Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1466571 alkalommal)

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #3075 Dátum: 2012. Február 05. - 20:16:46 »
Amikor még valaki itthon tényleg punk lehetett, akkor volt a honvédségi surranó, oszt' kész...   :evil:

Nekem kiszuperált motorosrendör csizmám volt a.k.a. Mad Max style  : ;D

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3076 Dátum: 2012. Február 05. - 20:42:53 »
Én még csizmával és kapcával kezdtem a seregben...  ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #3077 Dátum: 2012. Február 05. - 20:43:50 »
Tévedsz, de csak abban, hogy a zenéjük nem puhapöcs, hanem Pu.ci.

A fordítottja, amikor keményen nézek ki, de közben puhap..cs zenét játszok, az sokkal gázabb  :crazy:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3078 Dátum: 2012. Február 05. - 20:58:10 »
Vágytam valami új marhaságra, ezért vettem a mai nap egy elektronyos fogyasztásmérő ketyerét.
Sosem foglalkoztam idáig azzal, hogy itthon mi mennyi áramot fogyaszt, de most ezzel elszórakozok majd pár hétig, azt látom.
A telóm feltöltése közel nulláról pl 50 fillérbe került, bezzeg a vellanybojler fél óra alatt bekajált 0,7 kw-ot.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #3079 Dátum: 2012. Február 05. - 21:04:47 »
Én annó honvédségi surranóval indítottam, utána Martens, de mostanság nem járok túl sok koncertre, így nem kell a lábujjvédelem  ;D
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #3080 Dátum: 2012. Február 05. - 21:12:07 »
2 hónapja vettem és is  ;D , rögtön vissza is kellett vinni (2 alkalommal is) mert hibás volt.
Nagy meglepetésemre a notim 25W-ot, az asztali gépem 143W-ot vett fel a hálózatból.

Vágytam valami új marhaságra, ezért vettem a mai nap egy elektronyos fogyasztásmérő ketyerét.
Sosem foglalkoztam idáig azzal, hogy itthon mi mennyi áramot fogyaszt, de most ezzel elszórakozok majd pár hétig, azt látom.
A telóm feltöltése közel nulláról pl 50 fillérbe került, bezzeg a vellanybojler fél óra alatt bekajált 0,7 kw-ot.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3081 Dátum: 2012. Február 05. - 22:48:41 »
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető zolio

• Törzstag
« Válasz #3082 Dátum: 2012. Február 06. - 11:42:59 »
Nem Dolce & Gabbana öv lesz az, hanem DC, ami azért egy kicsit más. ;)

Bakancs témában: Én egy sherpa magellan típusú lábbelit használok olyan 4 éve. Az idő vasfoga nem igazán látszik meg rajta, egyedül a száránál belül lévő bőr hatású cucc kopott meg, ott kilátszik a szövet, kívül csillivilli. Idén minden ismerősöm azt hitte, hogy új, pedig csak átmentem rajta ősszel némi bőrzsírral. A havat jól bírja, a talpa vibram. Nem tudom még lehet e kapni, nem találtam róla képet. Kinézetre olyasmi mint az Olang Dolomiti.

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #3083 Dátum: 2012. Február 06. - 19:21:38 »
Bakancstéma: Olang Dolomiti lett a befutó, rásegített az is, hogy 10.-ig akciós 28990 --->19990 Huf  :boldog:
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #3084 Dátum: 2012. Február 06. - 19:46:37 »
Nalam meg a Lomer Chamonix gyozott. Akcios volt ez is. Sajnos fentebbrol indult az akcio, igy nem jutottam husz ala... Ha birja ez is 6 evig, mint a Sherpa Vulcan, ami "divatbakancs" volt csupan es ha szaraz ido van meg most is jo szolgalatot tesz, akkor azt gondolom megerte az arat.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #3085 Dátum: 2012. Február 07. - 21:27:00 »

Hóbarlang építési kézikönyv, kezdő hóbarlang építőknek:

Mint az élet egyéb területein, a végeredmény itt is három dolgon múlik
1, jó minőségű alapanyag, jelen esetben hó
2, hozzáértés, no ezt fogja megadni ez a kézikönyv
3, lelkesedés.  Ha ez nincs baszhatod....

Hóbarlangot legcélszerűbb hóból építeni. A mű hó nem jó, az valami olyasmi mint a levesporból
készült "aranyló" húsleves, vagy a zokniban lábmosás. Miután nem születtünk eszkimónak,
akiknek több mint 40 szavuk van a különböző hó típusokra, a porhótól, a firnen keresztül a hókásáig
bezárólag, a hó szó alatt ezek bármelyikét érthetem. Tehát a magyar hóbarlang építő azzal főz ami van.
Szükséges eszközök: nagyobb hólapát, kisebb szemeteslapát, vagy homokozólapát..
A rendelkezésre álló lehetőleg minél több havat kupacba kezdjük hányni. Érdemes a hólapáttal rétegenkénti
tömörítést végezni, bár ez idővel saját tömeg konszolidációval is bekövetkezik. A megfelelő alapterületű,
és magasságú kupac elkészítése után neki kezdhetünk a barlang kivájásának. Tudományos számításokat nem
igényel, nem kell rácsos tartóként méretezni, illetve hőfokesési görbét se szerkesszünk mint határoló szerkezetekre.
A nevezett eszközökkel, ha barlangot akarunk akkor egy irányból, ha alagutat, akkor egymással szemben eső két irányból
kezdjük el a hó kitermelést. Ha már nem érünk be a hólapáttal, célszerű egy egészen ki termetű vájárt ( gyerek 5-9 éves)
beküldeni, és a vágatba, és a vágat hajtás további munkálatait vele végeztetni. A kint álló műszaki személyzet
további munkája az, hogy az egészen kis termetű vájár által kisméretű eszközökkel ( homokozó lapát) kitermelt
havat a vágat szájból eltávolítsa. Dúcolást, alátámasztást, a vágat megfelelő külső előtömörítés után nem igényel.
Ha a bent dolgozó egészen kis termetű vájár már megfelelő méretűre tágította a barlangot, a külsős műszaki személyzet
is bent dolgozhat. Ez igen jelentős hatékonyság növekedéssel jár. A barlang belső falát a kitermelő eszközökkel belülről is
tömörítjük. A barlanghoz tartózó megfelelő vastagságú hófal eléréséhez elengedhetetlen a belső oldali szondázás, amit
szintén a kisméretű homokozó lapáttal tudunk elvégezni. Körültekintő, az építéstechnológia előírásokat betartó kivitelezés
esetén, egy igencsak szemrevaló hóbarlangot tudhatunk magunkénak.

A témában jobban elmélyülni kívánó hóbarlang építőknek javaslom a búskraft oldalak lyútyúb linkjeit, ahol a téma életszerűbb
 feldolgozása is fellelhető.

Trutta m. fario
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #3086 Dátum: 2012. Február 07. - 23:49:40 »
 :sör:

Köszi :)

Nem elérhető balu59

• Törzstag
« Válasz #3087 Dátum: 2012. Február 08. - 05:17:25 »
Tudod ki tud ennyit megjegyezni! Kinyomtattam, hogy kéznél legyen!  :fetreng:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #3088 Dátum: 2012. Február 08. - 08:49:11 »
Én aludtam is hóbarlangban - igen szarul, de ez nem szegény odú hibája volt.
A Zöld-tavi háznál voltunk a Tátrában, feladat volt a hóbarlang, fakultatív program pedig, hogy aki akar, ott is aludhat. Naná, hogy a mászótársammal bevállaltuk. Volt hó rendesen, szuper védett helyen extra luxus hóbarlangot építettünk: bent még két priccset is kivéstünk, köztük kis ?éjjeliszekrényt? a lámpának-főzőnek... A gond az volt, hogy ? mivel ez igen rendes meló ám ? igencsak megizzadtunk, és ez akkortájt történt, amikor talán már épp nagy újdonság volt a polár, meg tudtuk, hogy léteznek technikai cuccok, de ha volt is ilyen mutatóban a Tengerszem-Hegyisport-Mountex (akkor még 1 db, nem ám lánc) szentháromságnál, akkor minimum aranyáron. Pamutpólók, ilyesmi, jó vizesen, brrr... - egész éjszaka úgy cidriztem, mint azóta sem, soha. A barlangra viszont roppant büszkék voltunk, tán még nyertünk is vele a szépségversenyben.

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #3089 Dátum: 2012. Február 08. - 09:07:02 »
Zokniban lábmosás... :D Az eufémizmus csúcsa! :D
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici