Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1466572 alkalommal)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
Re:Kávézó
« Válasz #4980 Dátum: 2012. December 03. - 07:49:48 »
de a kádba ne eshessen bele!
Ez végtelenül egyszerű: ne érjen el a zsinórja a kádig.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
« Válasz #4981 Dátum: 2012. December 03. - 09:59:40 »
Mi a nappaliban, meg az elérhető helyeken ezt a konnektorba ragasztós gyerekzárat tettük, tök jól működött, de azért mindig rászóltunk a gyerekekre, hogy nem szabad. Meg is tanulták.
Faterom elemes kisrádiót tartott a fürdőszobában, ez egy elég egyszerű és olcsó megoldás szerintem ;)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4982 Dátum: 2012. December 03. - 10:14:05 »
Nem is biztos hogy jó, ha minden veszélyforrástól elzárjuk a gyerekeket.
Talpraesettebbek lesznek nálunk, ha gumitéglás játszótéren játszanak?

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4983 Dátum: 2012. December 03. - 10:18:21 »
A gumitégla és a 230 között van némi különbség.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4984 Dátum: 2012. December 03. - 10:22:08 »
SZERINTEM fölösleges konnektorba dugdosni mindenfélét a gyerekek védelmére... a fi-relé viszont nagyon hasznos lehet.
Ha nem lehetne megtanítani a gyerekeket, hogy ne nyúlkáljanak a konnektorba, már rég kihalt volna az emberiség civilizáltabb fele.

Egyébként nem sok különbség van köztük: a gumitégla is okozhat halálos balesetet.  ;)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4985 Dátum: 2012. December 03. - 10:26:27 »
Erről a gyereksebész ismerősöm egészen más véleménnyel van.

Ő - habár ez a szakmája, és nagyon szereti, és jó is benne - nagyon örül az EU konform játszótereknek, a gumitégláknak, a fával borított betonteknőknek, stb. Csúnya dolgokat tud(t)nak művelni. Marad így is elég veszélyforrás. - Egyszer erről beszélgettünk, és viszonylag komolyan mondta, hogy gyereket játszótérre csak teljes védőfelszerelésben (bukósisak, gerincprotektor, térd-, és könyökvédőben) engedne be.  :)

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4986 Dátum: 2012. December 03. - 10:27:56 »
Ez a bizonyíték az emberi faj hanyatlására.
Városi puhányok.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4987 Dátum: 2012. December 03. - 10:28:41 »
Szerintem meg a fejlődésére.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
« Válasz #4988 Dátum: 2012. December 03. - 10:38:24 »
A gumitégla és a 230 között van némi különbség.

Egyetértek, a szülői figyelmet is fenntartja, így ráadásul ő is érzi, hogy mi a tényleg gáz. Ha otthon kiskorában teljes nyugalommal kotorászhat a konnektorban, akkor később sokkal nagyobb veszélyt jelent majd ez idegen helyeken, ráadásul nehezebb is elmagyarázni egy beidegződött viselkedés ellenkezőjét...nyilván itt nem ilyen emberek vannak, tehát, akinek védett a fali csatlakozója, az is rászól a gyerekre, ha kotorászni akarna benne, így meg azért a biztonsági faktor ugyanolyan jó, mint egy műanyag védőbigyasznál.

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4989 Dátum: 2012. December 03. - 12:09:45 »
A gyereket tanítani kell. Ez a szülő felelőssége. A balfék és lusta szülőket segíti a különböző úri huncutságok. Balesetek előfordulnak bármilyen körülmény között. Nálunk sose kellett a törékeny dolgokat feljebb pakolni. Nem voltak sarokvédők. Két fiúnk van 1,5 év különbséggel. A konektorba se raktunk vakdugót. Igaz a 9V-os elemet megnyalattam velük. :sör:
A védőnő kiakadt amikor a gyerek magától mászott fel a pelenkázóra kivizsgálásra. Meg kell őket tanítani élni.

Nem akarok párhuzamot vonni de a két kutyánk a lakásban vannak bezárva (minden karám nélkül) amíg dolgozunk. Szó szerint semmilyen kárt nem okoznak. Bele is diliznék a folytonos pakolásba.

Nem kötelező velem egyet érteni.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4990 Dátum: 2012. December 03. - 12:34:45 »
Itt nem arról van szó, hogy mire kell megtanítani a gyereket. Hanem arra, hogy ha lehetőséged van rá, akkor több oldalról próbáld megóvni őket  :sör:

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
« Válasz #4991 Dátum: 2012. December 03. - 12:44:13 »
A gyereket tanítani kell. Ez a szülő felelőssége. A balfék és lusta szülőket segíti a különböző úri huncutságok. Balesetek előfordulnak bármilyen körülmény között. Nálunk sose kellett a törékeny dolgokat feljebb pakolni. Nem voltak sarokvédők. Két fiúnk van 1,5 év különbséggel. A konektorba se raktunk vakdugót. Igaz a 9V-os elemet megnyalattam velük. :sör:
A védőnő kiakadt amikor a gyerek magától mászott fel a pelenkázóra kivizsgálásra. Meg kell őket tanítani élni.

Nem akarok párhuzamot vonni de a két kutyánk a lakásban vannak bezárva (minden karám nélkül) amíg dolgozunk. Szó szerint semmilyen kárt nem okoznak. Bele is diliznék a folytonos pakolásba.

Szerintem azért, mert olyanok a gyerekeid. Nálunk még a két lányom között is akkora különbség van ilyen tekintetben, hogy az valami elképesztő.
A kisebb olyan szinten kártékony, figyelmetlen, lendületes, hogy azon lepődök meg, ha valamit nem borít ki, nem ejt le, nem rúgja le a szemüvegem, nem tapossa le a heréimet, nem full koszosan hozom el az oviból mindenféle horzsolásokkal. Őszintén meglepődnék, ha nem így lenne. Nála ez „vele jár”. Nem rossz szándékból csinálja, csak vele történik. Mindig. A nagyobb (nálunk is kb másfél év van köztük) Megfontoltabb, jobban odafigyel és félősebb is, mint a kicsi. A kisebbiknél, mikor tanult járni a hátamon futkosott a hideg és utána is elég sokáig tartott elmagyarázni neki, hogy ha megy, akkor arra is nézzen, amerre halad, ne hátrafelé. Viszont magasabb a fájdalomküszöbe, gyorsabban lehet vigasztalni, hamarabb túl van a rossz dolgokon.  Úgyhogy ez szerintem elsősorban a gyerek egyéniségén múlik, nem a „nevelésen”. Ja, és eszük ágában sem volt megnyalni az elemet.   :fetreng:

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
« Válasz #4992 Dátum: 2012. December 03. - 12:46:03 »
Itt nem arról van szó, hogy mire kell megtanítani a gyereket. Hanem arra, hogy ha lehetőséged van rá, akkor több oldalról próbáld megóvni őket  :sör:

+1 :sör:

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4993 Dátum: 2012. December 03. - 12:46:57 »

Látja, hogy van mellette FI relé. Elbattyog a hosszabbító másik végéhez, és mondja nekem: látom, hogy van FI relé. És már dugja a konnektorba a 100-as szeget.
Rögtön nagy ugrás meg szentségelés. Az idióta azt már nem nézte meg, hogy szelektív FI relét lát 0.3A -, időben is késleltetett leoldással. Azért az már kellemetlen.

Asszem én még biztos ami ziher alapon még rávágtam volna egy lapáttal. Aztán mondtam volna neki, hogy csak leteszteltem a "nagymegszakítót"!  :fetreng:

Máskülönben a testi szabadfoglalkozású, kedves nőágú felmenőjét azt hiszem üvöltve emlegettem volna...
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4994 Dátum: 2012. December 03. - 12:56:01 »
Pedig mindenben igazad van.  ;)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici