Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1461946 alkalommal)

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #3690 Dátum: 2012. Május 02. - 23:43:39 »
Senki sem tökéletes.

Ma a játszótéren voltam a gyerekkel és beleesett az Opinelem a homokozóba...
...mire megtaláltam, így nézett ki:

Kölcsönadom az enyémet, veszítsd el azt is, de utána kéretik a markolatot is lekezelni. Kifejezetten jót tett az effilének ez a homokozó. 8-as ez is?
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3691 Dátum: 2012. Május 03. - 10:01:29 »
8-as, bubinga.
Gyere ki Budafokra egy meleg nap, megcsináljuk.
Az utókezelést nem vállalom.
Ez most faolajjal van beitatva és le van viaszolva carnaubával.
A viasz helyére szerintem előbb-utóbb lakk kerül.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #3692 Dátum: 2012. Május 03. - 11:39:35 »
NaugyeKuniE!  :sör: Akkor kell belőle bevásárolni, mikor néha akciós és akkor 1500 pénzért/kiló teljesen ott van a toppon. Most mennyibe került?
volt valamennyi akciója reá, már nem emléxem mennyi. 1500nél több volt.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3693 Dátum: 2012. Május 03. - 15:51:57 »
Egy "vicc" a pipafórumról:

Egy vidéki panzióba bekopogtat egy külföldi úriember. A tulajdonos
gyanakodva méregeti, erre a férfi lecsap egy húszezrest a pultra. A
tulajdonos mindjárt megenyhül, és átnyújtja a legjobb szobája kulcsát,
ahova a férfi azonnal felmegy.
A panziós fogja a pénzt és elszalad a henteshez, hogy rendezze tartozását.
A hentes siet, hogy a beszállítójának megadja a pénzt, amivel tartozik.
A beszállító megörül, és rögtön kifizeti Marist, a helyi kurvát, akinél felgyülemlett az adóssága.
Maris széles vigyorral viszi a pénzt a panzióba, ahol a hitelbe használt szobákat kifizeti.
Ebben a pillanatban megjelenik a külföldi úriember és kijelenti, hogy elmegy, mert ez a szoba neki nem felel meg. A tulajdonos nemtörődöm
mozdulattal a kezébe nyomja a pénzt, és további jó napot kíván.

Nincs kiadás, nincs bevétel, mégis mindenki kifizette a tartozását. Ennyire egyszerű lenne megoldani a pénzügyi válságot.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3694 Dátum: 2012. Május 03. - 16:02:28 »
Ha építőipari fórum lennénk, asszem megkapnád a magadét! : )

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #3695 Dátum: 2012. Május 03. - 16:10:14 »
Ennyi.

...ha valaki(k) nem döntenének úgy, hogy elteszik maguknak azt a lóvét + ennek 10x-esét még további hitelként kiadják.
Nekem (de szerintem nem csak nekem) az a fura, hogy míg a bankok a tőkefedezetük (ha még van ilyen) többszörösét kiadhatják hitelbe...addig én a fedezetemnek csak egy részére kapok hitelt, és ha buktam, akkor megy a zegész..., ők meg mindössze a töredékét bukják (ha bukják). Asszem, valami nincsen jól a világban, vagy csak a f...nak a rosszabbik oldaláról szemlélem a zegésszet (mer' E=mc2 és minden relatív)
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #3696 Dátum: 2012. Május 03. - 17:40:35 »
A panzios meg bukott 20penzt...
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #3697 Dátum: 2012. Május 03. - 18:10:01 »
Látom, azért van itt pénzügyhöz értő is...
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #3698 Dátum: 2012. Május 03. - 18:12:29 »
Illetve még egy: lehet nem szeretni a bankokat, de nélkülük nem lenne itt fogyasztói társadalom. Ha pedig csak a tőkefedezet erejéig hitelezhetnének, akkor az önmagában ide vezetne...
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3699 Dátum: 2012. Május 03. - 18:17:21 »
nélkülük nem lenne itt fogyasztói társadalom
Az meg kell a francnak.
Szóval ha nem lennének bankok, a dolgokat újra 20-30 évre készíthetné(n)k?!

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3700 Dátum: 2012. Május 03. - 18:24:07 »
A hülye főniciai bagázs felelős mindenért.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3701 Dátum: 2012. Május 03. - 18:26:51 »
Az meg kell a francnak.
Szóval ha nem lennének bankok, a dolgokat újra 20-30 évre készíthetné(n)k?!

20-30 év??
Az egyik amcsi autógyár valamelyik góréja azt mondta, hogy a tudomány és technika mai állása mellett simán tudnának olyan gépkocsit készíteni, ami 100 évig is kocsi lenne.
Csak akkor csődbe menne a gyár, mondta utána mosolyogva. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3702 Dátum: 2012. Május 03. - 18:34:47 »
Egyébként szűkebb környezetemben ismerek olyat, akinél úgymond "elakadt" a kiinduló történetben szereplő lóvé.
Tehát ő jól járt, a többi meg nem.
Beperelték, fenyegették, stb, aztán mostanra szép nyugodtan éldegéli az egyszerű milliomosok életét.

Keveset lopni sosem szabad, ahogy egykori cimborám, a sokszorosan bűntetett P.A. mondta. Ő mindig kis szarságokért került be és ült összesen vagy 10 évet, de ahogy nőtt be a feje lágya mindig azt hajtogatta, hogy valami milliárdos bulit kellett volna csinálnia annó, mert többet azért sem kapott volna és most jól élhetne. :)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3703 Dátum: 2012. Május 03. - 20:22:53 »
Melyikük a vatikáni cimborád?  :crazy: :fetreng:

A harmadik Babilonnál nincs válság...anyagilag :D
Sheffield-England

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #3704 Dátum: 2012. Május 03. - 21:54:20 »
azért szerintem a fogyasztói társadalom igenis hiányozna legtöbbünknek, még ha nem is valjuk be. De azért az, ugye nem olyan rossz, hogy pl. otthonról pötyögsz valamit egy dobozba, és rövidesen csenget a postás valami jó kis fogyasztási javval... Még, ha régi cuccokat is használunk, de azért nem letagadható, hogy e blog hobbija is maximálisan kihasználja a fogy.társ. adta lehetőségeket. Gondoljunk csak nagyapáinkra, akik használták, ami volt a boltban, és eszükbe sem jutott volna a világ másik feléről valami kézműves cuccot venni, miután megtárgyalták a világ harmadik felén csücsülő virtuális barátjukkal, hogy az milyen jó. És persze a gaz multi futárcég sem hozta volna el néhány nap alatt...

Vigyázat, a fentiekkel nem azt akarom mondani, hogy ez a legjobb berendezkedés, és még azt sem, hogy ez lenne az ember természetéhez legjobban illeszkedő valami. Inkább csak azt akartam érzékeltetni, hogy "magad is zsarnokság vagy" és "mindenki szem a láncban", még ha lázad is ellene. Maga a globalizáció is tény: lehet nem szeretni, de egész egyszerűen egy tény, ami adódik a kialakult rendszerből.

A bankok közremödésével létrejött pénzbőségnek a fejlődésben betöltött szerepéről már nem is érdemes szinte beszélni: ami a huszadik században végbement, azt szerves (tehát csak a termelés bővüléséből eredő haszonból bővülő) fejlődés útján soha nem lehetett volna elérni. Sőt, ugye már Széchenyi is pont a kereskedelmi formában elérhető hitelt hiányolta. Ezektől persze a bank nem lesz még egy szeretnivaló nagybácsi: működik a maga rideg racionalitásával, egyetlen rendezőelv, a (lehetőleg hosszabb távon fenntartható) maximális profit mentén. Szociális szempont nem érdekli, max. abban érdekelt, hogy ha lehetőség van egy adós fizetésképesen tartására, és nagyobb a megtérülése mint az ügylet bebukása esetén, akkor azt az utat választja. De a rendező elv továbbra is a zsé... Az államnak ezért kell szociális rendszert fenntartania a másik oldalról, nem (kizárólagosan) profit alapon.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici