Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1464038 alkalommal)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
Re:Kávézó
« Válasz #2805 Dátum: 2012. Január 19. - 09:23:28 »
Nálam a mission 4k/kg alatt maradni....

Na ja, az nem egyszerű... Van azért pár versenyző, ami tudja hozni ezt...
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2806 Dátum: 2012. Január 19. - 09:50:50 »
Automaták többségén nehéz jó tejhabot készíteni. Az első viszont mindenképpen az, hogy mindent, ami leszedhető a habosító karról, azt le kell szedni. Ideális esetben marad egy fémcső a végén kicsi lyuk(ak)kal.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2807 Dátum: 2012. Január 19. - 10:52:38 »
Na ja, az nem egyszerű... Van azért pár versenyző, ami tudja hozni ezt...

Ötletek? Ami volt: Bristot, Café Motta, Rioba (ez utóbbi egyébként EKAF, a Metrónak)
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2808 Dátum: 2012. Január 19. - 10:56:33 »
Kérdés a néphez: további, tagságot fertőző kórok mennyire fellelhetőek, mint a hagyományos és szép írószerek (elsődlegesen töltőtollak), és mechanikus órák szeretete, használata, ne adj Isten, gyűjtése? Illetve ha nem ezek, akkor esetleg más, hagyományos területek? Eddig előkerült már a kávé, a kocsi, kissé a pálinkák és borok. Szerintem még jó pár közös összekötő pont lehet, ha nem is mindenki, de nagyobb csoportok között. A késeket már nem is írom, ahhoz túl nagy a tagsági átfedettség a késportállal.  ;D

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2809 Dátum: 2012. Január 19. - 11:01:15 »
Kérdés a néphez: további, tagságot fertőző kórok mennyire fellelhetőek, mint a hagyományos és szép írószerek (elsődlegesen töltőtollak), és mechanikus órák szeretete, használata, ne adj Isten, gyűjtése?
Én jelentkezem mindkettőre.  ;)
Először csak, mint szép, hasznos, időtálló tárgy kezdtem használni ezeket, majd ez átcsapott gyűjtésbe is, bár soha nem volt célom a top brand-ek megszerzése. Ár-érték-használhatóság tengely mentén gyűjtöttem ezeket...
A tollak terén most egy kicsit az ún. mártogatós tollak mennek, bár ezeket csak otthon használom.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2810 Dátum: 2012. Január 19. - 11:03:22 »
Én pl. a rendszer gazdinkkal elavult korok számítógép vírusait gyűjtőm. Van mindenféle, javítható, makacs, sőt egész jópofa is. Rootkitekben is bővelkedünk. Néha elég durván beszedjük.. Elméletileg ezekből (előreutalás után) tudok mindenkinek küldeni mintákat, hogy ők is gyűjtők lehessenek. ( csak azért az előreutalás, mert félő, hogy utána virtuális kapcsolatunk egész sokáig megszakad!)  :fetreng:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2811 Dátum: 2012. Január 19. - 11:04:36 »
...én ha nem géppel, töltőtollal írok (Rotring ArtPen, Pelikan).
Mindig is mechanikus órám volt (amikor volt), de már nem felhúzós... finnyás vagyok és nem találtam év tizedek óta nekem tetszőt.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető balu59

• Törzstag
« Válasz #2812 Dátum: 2012. Január 19. - 11:09:18 »
Töltőtollakkal írok és mechanikus órám van, illetve néhány hasonló zsebórám.  :fetreng:

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2813 Dátum: 2012. Január 19. - 11:23:28 »
 Na, akkor sikerült beletrafálni. Csuklómon egy '60-as évek végi gyorsjáratú (28 800) Zenith Sporto ketyeg, írni pedig általában egy Waterman Carene-nel szoktam, illetve szeretem a Pelikan M800 töltőceruzámat is, tetszik a 0.,7 mm-es helye.

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2814 Dátum: 2012. Január 19. - 11:32:36 »
Töltőtollakkal írok és mechanikus órám van, illetve néhány hasonló zsebórám.  :fetreng:

+1

Bár, töltőtoll fronton most próbálok előretörni (balkezesként nem olyan egyszerű...), és egy TISSOT PR50 automatát hordok a mindennapokban (de, mellette van egy '30-as évekből származó nagyapámtól örökölt DOXA zsebóra, dédnagyapámtól örökölt Molnia zsebóra, meg néhány egyéb fellelt lelet, illetve egy MOM asztali ébresztőóra, aminek a felhúzó rugóját kellene kicserélni, de még nem találtam hozzá donort)

Jah, és hogy egy további szálat is belevigyek, nem túl távoli terveim közt szerepel a házi sörfőzés elsajátítása. Most már, hogy jan. 1 óta hivatalosan is lehetséges...
Léber Kálmán

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2815 Dátum: 2012. Január 19. - 11:41:29 »
Ötletek? Ami volt: Bristot, Café Motta, Rioba (ez utóbbi egyébként EKAF, a Metrónak)

Punto it, Covim Prestige(ebből a kávéológián szokott lenni közös beszerzés), Covim Granbar, Veronesi Ciok Cream, Penny Marketes Magico (állítólag gyorsan öregszik) meg úgy egyébként érdemes a kávékorzós teszteket nézni, ott lehet csemegézni.

Amit ne: Davidoff (espressohoz nem jó, és általában döglött), Spar premium keverék (döglött)...
Léber Kálmán

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2816 Dátum: 2012. Január 19. - 11:54:26 »
Covim Prestige-ből már elfogyott otthon vay 10-12 kg, csak elfelejtettem írni. A végén már nagyon untam. A többit köszi, kipróbálom, bár Penny helyett a Lidl-s Espresso-t szoktam venni néha, az is iható, de nem több.

Elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2817 Dátum: 2012. Január 19. - 12:02:46 »
Töltőtoll nálam is nagy szenvedély, de órákból sajnos mind képes lenyűgözni, nem csak a mechanikus.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2818 Dátum: 2012. Január 19. - 12:09:02 »
SicT!

Mutassak lelombozót? :crazy:

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #2819 Dátum: 2012. Január 19. - 12:09:37 »
Én is töltőtollat használok (most éppen Waterman), ebből mindig csak egy van.
Mechanikus az órám (automata), gyűjtemény csak egy replika zsebóragyűjtemény.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici