Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1446070 alkalommal)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #4065 Dátum: 2012. Július 09. - 12:09:00 »
Ezeket a kérdéseket már a kispados cikk is kitárgyalta - idemásolom, mert nagyon jó:

"Bizarr gondolat, hogy itt a technológiai fejlődés fortyogó peremén egyes iparágak a sötét középkorban hervadnak, múltjukban római vízöblítéses vécékkel. Fél évszázada kezdtek el dolgozni a világ leggyorsabb kémrepülőgépén, negyven éve terveztek utoljára sugárhajtású utasszállító repülőgépet, az űrprogram pedig 30 éve a saját körkörös logikájába távozott. Ezenkívül évtizedek óta szeméttel borotváljuk le a szőrt a testünkről.
A borotválkozásipar az FMCG Detroitja. Felnőtt egy generáció, aki eldobható vackokkal borotválkozik, fémdobozból ken silány habot az arcára, és alkoholos pacsulival húzza össze a pórusait. Pedig a tökéletes borotválkozókellékek évtizedek óta léteznek! Csak szubkultúrába vonultak."

Ez olyannyira így van, hogy én pl. azt hittem, hogy a pengés dolog egyszerűen elavult, és a patronos a tuti. És mindig vártam a jövő patronosát, amitől nem lesz egy merő apró pattanás és fájdalom a nyakam a borotválkozás másnapján. (Mondjuk az én sztorimhoz hozzátartozik, hogy apám már a nyolcvanas években Ausztriából kapott eldobhatót használt, praktikus, gyors, őt nem irritálja, így mikor 16 lettem, azzal kezdtem én is, csak kicsi koromból emlékszem a háromrészesre, amivel nem volt szabad játszani).

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4066 Dátum: 2012. Július 09. - 16:50:53 »
Nem is arról van szó hogy amit régen gyártottak az jó, amit ma az szar, csak az a helyzet hogy a _jelenlegi_ feltételek mellett sokkal tartósabb termékeket is lehetne gyártani, minimális többletköltséggel, nem csak többszörös prémium áron.

Meg azt nekem senki nem magyarázza meg, hogy a solingeniek akik nálunk gyártatják az ollóikat, azok miért dobják ki az összeset aminek a hőkezelése 51 rockwell fölé sikerült, és miért tartanak meg mindent ami alatta van...
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4067 Dátum: 2012. Július 09. - 20:20:42 »
A gyémántos korongnak 3000-es fordulat mellett nem igazán számít  ;D
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #4068 Dátum: 2012. Július 09. - 22:14:54 »
Solingenben  ;D

Süllyesztékben leütik kint, kamionnal elhozzák, itthoni emberek megköszörülik, hőkezelik, összerakják, majd visszaküldik Solingenbe. Régebben így volt, nem tudom hogy az itthoni mesterek közül valaki dolgozik-e még bérbe, régebben sokan dolgoztak be kinti cégeknek.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #4069 Dátum: 2012. Július 11. - 21:37:36 »
Nem is tudom, hova illene. Szóval ez volt a nagy hétvégi élmény amiért 3 napos borostát növesztettem és ma délután megint voltam egy barlangban.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4070 Dátum: 2012. Július 11. - 21:41:35 »
Erdélyben nagy barlangász élet folyik... majdnem akkora, mint nálunk.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #4071 Dátum: 2012. Július 11. - 21:45:08 »
Erdélyben nagy barlangász élet folyik... majdnem akkora, mint nálunk.

Még elég járatlan vagyok a barlangászatban, de ha nem tévedek csaj itt Bihar megyében több mint 1300 barlang van katalogizálva, amúgy ha nem tévedek romániában pont Bihar megyében van a legtöbb barlang.

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #4072 Dátum: 2012. Július 16. - 21:58:53 »
Zozo, ezt olvastad ? (Persze a többieknek is szól!)
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/07/15/a_zold_merga_titka/

Messze a legjobb TC írás, és kész. Röviden.  :borosta:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4073 Dátum: 2012. Július 16. - 22:01:14 »
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4074 Dátum: 2012. Július 16. - 22:15:20 »
Nem, nem is vetekszik, mert a Rolls-os jobb írás (A zöld állólámpásos meg meghatóbb, nyilván):

"Így esett meg, hogy a balkáni zsurnaliszta egy jobbkormányos Rolls-Royce-szal behajtott a dél-franciaországi, vidéki szupermaket parkolójába. Kicsit a helyiek is csuklottak, néhány romos Renault R4-es összeütközött a szembejövő Citroen Visával az utcán, egy néni elesett, de érdemeleges dolog nem történt. Kiszálltam, rápittyentettem a központi zárra a távval, beléptem a boltba. Mivel az egyik zoknim is kilukadt, ezért két pár fuszeklit és egy fecskét fizettem a pénztárnál. Én voltam a tékozló milliomos, aki három rongyos vászondarabért is Rolls-szal megy közértbe. Néztek, nem kicsit."
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

• Törzstag
« Válasz #4075 Dátum: 2012. Július 16. - 22:29:34 »
Magam elé képzelem...  ;D

Közben a képeket nézegetve megakadt a szemem a fekete Bentley-n. A napokban oly sokat emlegetett Seres Zoltán jutott az eszembe, neki volt ilyen. Mi lesz itt héjj? Fejek fognak hullani...
[/OFF]

• Törzstag
« Válasz #4076 Dátum: 2012. Július 16. - 23:34:50 »
Időközben megtaláltam a kommented Zozo.
Azt nem is említetted, hogy van tőle autód ;)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #4077 Dátum: 2012. Július 17. - 09:02:19 »
Időközben megtaláltam a kommented Zozo.
Azt nem is említetted, hogy van tőle autód ;)

Annak a kis baráti körnek, vagy ahogy mi neveztük a "klubnak" én is tagja voltam, amig Magyarországon éltem.

• Törzstag
« Válasz #4078 Dátum: 2012. Július 18. - 11:37:49 »
 :sör:

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4079 Dátum: 2012. Július 19. - 19:42:56 »
Jelentem ma már volt értelme a 13 hónapos lányom esti fürdetésének!

Felszabadultan tombolt vagy 20 percet egy homokozóban, a víz gyakorlatilag fekete volt fürdés után... :boldog: :boldog: :boldog:
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici