen üvegajtós kályhám amúgy, szépen megtanítja az embert tüzelni (vagy ablakot pucolni).

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2058 Dátum: 2011. November 07. - 13:48:48 »
De a botosjetit mér húzta alá? Helyesen írta!  :D

FBP

• Vendég
« Válasz #2059 Dátum: 2011. November 07. - 13:49:46 »
jaja, pedig többnyire minden tüzelőberendezés rendelkezik ajtóval  ;D
...kivéve a kandalló

A nyáron így jártam az apartman szóval is. Céges üdülőben van szoba, meg apartman. Kérdeztem az ügyintéző hölgytől, hogy milyen az apartman konyhájának felszerelése. Mire közölte, hogy nincs konyha. Kérdeztem, hogy akkor mi a különbség a szoba és az apartman között.
 Válasz: a szoba az szoba, az apartman az apartman  :crazy:

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #2060 Dátum: 2011. November 07. - 14:17:54 »
A nyáron így jártam az apartman szóval is. Céges üdülőben van szoba, meg apartman. Kérdeztem az ügyintéző hölgytől, hogy milyen az apartman konyhájának felszerelése. Mire közölte, hogy nincs konyha. Kérdeztem, hogy akkor mi a különbség a szoba és az apartman között.
 Válasz: a szoba az szoba, az apartman az apartman  :crazy:

EMBEREK !  Mindenki vegyen otthonra agregátort, mert ezek után bármi lyöhet jöhet.

Állami cég vagytok, ez azé' látszik a fentiekből......

azáramláskedvelő
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető szece

• Törzstag
« Válasz #2061 Dátum: 2011. November 07. - 14:18:38 »
Kandallóból sem csak nyitott kivitel van, sőt ma már talán nincs is nyitott. Hallottam mástól, milyen izgi tud lenni, mikor egy nagy durranással egy félökölnyi parázs ugrik a szoba közepére   :D
Apartman meg azért apartman, hogy legyen az is, ne csak szoba. :)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2062 Dátum: 2011. November 07. - 14:19:19 »
szépen megtanítja az embert tüzelni (vagy ablakot pucolni).
Erről mesélhetnél... nekem már jól megy a pucolás.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

FBP

• Vendég
« Válasz #2063 Dátum: 2011. November 07. - 14:22:29 »
Salmo! Ez a humán terület...a szakma nálunk ennél sokkal magasabb színvonalon áll  :crazy:

FBP

• Vendég
« Válasz #2064 Dátum: 2011. November 07. - 14:23:55 »
Kandallóból sem csak nyitott kivitel van, sőt ma már talán nincs is nyitott.
...ja, én aszittem, hogy a kandalló attól kandalló, hogy nyitott... :crazy: mert a zártat azt hogy is?...ja, igen, azt kályhának hívják  :evil:

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2065 Dátum: 2011. November 07. - 14:25:12 »
Kandalló az, csak be van ablakozva télire.  ;D
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

FBP

• Vendég
« Válasz #2066 Dátum: 2011. November 07. - 14:30:47 »
Kandalló az, csak be van ablakozva télire.  ;D
ki ne gyűjjék a meleg belüle  :fetreng:

Nem elérhető szece

• Törzstag
« Válasz #2067 Dátum: 2011. November 07. - 14:31:08 »
szépen megtanítja az embert tüzelni (vagy ablakot pucolni).
Erről mesélhetnél... nekem már jól megy a pucolás.

Kájhája kályhája válogatja, na meg a kémény is, de a lényeg, hogy száraz legyen a fa, meg oldalról szoktam begyújtani, begyújtós kockával, nem papírral. Bal oldalra bepakolom a fát, jobb oldalra pedig hátra beteszek vastagabb, és előre közeledve egyre vékonyabb fákat. Legelőre legelölre a már vékony kis pálcikák alá teszem be a kockát, meggyújtom, és nyitva hagyom az ajtót, hogy legyen sok levegője. És leülök mellé, mert ha nagyon begyullad, akkor is elkezd kormolni. Így általában nagyon szépen fokozatosan gyullad be a tűz, és melegszik át a kályha. Ha már üzemi hőfokon van, akkor már nem kormosodik az üveg általában.
Ettől függetlenül én is meg szoktam pucolgatni az üveget, mert azért csak tűz ég mögötte, nem marad kristálytiszta. De a kezdetekkori tökfekete üveghez képest már nagyon jó.

Nem elérhető szece

• Törzstag
« Válasz #2068 Dátum: 2011. November 07. - 14:33:49 »
Kandallóból sem csak nyitott kivitel van, sőt ma már talán nincs is nyitott.
...ja, én aszittem, hogy a kandalló attól kandalló, hogy nyitott... :crazy: mert a zártat azt hogy is?...ja, igen, azt kályhának hívják  :evil:

van pedig bőven zárt is, csak nem tudok képet bemásolni

http://elado.slando.hu/budapest_varos/vizkopenyes_vizteres_es_ontveny_kandallobetet_tuzter_olcson_elado_P_21878991.html

ilyen pl.

Ha ez kályha, akkor szakállt növesztek!  ;D

FBP

• Vendég
« Válasz #2069 Dátum: 2011. November 07. - 15:03:46 »
Ha ez kályha, akkor szakállt növesztek!  ;D
Azt gondoltam, nem kell magyarázkodnom...rosszul gondoltam.
Ez is olyan, mint az apartman vs szoba. Az apartman is felfogható szobaként, de attól abban különbözik, hogy van benne egy konyha is  ;)

Egy kályha is lehet kandalló kinézetű (mint amit belinkeltél), mint ahogy egy Trabantba is rakhatunk sportkormányt, az még Trabant marad.
A kályhát és a kandallót nem a dizájn különbözteti meg, hanem a fűtési mód ÉS az ajtó, illetve annk nemléte.
A kandalló nyitott (nó ajtó) és a tüzelőanyag nem adja át a hőjét semmi másnak, ami aztán a továbbiakban leadná a hőt az adott helyiség felé. Éppen ezért hatásfokuk rettenetesen rossz. Persze a környezete valamennyire felmelegszik, de ez elmarad az érdemi mennyiségtől.
A kályha általában zárt (van ajtó...de ettől még nem kályha) és a tüzelőanyag a hőjét átadja valamilyen anyagnak, ami majd lesugározza azt a fűteni kívánt helyiség felé. A legegyszerűbb egy vaskályha, ami általába samottéglával bélelt (ennek adja át a hőjét a tüzelőanyag).
A fentiek alapján a belinkelt cucc egyértelműen kályha kategória. Csak mostanában menőbb a kandalló elnevezés, a kályha az olyan "parasztos"  :crazy:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici