Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1467935 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #5145 Dátum: 2012. December 31. - 10:18:29 »
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #5146 Dátum: 2012. December 31. - 12:51:08 »
Köszi.
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #5147 Dátum: 2013. Január 02. - 20:46:32 »
Találtam a fiókban egy L04-es (2004es) ZIPPO gyújtót, már régóta kerestem is.(Zippo 20401)
Hibája: Van rajta egy farkas fej, viszonylag közeli kép, szinte csak a pofája van benne és nem tetszik.
A gyújtó alján lévő rész erősen kopik, felül jobb a helyzet viszont itt van egy horpadás ami elcsúnyítja az egészet.

1., Mivel tudom ezt a farkasfejes rászitálást viszonylag roncsolás mentesen eltávolítani?
Körömmel kaparva az jön le, hogy bizony minőségi szitálás ez, nem adja könnyen magát...
2., A horpadást hogy üssem ki, hogy közel gyári kinézete legyen? Faragjak bele keményebb fát?Vagy húzzam valami fém tárgyra rá? Félek a fém kalapácstól hogy nyomot hagy, jó a gumikalapács ?...

Én alkohollal (den. szesz), vagy acetonnal próbálkoznék... (Nekem egy 2001-es van, Kanadában kaptam a haveroktól születésnapra, egy HARLEY logó volt rajta, de kb. 1 év intenzív használat során gyakorlatilag magától lekopott)
Horpadás: képet esetleg? Én megpróbálnám finoman "visszahajtani"... Fém kalapács sztem nem játszik (max. valamilyen "közbetéttel"- értsd: tegyél valamit a kalapács, meg az alakítandó felület közé), inkább valami kemény gumi/múanyag...
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #5148 Dátum: 2013. Január 03. - 18:12:14 »
Köszi Imi a választ.
Kb így nézett ki, és ilyen lett:

A szitálás egyszerűen, finom kapirgálással lejött, nem volt vele baj.
Jelenleg 2 hibája van a gyújtónak:
-Horpadáson igazítottam, lehet még csúnyább lett, a kép nem adja vissza.Nem érdekel a szépséghiba, használati és nem kiállítási tárgyként működik.
-A második hibája viszont zavar. Nagyon nehéz meggyújtani.Bármilyen tűzkővel, frissen felbenzinezve, kb a 20 szikrára nagy nehezen begyullad. Gázos öngyújtót odatartva rögtön átveszi a lángot,  próbáltam már kétféle kanóccal, játszottam már a rugóerővel... Persze eredeti benzint használok bele.
Szerintem szikrakerék van tarajosra kopva, visszafelé simítva olyan, mint amikor a motorokon elkopik a lánckerék és tarajos.
Van egy gagyi zippo gyújtóm, az fél tekerésre indul gyenge minőségű kanóccal és piros (nem eredeti sárga zippo) szikrakővel. Elkeserítő.
Lehet szikrakereket cserélni és szépen vissza szegecselni az újat? Szvsz megoldaná a hibát.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #5149 Dátum: 2013. Január 03. - 19:57:20 »
MW- nem kell cserélni, kicsit reszeld meg (élezz ki pár recét), úgy hogy még könnyen forogjon és máris jó lesz. Egy nagyon vékony körömreszelőt fel kell áldozni, illetve egy félbetört penge fogóval, mindkettő megteszi.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #5150 Dátum: 2013. Január 03. - 22:34:55 »

Metál Laci !

Bár Penge megoldása professzionálisnak, és hatásosnak hangzik,  én mégis hagynám a vérbe.

Vennék ilyet:

Acél, kova, és tapló. Szerintem macsósabb mint b...ziskodni egy olyan gyújtóval
ami 1, nem működik 2, minden sarkon ketten gyújtanak vele.

Egyébként meg elképzellek ahogy az IFÁ-ban előveszed, és rágyújtasz egy cigire......  :crazy:

reofil

u.i.: ha nem sikerülne működtetni szólj, segítek, mert magabiztosan kezelem a saját acélomat, és kovámat. ;)

"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #5151 Dátum: 2013. Január 03. - 22:44:07 »
Feltétlen szólok, ha elakadok az IFÁval. ;)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #5152 Dátum: 2013. Január 03. - 22:53:18 »
Már kérdezni is akartam : Oszt kend, hogy a jó francba nyújtana meg kőkorszaki eszközökkel egy begeretát? :fetreng:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #5153 Dátum: 2013. Január 03. - 22:54:49 »
És mi van, ha nincs kéznél az IFA? Más IFÁja is jó?  ;D
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #5154 Dátum: 2013. Január 03. - 23:26:34 »
Feltétlen szólok, ha elakadok az IFÁval. ;)

És Salmo megy, és rád gyújtja... :fetreng: :fetreng: :fetreng:
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #5155 Dátum: 2013. Január 03. - 23:29:54 »

Tranyó: Más IFÁ-ja is jó, és határeset, de a GAZ 66 is elfogadható......

Betyárka : kova, acél TAPLÓ

Nagyjából évszázadokon keresztül gyújtottak pipára, a fenti hármas segítségével.......
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #5156 Dátum: 2013. Január 03. - 23:31:38 »
Tibi, nekem ez a "taplóság" tetszik. Még nem tudom, hogy hol használnám, talán kerti sütésnél, de érdekel a dolog. Hol és mennyiért lehet ilyen tűzszerszámhoz hozzájutni?

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető toto

• Tag
« Válasz #5157 Dátum: 2013. Január 03. - 23:46:42 »
Esetleg küld vissza nekik, hogy javítsák meg a szikrakereket. Egy posta árából megvan.
http://www.zippo.com/customercare/article.aspx?id=1785

What is the Zippo windproof lighter guarantee?

Every Zippo windproof lighter is backed by our famous lifetime guarantee, "It works or we fix it free." For information about sending your Zippo windproof lighter for repair, click here.

Lehet szikrakereket cserélni és szépen vissza szegecselni az újat? Szvsz megoldaná a hibát.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #5158 Dátum: 2013. Január 04. - 00:04:10 »

Gregg, az enyémet egy kovács barátom ütötte le szénacélból, nagyon keményre edzve.
Egyébként vásárokon ( mesterségek ünnepe stb) szoktak árulni, de csak kovácstól vegyél
mert az tudja milyennek kell lennie az acélnak. Kovát is lehet kapni, egyedül a TAPLÓ
beszerzése nehéz. Jómagam egyébként nem fahamuban kifőzött tapló gombát használok ( bár
szárad már a szerszámosban egy taplógomba ebből a célból) hanem nádbugát. Ezt főleg
a hortobágyi pásztoremberek használták, mert nem volt fa, a közelben. Ezt is kifőzték fa hamu
vizes oldatában (hamulúg) megszárították, és ez is felveszi a szikrát, bár nehezebben mint  a tapló
vagy a néhány tutoriál videón látható szenesített pamut rongy

Jó móka megtanulni, a lányom elkerekedett szemmel kérdezte, hogy :-  Apa Te ilyet tudsz?
 amikor először sikerült így tüzet gyújtanom, és nem csak a gáztűzhely piezó gombjával megy.

reofil

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #5159 Dátum: 2013. Január 04. - 00:33:43 »
Köszi az infókat. Tetszik, egy újabb macerás mutatvány.  :fetreng:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici