Na jó, de nem mindenki lakik az anyjánál és jár Babettával.
Peti, szerintem ebben igaza van Malacnak, hogy az óra árához képest horror a szerviz.
Idézetet írta: kezdőmókus - 2013. Augusztus 14. - 09:59:31Idézetet írta: ZOZO - 2013. Augusztus 13. - 21:31:21Peti, szerintem ebben igaza van Malacnak, hogy az óra árához képest horror a szerviz. Én úgy fogalmaznék, hogy az óra horror olcsó a szervízhez képest. El kell fogadni hogy egy szakképzett órás munkaidejét + a műhelyben lévő tőkéjét meg kell fizetni. Magyarországon még így is elég olcsók a szolgáltatások az EU nyugati részéhez képest, és ahogy felzárkózunk, valszeg csak drágulni fognak. Miközben az egyre inkább automatizált gyártósorokon készülő termékek ára relatíve megy lefelé. Akinek nem fűződnek szentimentális gondolatai az órájához az kihajítja, amikor elromlik, akinek meg igen az viszi szervízbe, és kifizeti a díját; más választás nem nagyon van.Őszintén szólva én is soknak tartom, meg feleslegesnek is, na de a mai világban nagyon sok felesleges dolgot el lehet adni.Szerintem egy újonnan 25eFt-os mechanikus óránál és egy 1mFt-os mechanikus óránál is kb. ugyanannyiba kerül a tisztítás. Ha Malacot az zavarja, hogy az óra árához képest nagy a karbantartási költség, akkor megteheti, hogy:1) 5 évente vesz újat, mert u.annyiba kerül, mintha kipucoltatná2) Eleve nem egy 20eFt-os órát vesz, hanem egy 2-300eFt-osat, így nem fogja zavarni az aránytalanságMég mindig nem értem, hogy többórányi munka árát miért nem felfogni/megérteni? Szerintem Malac is pénzért dolgozik...akkor miért gáz az, ha más is így van ezzel?
Idézetet írta: ZOZO - 2013. Augusztus 13. - 21:31:21Peti, szerintem ebben igaza van Malacnak, hogy az óra árához képest horror a szerviz. Én úgy fogalmaznék, hogy az óra horror olcsó a szervízhez képest. El kell fogadni hogy egy szakképzett órás munkaidejét + a műhelyben lévő tőkéjét meg kell fizetni. Magyarországon még így is elég olcsók a szolgáltatások az EU nyugati részéhez képest, és ahogy felzárkózunk, valszeg csak drágulni fognak. Miközben az egyre inkább automatizált gyártósorokon készülő termékek ára relatíve megy lefelé. Akinek nem fűződnek szentimentális gondolatai az órájához az kihajítja, amikor elromlik, akinek meg igen az viszi szervízbe, és kifizeti a díját; más választás nem nagyon van.
Az esetükben (orak.hu) érdemes megnézni a műhelyükről készült fotókat, a műszerezettséget, a láthatólag fejlesztve továbbélő hagyományt - ugyanis nem elsőgenerációs családi műhely ez. Persze nem Nagyfaluban vannak, hanem Győrben.
Idézetet írta: gprinz - 2013. Augusztus 14. - 10:42:07Az esetükben (orak.hu) érdemes megnézni a műhelyükről készült fotókat, a műszerezettséget, a láthatólag fejlesztve továbbélő hagyományt - ugyanis nem elsőgenerációs családi műhely ez. Persze nem Nagyfaluban vannak, hanem Győrben.Ennek örülök! Van nekik klasszikus boltjuk is? Mert akkor behuppanok oda...
Na jó, de hol van a kávégép?