fehege- itt a sörözésen volt a lényeg!
Egyébként nem vagyok meggyőződve, hogy nekem kellene menni a Pick húsüzembe, ahol acélfenővel frissítik a hentesek a késeiket ( ha ez így van egyáltalán). Inkább Te látogass el egy modern angol húsüzembe, ahol az ipari Catra gép van pont erre a célra. Nem lesz kérdés számodra sem, melyik a termelékenyebb.
A jelen esetben gót ív vagy csepp alakú élprofil pedig a természet adta leghatékonyabb( legtartósabb) élprofil vágásra, szelésre, borotválásra stb.
(Az tény, hogy nem minden feladatra) ezt nem én találtam ki, de alá tudom támasztani a Catra tapasztalatból. A legjobb borotvapengék is gót ívű élprofillal vannak megáldva. ( Feather, Gillette, stb.) A Spyderco Tri-Angle Sharpmaker egyébként csak árában konkurenciája a Catrának, minden másban nem is hasonlítanak...( ezt anno én is néztem)
Csak azt nem értem, hogy miért ágáltok ennyire a gép ellen...mintha ipari forradalom lenne! Ráadásul úgy, hogy egyikőtőknek sincs tapasztalata vele! Olyan feelingje van a dolognak, mint mondjuk amikor Casanova véletlenül belecsöppen a nyugdíjasok klubjába, ahol a 100 éves nagypapik egyből kioktatják a popsiszex rejtelmeiről, miközben nap mint nap mind remegő kézzel összeh.gyozza a klotyót, mert az orrukig sem látnak el, nemhogy lejjebb...
Mindenesetre Petinek ezúton jelzem, hogy ne vegyen Catra gépet! Lebeszéltük róla!