Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1470713 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #5295 Dátum: 2013. Január 16. - 11:02:10 »
Két kiloert a Vass csinálja. Fabula megvan 65ből.
Levis 501, Hawes and Curtis ing és egy Fabula cipő igazán jó viselet egy irodában nap, mint nap.
(és még mindig nem jutottál el egy Vass cipő árának a feléig - az a cipő sem jobb, csak nagyobb a név miatti felár, jóval)

A gyűjtők esetén a " kimaradt. Szóval most inkább erre gondoltam a penzkoltest.
Tegyünk hozzá, hogy egyből átlagos konfekció cipő 20 körül van, ebből évente egyet vennem kell. A lábam nem idomul a cipőhöz... Ezek a bespoke cipők viszont a labda készülnek.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #5296 Dátum: 2013. Január 16. - 11:03:39 »
65 az totál korrekt ár egy jó cipőért. A 30-40 ezres kategória is lefoszlik a lábadról 1-2 év alatt.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #5297 Dátum: 2013. Január 16. - 11:20:05 »
65 az totál korrekt ár egy jó cipőért. A 30-40 ezres kategória is lefoszlik a lábadról 1-2 év alatt.
Nekem is elég hamar tönkrementek a bőrcipők, pláne hogy bringázom.  Aztán megtaláltam azt a kis boltot az Akácfa utcában, ahol minőségi cipőápoló cuccokat lehet kapni, most sokkal jobban bírják.  Pár naponta 5 perc munka, nekem nagyon megérte.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #5298 Dátum: 2013. Január 16. - 11:37:41 »
Én belülről pusztitom el.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #5299 Dátum: 2013. Január 16. - 11:46:16 »
Nyilván mások vagyunk meg az emberek lába is más. Mindenesetre az életérzés és a jó vétel között bizony nagy különbség van. Én életemben nem vettem mondjuk 20e Ft-nál drágábban bőrcipőt és amióta nem nő a lábam, ezek mind megvannak, mondhatom, hogy az én használati mértékem mellett élettartam garanciásak, kényelmesek. Amik nem idomultak a lábamhoz (rosszul vettem), elajándékoztam őket, vagy kidobtam. Én igazából egy dologba kötök bele amikor 65 v. 200e-s cipőről hallok. Nem a ruha teszi az embert! (mert ez is nagyban benne van!) Legalább is az én szememben nem és aki azt hiszi nagyot téved! Ráadásul, ha gyűjtögetni kell egy-egy darabra, az ebből a szempontból a betegség, csak erre hívnám fel a figyelmet. (mégiscsak egy használati eszköz, amivel egy évben egyszer minimum tutira sz@rba is lépsz) :D Aki megteheti, hogy legyen otthon 20 pár cipője, annak inkább legyen ízlése és 20 pár cipője, ne 1. Akinek, mint az én példámban leírtam, ez a "mindene" az übergáz. Nyilván tothzoltan nem a "beteg" kategória, és teljesen elfogadható, hogy egy ilyen cipőre áhítozik, de mégis, a "betegség" valahogy ezek után, de így kezdődik! Lehet tévedek, de lehet nem.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #5300 Dátum: 2013. Január 16. - 12:07:47 »
Mondjuk ezen a fórumon is van tippem szerint nem egy résztvevő akinek már 200e feletti összegben van pénze különféle borotvacuccokban :)  Ha vkit a cipő izgat, akkor vegyen azt...  Pengével viszont abban egyetértek hogy semmiféle használati tárgyat, főleg luxuscikket nem vennék amire gyűjtenem kell, mert az annak a jele hogy nem tudom megengedni magamnak.  Ha valami X forintba kerül és nekem nincs 10X forintnyi tartalékom csak úgy, mindenféle gyűjtés nélkül, akkor nekem az a dolog egyelőre nem elérhető (nyilván nem alapvető dolgokra gondolok).

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #5301 Dátum: 2013. Január 16. - 12:23:09 »
Gyerekek. Ezt én nem is értem. A legdrágább cipőm egy erősen leolcsózott (cca. 1/3-ra) túrabakancs volt. 4 évig nyúztam, aztán gyakorlatilag idén levált a talpa. Ha az eredeti 45-50 ezer forintos áron adták volna, akkor tuti, hogy nem veszem meg. Nyáron majd megint elkezdem nézegetni a túraboltokat, sajnos jövőre is lesz tél...
Ezt a dolgot, hogy mennyi lóvé lóg rajtam göncben, ezt soha nem értettem. Vannak emberek, akiknek néha kötelező rongyot rázni, azoknál megértem a 1,5-2 milliós göncöt, meg a frakkot. De hogy én 3-5 ezer forintnál többet adjak egy nadrágért...  :crazy:
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #5302 Dátum: 2013. Január 16. - 12:33:03 »
Hát igen, a cipőre is is lehet gazdagon költeni. Egy valamirevaló túrabakancs pl nincs 40 alatt. Nálam a Lowa jött be ezekből.
Természetesen spórolni nem jó ezekre, nem árt, ha "csak úgy" meg tudja venni az ember. Nyilván itt a fórumon sem úgy működik a tisztelt éltársaknál, hogy választani kell: eszik ma a család valami meleget, vagy apa vesz egy borotvát ááámerikából. :)
A hobbi nem mehet a rezsi rovására, szerintem.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #5303 Dátum: 2013. Január 16. - 12:48:17 »
...akkor én mázlista vagyok, hogy járhatok télen-nyáron(motor miatt) bakancsban.
Most egy 20e-es Dachstein idomul a lábamhoz.
2-3 év alatt el szoktak kopni, meglátom ez az osztrák meddig húzza.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #5304 Dátum: 2013. Január 16. - 13:12:04 »
Doc Martens, 7 év. Bőrszaga volt belül még akkor is, amikor átrepedt a teteje (ami egyértelműen a gazdi hanyagságára vezethető vissza)...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #5305 Dátum: 2013. Január 16. - 13:54:00 »
"A gyűjtők esetén a " kimaradt. Szóval most inkább erre gondoltam a penzkoltest."

Teljesen nyilvanvalo, hogy ha erre a szo szoros ertelmeben gyujtenem kene, meg sem fordult volna a fejemben.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #5306 Dátum: 2013. Január 16. - 21:36:16 »

Szeretem ezt a képet!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #5307 Dátum: 2013. Január 16. - 21:42:49 »
Karel?

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #5308 Dátum: 2013. Január 16. - 22:15:19 »
Igen. Ő.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #5309 Dátum: 2013. Január 16. - 23:04:34 »
Mondjuk ezen a fórumon is van tippem szerint nem egy résztvevő akinek már 200e feletti összegben van pénze különféle borotvacuccokban :)  Ha vkit a cipő izgat, akkor vegyen azt...  Pengével viszont abban egyetértek hogy semmiféle használati tárgyat, főleg luxuscikket nem vennék amire gyűjtenem kell, mert az annak a jele hogy nem tudom megengedni magamnak.  Ha valami X forintba kerül és nekem nincs 10X forintnyi tartalékom csak úgy, mindenféle gyűjtés nélkül, akkor nekem az a dolog egyelőre nem elérhető (nyilván nem alapvető dolgokra gondolok).

Had ne kezdjek el számolni mennyi van nekem borotvakésben  :crazy:
A cipővel én sem értek egyet, főleg mert nem feltétlenül a drága a jó. Mondjuk nekem helyzeti előnyöm van mert itt (Partium), azért még mindig ki lehet fogni jó cipőket jó áron.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici