Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1464058 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Kávézó
« Válasz #4740 Dátum: 2012. Október 04. - 08:27:46 »
Jogos. Nemcsak az OO a hibás. Az MS Word-ből volt vagy jópár verzió. Ugye mind .DOC formátumba mentett állományt. Ezeken belül is volt kompatibilitási problémám. No nem egy szimpla dokumentum esetén, hanem valami kicsit kacifántosabb doksinál. A régiben működött, újabb verzióban nem, vagy hibásan... Ezért sem meglepő KuniE problémája. A javasolt konverteres megoldás azonban erre könnyen lehet gyógyír, de ha nem segít sajnos akkor OO-t el kell hagyni, ha a .DOC formátum használata elsődleges szempont.   

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4741 Dátum: 2012. Október 04. - 09:02:20 »
Kune, nemrég belefutottam ugyanebbe. Open/Libre Office-ban dolgozol, és a végén mented doc-ba? És ezt a .doc-ot OO/LO-ban visszanyitva tűnik el az oldalszám, stb?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4742 Dátum: 2012. Október 04. - 11:44:14 »
Nekem Win alatt nem mentette a doc kiterjesztést, illetve ha vitte, akkor azt bármivel visszanyitva egy kalap kaki lett. Megoldás: átvittem linuxos környezetbe a cuccot, és ott mentettem a doc-ot OO-val. Na az után már ment!

Küld át az odt-t, elmentem neked linuxos OO-val, doc-nak, és visszaküldöm! Egy tesztet megér.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4743 Dátum: 2012. Október 04. - 12:08:28 »
KuniE- Nekem is átküldheted, ha az esszé címe a "Hogyan gazdagodjunk meg 3 perc alatt"  :fetreng: Minden egyéb esetben mehet Világosítóhoz...  :fetreng:

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4744 Dátum: 2012. Október 04. - 12:44:21 »
Kune, nemrég belefutottam ugyanebbe. Open/Libre Office-ban dolgozol, és a végén mented doc-ba? És ezt a .doc-ot OO/LO-ban visszanyitva tűnik el az oldalszám, stb?
Jessz. Gyakorlatilag az élőláb tűnik el.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4745 Dátum: 2012. Október 04. - 12:44:37 »
Nekem Win alatt nem mentette a doc kiterjesztést, illetve ha vitte, akkor azt bármivel visszanyitva egy kalap kaki lett. Megoldás: átvittem linuxos környezetbe a cuccot, és ott mentettem a doc-ot OO-val. Na az után már ment!

Küld át az odt-t, elmentem neked linuxos OO-val, doc-nak, és visszaküldöm! Egy tesztet megér.
Köszi, Linux alatt vagyok.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4746 Dátum: 2012. Október 04. - 13:49:17 »
No, akkor egycsónak. Mielőtt agyvérzést kapsz, hogy folyton eltűnik, javaslom nézd meg az elkészült .doc-ot winword-ben, mert nekem ott jól jelent meg. :borz1: Úgy tűnt, saját magával nem kompatibilis .doc használatakor.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4747 Dátum: 2012. Október 04. - 13:59:52 »
SicT- Nekem Windows alatt OO-ból exportálva, Wordben sem volt kompatibilis.

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4748 Dátum: 2012. Október 04. - 14:02:18 »

Köszi, Linux alatt vagyok.
[/quote]

Akkor nincs több tudomány, nincs több ész. Részemről!
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4749 Dátum: 2012. Október 04. - 14:26:03 »
Úgy tűnik, hogy az XP-s .doc helyett a Win)5-ös .doc használata megoldotta a problémát.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4750 Dátum: 2012. Október 04. - 14:57:55 »
Nem más a gond, az élőláb beszúrás összes oldal vagy alapértelmezett oldalak - kivéve első oldal, itt akadozik. A formátumhoz ennek semmi köze.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #4751 Dátum: 2012. Október 04. - 19:26:40 »
Wine / Crossover és Word. Én erre jutottam. Oo-t nem tudtam megszokott.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #4752 Dátum: 2012. Október 04. - 20:46:44 »
Staroffice óta Oo felhasználó vagyok, annyira megszoktam, hogy nekem Word/Excel a furcsa  :fetreng:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4753 Dátum: 2012. Október 04. - 21:08:38 »
Még nem próbáltam, de logikusnak tűnik a szakfórum megoldása, hátha valaki ez még érint:

"Nos, ez a jelenség a két dokumentumformátum eltérő "Első oldal" oldalstílus kezeléséből adódik. Az Open/LibreOffice-ban az "Első oldal" oldalstílus (számomra nem teljesen egyértelmű módon) nem teljes értékű, különálló oldalstílust jelent, hanem valamiféle "al-stílust", és ráadásul az "Első oldal" oldalstílusnak az egyszerű, kattintással történő alkalmazása nem szúr be az első és a második oldal közé egy VALÓDI, TELJES ÉRTÉKŰ oldaltörés - új stílussal elválasztó jelzést, ez pedig a Wordbe konvertáláskor hibát eredményez.

Megoldás:

1.: Készíts saját oldalstílusokat "Saját első oldal", "Saját alapértelmezett oldal" névvel az "Alapértelmezett" oldalstílus alapján.
2.: Ezután az első oldalra kattintással alkalmazd a "Saját első oldal" stílust.
3.: Ezután az első oldal utolsó sorában "Beszúrás - Töréspont - Oldaltörés / új stílussal: "Saját alapértelmezett oldal".
4.: A Delete gombbal törölheted a fölöslegesen létrejött plusz egy (üres) oldalt. Az eredmény: az első oldalad "Saját első oldal" stílusú, a többi pedig "Saját alapértelmezett oldal" stílusú lesz, és köztük egy teljes értékű elválasztó jel is van.

Ha ezután a "Saját alapértelmezett oldal" stílusban beállítod a láblécet, és annak tartalmát, a "Saját első oldal" oldalstílusban pedig kikapcsolod a láblécet, akkor már jól fogja konvertálni a .doc formátumba, hiszen teljes értékű oldalstílusokat, ráadásul a Word számára is értelmezhető elválasztó jelzéssel fog tartalmazni a fájlod."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4754 Dátum: 2012. Október 04. - 21:10:21 »
Egyébként, bár már 2 éve Linux alapon vagyok, ez az egyetlen ami bánt: minden felmerülő hibára van megoldás; de kell hozzá egy szakfórum vagy a google és 10 perctől 2-3 napig is tarthat, mire kikeresed/elmondják, megoldod.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici