Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1466681 alkalommal)

Nem elérhető kazam

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #4995 Dátum: 2012. December 03. - 13:35:10 »
Itt nem arról van szó, hogy mire kell megtanítani a gyereket. Hanem arra, hogy ha lehetőséged van rá, akkor több oldalról próbáld megóvni őket  :sör:

Az én véleményem meg az hogy legjobb módja az ha megtanítod azt hogy hogyan védheti meg magát. Két pici gyerek mellett képtelenség mindíg mellette állni hogy óvjam. Mindig is tetszett hogy anyuka leviszi a játszótérre a gyereket és a másik anyukával jól megbeszélik az anyós kérdést. És a játszótér a hibás mert nem elég gumis a gumitégla.

Egy rossz példa: a gyerek félt a lufiktól. Ezért a lakásban lufikat tettek oda ahova nem mehetett a gyerek.

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4996 Dátum: 2012. December 03. - 13:43:37 »
csigafrédi
"Szerintem azért, mert olyanok a gyerekeid. "

Ó de sokat hallottam már ezt.
Ez a hátrafelé nézés a biciklizés oktatáson jött elő a kicsinél. Ezért nagy placcokra mentünk hogy ki tudjon gurulni. A pótkerekek nem engedték eldűlni. Volt ám hiszti hogy nem arra megy a bringa amerre ő akarja.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4997 Dátum: 2012. December 03. - 13:44:43 »
Lehet ugyanolyanra nevelni a gyerekeket, azt hívják fasizmusnak.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4998 Dátum: 2012. December 03. - 13:48:37 »
Egy kicsit nagyon nem ertek ezzel egyet Gyuri. Ha a lakasunk elektromos halozatarol van szo.

Ezt hasznaljuk legtobbet a mindennapi eletunkben. Ezert fajlagosan erre erdemes a legtobbet kolteni egy beruhazaskor, felujitaskor.

Ezen belul toredek erteket kepviselnek a szemelyi biztonsagi berendezesek, vagy pld. a tularam biztonsagi berendezesek.
Ezeket nem ismerni, nem hasznalni az elso esetben bun, de siman lehet buntetojogi kategoria.
A masodik eset szerencsere csak draga tanulopenz az igenytelensegunk miatt.

Az mar inkabb csak a szakmai hozadeka a dolognak - de tobb mint hasznos -   hogy pld. az evek mulasaval jelentkezo halozati oregedes problemakorebe tartozo barmilyen meghibasodast a FI rele rogton jelez. Amikor szivargo aram jon letre, rogton beavatkozik.
Kikenyszeritve a hiba azonnali javitasat. (Persze vannak idiotak, akik ilyenkor a FI relet iktatjak ki.  )

Én az asszonyt használom a legtöbbet, meg is van az ára.  :fetreng:

A FI relével igazad van de arról nem is írtam. Nálunk a vezeték hossza akadájozza meg a kádban a cuccok használatát. Ha zenét akarok hallgatni a fürdőben akkor az erősítőban vannak még tartalékok.

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #4999 Dátum: 2012. December 03. - 13:51:48 »
Lehet ugyanolyanra nevelni a gyerekeket, azt hívják fasizmusnak.

NANA!!!

Azért mert mindkét gyerekemet arra neveltem a gyerekeimet hogy ha én köszönök valakinek akkor ők is köszönjenek még nem fasiszták.

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
« Válasz #5000 Dátum: 2012. December 03. - 14:04:06 »
Az én véleményem meg az hogy legjobb módja az ha megtanítod azt hogy hogyan védheti meg magát. Két pici gyerek mellett képtelenség mindíg mellette állni hogy óvjam. Mindig is tetszett hogy anyuka leviszi a játszótérre a gyereket és a másik anyukával jól megbeszélik az anyós kérdést. És a játszótér a hibás mert nem elég gumis a gumitégla.

Egy rossz példa: a gyerek félt a lufiktól. Ezért a lakásban lufikat tettek oda ahova nem mehetett a gyerek.

Alapvetően szerintem mindenki erre törekszik, hogy életrevalóságra nevelje a gyerekeit, de ez azért nehéz sokszor, mert a gyereket például számtalanszor pont rohadtul nem érdekli, hogy mit akarsz neki megtanítani. Azt mondja értem, oké, és már menne a dolgára, mert ő játszani akar, jól akarja magát érezni, boldog akar lenni, ami legalább olyan fontos dolog, mint az, hogy meg tudja magát védeni. Nálunk például simán működik még a mókár, meg a fognyűvő manó. (A mókár az, aki összeszedi éjszaka a széthagyott játékokat és elviszi, a fognyűvő pedig az elnagyolt fogmosásokat „figyeli”…és akkor még nem beszéltem arról, hogy a pincébe önállóan lejárkálásokat is mumussal fékeztem meg, a rézbagoly ott figyel, megállnak az ajtóban és megkérdezik, hogy bejöhetnek-e, alszik-e a bagoly.) Lehet, hogy „genyóság”, meg nem vagyok eléggé katonatiszt velük, de őszintén szólva nem is akarok. Azt szeretném, ha ők is és mi is jól éreznénk magunkat, és bizony ha van lehetőségem fokozni a biztonságot, élek vele. Nevezhetjük lustaságnak is, nekem mindegy. Én tudom, hogy azért rakok kobakot rájuk bringázásnál, hogy megszokják, megszeressék (amellett, hogy elsősorban a biztonságos közlekedést igyekszem megtanítani nekik), pedig én is a nélkül nőttem fel és nem lett semmi bajom…mégis, ha valami baj a miatt történne, mert én a magam igazolása miatt nem éltem egy elérhető biztonsági lehetőséggel, soha nem bocsátanám meg magamnak.

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
« Válasz #5001 Dátum: 2012. December 03. - 14:06:10 »
csigafrédi
"Szerintem azért, mert olyanok a gyerekeid. "

Ó de sokat hallottam már ezt.
Ez a hátrafelé nézés a biciklizés oktatáson jött elő a kicsinél. Ezért nagy placcokra mentünk hogy ki tudjon gurulni. A pótkerekek nem engedték eldűlni. Volt ám hiszti hogy nem arra megy a bringa amerre ő akarja.

nálunk pótkerekes bringa szóba sem jöhetett, először pedál leszed, futóbringa, aztán mikor stabilan megvolt a gurulás, az egyensúlyérzék, akkor pedál fel és hajtás :)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #5002 Dátum: 2012. December 03. - 14:06:38 »
Attól nem, erről a tulajdonságukról nem tud(hat)tam, nem írtad, így ezt nem is írhattam. Ha ezt szerettem volna írni, akkor így írtam volna:

"Lehet úgy nevelni a gyerekeket, hogy ha te köszönsz valakinek akkor ők is köszönjenek: ezt hívják fasizmusnak." <= Ezt már csak azért sem írhattam volna, mert ezzel nem értek egyet. Ezt a tulajdonságot illedelmes nevelésnek gondolom.

Azonban azt, hogy minden gyermeket ugyanolyanra nevelsz (nyomorítasz), azt azt gondolom, valóban fasizmusnak hívják.

kazam: Simán lehet, hogy a Te gyermekeid alapjellemükben nagyon hasonlóak ahhoz, amit Te elvársz tőlük, és egymáshoz is, így könnyen kialakulhatott az a véleményed, hogy neveléssel (sok)mindent el lehet náluk érni. Nem téged fasisztáztalak le, nem is a gyermekeidet, ha így értetted, akkor elnézést, egyáltalán nem ez volt a célom.

Nálunk úgy alakult, hogy a két gyermek jelleme gyökeresen eltér egymástól, így ami az egyiknek természetes (óvatos, megfontolt, analitikus jellem), az a másiknak idegőrlő (bevállalós, önálló, határozott jellem), és fordítva.

Nálunk a nagyobbnak ezébe sem jutott a konnektorba nyúlkálni, ha azt mondtuk, veszélyes (persze volt az említett ragasztós védelmi cucc is, biztos, ami biztos), a másiknak meg egyszerűen nem lehet elmagyarázni, most akkor rázassam meg, a Fi-relét kikapcsolva, hátha megtanulja? Jelzem: Akárhányszor leesett a létráról, mindig visszamászott.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető jpi

• Törzstag
« Válasz #5003 Dátum: 2012. December 03. - 14:17:46 »
Nem szabad elfelejtkezni arról, hogy:

"Az érintésvédelem üzemszerűen feszültség alatt nem álló, de meghibásodás esetén feszültség alá kerülő vezető részek érintéséből származó balesetek elkerülésére szolgáló műszaki intézkedések összessége."
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rint%C3%A9sv%C3%A9delem

Tehát az érintésvédelemnek NEM célja a hülyeség elleni védelem!  :idea:
A 100-as szög a dugaszolóaljzatban nem tartozik a fenti témakörbe - és valójában még a hajszárító a fürdőkádban SEM.

Az érintésvédelemmel azt szeretnénk biztosítani, hogy pl. a mosógép fém teste (amiről jóhiszeműen feltételezed, hogy üzemszerűen nem áll feszültség alatt) ha egy belső hiba miatt mégis feszültség alá kerül, akkor az érintésvédelem MEGVÉDJEN téged mielőtt még megfogod.

Az más kérdés, hogy a FI relé a működési elvéből adódóan más esetben is működésbe lép ha jól van kiépítve a védőföldelés a házban. :D
"Itt minden ápolt így kezdte. Én is..." © Qttyyy

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #5004 Dátum: 2012. December 03. - 14:44:10 »
Sic:
Élőben is találkoztunk már. Nem értettem úgy, de ezt a vonalat hanyagoljuk.

"kazam: Simán lehet, hogy a Te gyermekeid alapjellemükben nagyon hasonlóak ahhoz, amit Te elvársz tőlük, és egymáshoz is, így könnyen kialakulhatott az a véleményed, hogy neveléssel (sok)mindent el lehet náluk érni."

Ezzel a gondolatmenettel csak az a baj hogy tovább folytatva lehetnek olyan gyerekek is akik gyilkosnak születtek. Ez viszont nem igaz.
A szülőnek hagynia kell a gyereket hibázni hoyg tanulhasson belőle. Nem könnyű a határt megtalálni hogy ne legyen belőle tartós károsodás. Sokszor volt apa-anya konfliktus abból hogy "hagy másszon az a gyerek majd feláll". Az élet rendje az hogy előbb utóbb önállóknak kell lenniük. A gyerek pici korában sokkal tanulékonyabb alkalmazkodóbb (még a szüleit istennek tekinti) mint nagy korában. Ha egy kipárnázott szobában élő gyerek sokkal nehezebben viseli a hirtelen önállóságot. Nem véletlenül voltak anno öngyilkos kiskatonák pl.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #5005 Dátum: 2012. December 03. - 17:36:28 »
A hibaáram védőkapcsoló (Német rövidítésből FI- relé.) személyvédő feladatot lát el, ami szinte 100 %-os biztonságot ad.

Én óvakodnék bármiféle biztonsági berendezésre bízni az életem, vagy azt állítani, hogy  az 100%-os.
Szerintem ne állíts ilyesmit, mert lesz, aki elhiszi (mint a barom villanyszerelőd).

(A Fi nem a német névből jön, hanem a görög φ-ből. Németül a hibaáram Fehlerstrom, a biztonság Sicherheit, a kapcsoló meg Schalter.)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #5006 Dátum: 2012. December 03. - 17:38:04 »
Vegkovetkeztetes :
Ha hazaertem megnyomom a teszt gombot a FIn, mert már időszerű lenne. :metalbéke:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #5007 Dátum: 2012. December 03. - 17:39:59 »
Hiába metálbékézel itt, mind tudjuk, hogy komenista vagy! : )

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #5008 Dátum: 2012. December 03. - 17:50:23 »
Hiába metálbékézel itt, mind tudjuk, hogy komenista vagy! : )

Azbeszt, megbuktam, mint Rottenbiller!
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #5009 Dátum: 2012. December 03. - 18:08:00 »
No, most, hogy jól megbeszéltük ki hogy neveli a gyerekeit (és természetesen ha a fene fenét eszik sem hajlandó ezen változtatni)...
...tudtok mondani egy régimódi borbélyműhelyt? Apámat szeretném elvinni, de a szabadságtéri olyan... metroszexuális helynek tűnik a képek alapján... nehogy a lábát is szőrtelenítsék.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici