Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1466536 alkalommal)

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
Re:Kávézó
« Válasz #4965 Dátum: 2012. November 29. - 08:45:47 »
Ez a borravaló kérdés szerintem annyira egyéni dolog. Aki akar ad, aki nem, az nem. Apukám a kukásoknak is adott időnként, cserébe sok ¼ és ½ konténernyi sittet vittek el az évek alatt, amik ott éktelenkedtek volna, amíg össze nem jött volna egy egészre való, vagy rendelhettünk volna negyed miatt egyet. Mindenki jól járt.
Én adok a csapszékben, ha a kúton átengedem a tankolást, akkor ott is adok, a postáskisasszonynak is, ha pénzt hoz lekerekítek, hogy neki is jó legyen. Így szívesebben hozza a csomagjaimat, jobban odafigyel. Étteremben is adok. Kivételes eset, ha valaki látványosan bunkó, akkor sehol nem kap. A kantinban is kerekítve kérek vissza, 280-as szendvicsnél megkérem, hogy 3-ból adjon. Aztán sokan visszaadják az apróvasat így is. Ez nem anyagi megfontolás, inkább gesztus. Tönkremenni nem fogok tőle, viszont mindig szívesen látnak mindenhol. Nekem is kényelmesebb, hogyha megiszom két sört és bemondanak teszem azt 640-et, akkor otthagyok hetet. Pizzafutárnak minimum 200. Az ominózus esetnél azért adnék pár vasat, mert felküzdi magát helyettem a harmadikra. Társasházaknál, családi házaknál a delivery szerintem a kapuig szól, nem az ajtóig. Ha jön a DHL, TNT, EMS, postás, nem bekopog, hanem becsönget, te lemész aláírsz, ott a vége. Szerintem.  :nemtom:

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #4966 Dátum: 2012. November 29. - 09:26:37 »
Kuni, Csigafrédi - Köszi nektek is a válaszokat!

Az esetemben az még fontos kérdés, hogy köteles-e felhozni az ajtómig a vásárolt termékeket? Amennyiben Csigafrédinek van igaza, és a bejáratig köteles szállítani, de mégis mosolyogva felhozza, akkor mindenképpen helyénvaló a borravaló, szerintem.

Az igazsághoz tartozik, hogy felhívtam a céget – más kérdéseim is voltak –, a hölgy teljes természetességgel állította, hogy felhozzák az emeletre az ajtómig. Feltettem neki is a kérdést a borravalóval kapcsolatban, ott is határozott igen volt a válasz. :)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #4967 Dátum: 2012. November 29. - 19:30:49 »
Ser Renly - Igen, üt a jelenet.  :borz2: Egyébként ezt a filmet közel 20 éves késéssel néztem meg nemrég. Most értem meg rá.  :)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #4968 Dátum: 2012. November 30. - 14:25:23 »
Hogy legyen befejezése is a történetnek:

Szerencsétlen véletlenek összjátékával kezdődött ez a mai kiszállítás. Először is – ugyan a saját telefonszámomat sem tudom fejből –, de a regisztrációnál apósom telefonszámát adtam meg, mint elérhetőség. Azóta sem értem, az honnan volt a fejemben. Lényeg, hogy valami miatt hívott a futár, apósom felvette, majd valahogy közölte vele, hogy fogalma sincs miről beszél. Feleségem édesapja gyanút fogott, hogy én vagyok ludas az ügyben, ezért felhívott az itthoni vonalas számomon, amit többszöri hívásra sem vettem fel, mivel a lakás legkisebb helyiségében töltöttem az időt, ahol a szellőző huzat miatt szinte semmit nem lehet hallani a kinti zajokból. Mire kitévedtem, és a készülék felé bóklásztam felismerve, hogy van három nem fogadott hívásom (közben már a feleségem is keresett, mert őt meg az édesapja hívta miattam, a mobilon is, meg a vonalason is, tehát 6 volt az a három), már vagy fél óra is eltelt. Felhívtam őket, hogy mi ilyen fontos. Kiderült a dolog. Ciki. Még egy gyors hívás a közértbe, hogy hülye voltam, rossz számot adtam meg, hogy érem el a szállítót. Mondták, semmi gond, nem kell elérnem, csak most már mondjam meg a rendes elérhetőségem. Megtörtént, majd izgalommal vártam a futárt, aki meg is érkezett a megadott végső időtartam után 10 perccel. Persze, eszembe sem jutott reklamálni, inkább elnézést kértem a telefonos mizéria miatt. Előtte már kikészítettem háromszáz forintot. Így döntöttem, ha mosolyogva felhozza, emeletenként egy százas. Mosolyogva felhozta, minden rendben volt, egy termék nem volt az üzletben, így készpénzben akarta visszaadni az ellenértékét. Nem kértem. Így kapott végül 540 Ft borravalót.  :fetreng:
Jövő héten megint rendelek... ;D

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4969 Dátum: 2012. November 30. - 14:30:10 »
 :crazy: :fetreng:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
« Válasz #4970 Dátum: 2012. November 30. - 14:32:36 »
...
Jövő héten megint rendelek... ;D

Vígan dalolva fogják felrepíteni neked a cuccot legközelebb is, az tuti  ;D

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #4971 Dátum: 2012. November 30. - 18:19:37 »
A nap mondása:

A kutyán kívül a könyv az ember legjobb barátja.
A kutyán belül meg olyan sötét van, hogy úgysem látsz olvasni!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4972 Dátum: 2012. December 02. - 10:09:02 »
Urak, használ valaki a fürdőszobában olyan rádiót (Ed, rólad tudom, hogy igen), ami a fröccsenés ellen legalább védett? Vagy rizikózzam meg a sima, hálózati áramra dugható kisrádiót, mondjuk a polc tetejére téve?

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #4973 Dátum: 2012. December 02. - 10:13:03 »
Az enyém nem védett fröccsenés ellen - igaz, nem is olyan helyen van, ahol ez érhetné.
Polcon aligha lehet gond a hálózatra dugottból. Biztos van ott hajszárító, mosógép is, nem?

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4974 Dátum: 2012. December 02. - 10:17:09 »
Van, van, csak azok nincsenek bedugva  :crazy:

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #4975 Dátum: 2012. December 02. - 11:07:21 »
Lehet nem értettek velem egyet de fillérbasz..nak tűnik pár száz forinton variálni.
De ez mondjuk függ a szolgáltatás, vásárlás összegétől.
Étterembe is gondolom nem mindennap megyen az embert stb stb. Így ahol adni kő ott ad az ember ha úgy érzi, hogy megfelelő volt minden. meg mellesleg az se más szempont, hogy legközelebb másként néznek az emberre. És sokszor nem is az értéken van a hangsúly hanem a szándékon.
Pl arra is allergiás vagyok mikor meglátok egy q7 audit vagy valami hasonló kategóriát a kuton és tankol bele 3 ezerért.  :fenek:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4976 Dátum: 2012. December 02. - 11:08:57 »
Ha a fürdőszobádat védi érintésvédelmi relé (FI relé), akkor tök mindegy, hogy mit hova dugsz.
Ejtheted akár a 230 V-ról működő készüléket vízbe is. Nem okoz balesetet, halált. Max. a készüléknek.
(Ha nem védi, akkor itt az alkalom hogy beépítesd!)

Nálam minden hálózati elosztó dobozt véd egy-egy FI relé. (Ezek egyben a dobozok főkapcsolói is.) Plusz egy szelektív FI relé védi az egész házat a villanyóra melletti főelosztó dobozban.
Jó párszor működésbe léptek már emberi butaságok miatt.
hát, elvileg friss az elektromos rendszer, de az biztos, hogy külön nem kértem ilyet. mi ez, hogy néz ki?

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4977 Dátum: 2012. December 02. - 11:11:43 »
Megnéztem Wikin, nincs ilyenem  :'(

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4978 Dátum: 2012. December 02. - 11:40:56 »
Pár száz forintos tétel.
Egy elég a villanyóra után, több fölösleges.
Az elkószáló áram esetén csapódik le.
Néha a tesztgombbal ki illik próbálni.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #4979 Dátum: 2012. December 03. - 01:16:24 »
A φ-relé életvédelmi eszköz ugyan, de csak olyasmi, mint a cirkuszban a védőháló – megmentheti az életedet ugyan, de azért jobb nem élesben kipróbálni. Ez nem 100%-os védelem, hiszen az áram átfolyik a kedves balesetesen, csak a relé viszonylag hamar megszakítja, mégpedig oly módon, hogy figyeli az átfolyó áramot, és ha túl sok, lekapcsol. Vizes helyiségben viszont ez a kevés is sok lehet. Sőt, a nappaliban is akár, így például a konnektorral játszó gyerek életét nem védi meg.

Az áramütés fiziológiai hatását is legalább annyi minden befolyásolja, mint mondjuk az alkoholos intoxikációét (mán eztet úgy értem, hogy mennyire rúgol be), tehát az egyéni különbségek is nagyok lehetnek, és a pillanatnyi állapot is ronthat rajta. Ez olyannyira így van, hogy aki számít az áramütésre, az kevésbé súlyos sérülést szenved. Nagyfeszültséggel dolgozóknak régen műszak előtt meg is kellett rázatniuk magukat, és ha nem bírták ki a nemtommárhány milliampert, nem dolgozhattak (azt nem tudom, ilyesmi létezik-e manapság, régen az erősáramú technikumban még így volt).

Szóval óvatosan a hálózati rádióval vizes helyiségekben! Vizes kézzel bátran meg lehet fogdosni, de a kádba ne eshessen bele!

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici