Ebből a szemcsék útját gátló kiálló műanyagot reszeltem csak le. A csavarok meghúzásával nálam nem volt gond. A hangtompítás szerintem elég bonyolult, meg ez a "kátrányos" dolog sem tetszik. Végül úgy döntöttem, hogy ez a daráló végzi a dolgát, ennyiért és ezt ilyen hangerővel teszi. Ezért kerül "csak" ennyibe.
A fokozatállítás kijelzésnek sincs igazán értelme. Az első minőségi kávém Molinari Oro volt, ahhoz állítottam be a darálót. Ezt tekintem nulla állapotnak. Úgyis minden kávéhoz, öregedéshez, külső hőmérséklethez tekergetni kell, hogy jó legyen a lefolyás, az ember hamar kitapasztalja. Egy-két fordulat jobbra, egy-öt balra és mer megint minden rendben van.
A tisztítását a Kávéológia fórumról, yeahhh fórumtárstól tanultam, nagyon bevált. Tőle az idézet:
"Szvsz ezek a darálótisztító csodaszerek..hagyjuk:-) Kb. 5 éve használok Iberitalt, korábban leírtam a tapasztalataimat, most itt a tisztítás-upgrade;-):
Alapból a legegyszerűbb üresen - mikor kifogyott a kehelyből a szemeskávé - beindítani, s közben a kiömlőcsőrhöz tartani a (bekapcsolt) porszívó gégecsövét. Meglepődsz majd, mi jön ki az Ibi rejtett zugaiból.
Komolyabb tisztítás (2 havonta): elvégzem a fentieket, majd leveszem a kávétartályt, majd az alatta lévő műanyag idomot, utána kihúzom a helyéről az átlátszó kiömlőcsőrt. 2 db kereszthornyú csavar tartja a csigamenetes állítómechanizmust, ezeket kell kitekerni (és vigyázni, hogy bele ne essenek adarálótestbe), aztán az őrlőmű menetes, felső részét lecsavarni (előtte összejelölni a szétszedés előtti pozícióját, és letekeréskor számolni, hány fordulat után jön le - fontos lesz az összeszerelésnél, hogy ne kelljen szívnod a tuti őrlésfinomság-közeli állapot megtalálásával!!!). Szétszedés után meglepve tapasztalod majd, mennyi őrlemény maradt az őrleménykamrában/tapadt rá különösen a felső késre!!! Következhet az akkurátus ecsetes/törölgetős tisztogatás, majd az összeszerelés - másodszor már sokkal gyorsabb lesz az egész;-)"
Ákos, sok örömet a darálóhoz!
Megyek is, már bemelegedett a főzőm...