Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1457508 alkalommal)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #7860 Dátum: 2014. Február 26. - 15:12:05 »
Es mi lett a vege?

Az ábrázatom láttán megenyhültek, 2 lehetőséget kaptam: - feljelentenek, mert már az is bűncselekmény, ha beviszem a kordonon belülre
                                                                                 - odaadom egy ismerősnek a kordonom kívül

Persze, rengeteg ismerősöm járt arra éppen...egy kutyát sétáltató idős hölgynek adtam oda, hogy tegye a virágágyáshoz, a Hajnalkák tövéhez. Nem volt ott a kés  :fejfal:
Sheffield-England

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #7861 Dátum: 2014. Február 26. - 15:14:07 »
Egy ismerősnek segítenék a tanulásban, lehetséges hozzáférni az alábbi szabványokhoz, amit én láttam, az mind fizetős, én ezt nem is tudtam?

-MSZ EN 571-2
-MSZ EN 473
-MSZ EN ISO 3452-2
-EN 1020028
-ISO 3059

Én nem vagyok járatos az effélékben!

Nem szeretném mellőzni a késelést, csak jó lenne, ha valaki szabványügyileg is tudna hozzászólni.  :peace:
Amennyire én tudom ez fizetős lesz, legalábbis egyszer kellett egy ISO és azért fizettünk. Szerintem ha valamiből alapból a fizetőst találod meg, akkor azt legálisan csak fizetősen kapod meg. Járható út ha találsz vkit akinek van egy keret-előfizetése, és leszedi neked. Egyes ISO szabványokat (pl programozási nyelveket) eleve létező specifikációk alapján írnak ("Publicly Available Specification"), akkor az kb ugyanaz mint amit online megtalálsz ingyen, de nem tudom a te esetedben mi esik ide.

Tudatlanul rákerestem és fizetős oldalakat találtam. A fenti szabványok hiányoznak.
Sheffield-England

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
« Válasz #7862 Dátum: 2014. Február 26. - 15:27:53 »
Kés: ha nem voltál még jogerősen büntetve, és szemétkedik a rendőr, akkor szabálysértés (újabban 30 000 HUF alatt nemigen osztanak csekket...), Ha bűntetve voltál, akkor 3 évig terjedő szabadságvesztés is várhat rád!  :o
Ha rendesen elcsomagolva hordod a táska/hátizsák mélyén, nem lehet gond. Persze ez a szituációtól, meg a kés típusától is függ. Ha tüntetésre mész, ne legyen a belső zsebedben bajonett, vagy tőr, azt hagyd meg kirándulásokra.
Egy normális szalonnázóbicska pengéje is hosszabb 80 mm-nél, és nem szokott probléma lenni vele. Főleg, ha van mellette egy adag szalonna, hagyma, meg kenyér.  ;)

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #7863 Dátum: 2014. Február 26. - 15:57:38 »
Mindig legyen mellette szalonna, akkor nem érhet baj!  ;D
(szerintem)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7864 Dátum: 2014. Február 26. - 16:20:22 »

Kés: ha nem voltál még jogerősen büntetve, és szemétkedik a rendőr, akkor szabálysértés (újabban 30 000 HUF alatt nemigen osztanak csekket...), Ha bűntetve voltál, akkor 3 évig terjedő szabadságvesztés is várhat rád!  :o
Ha rendesen elcsomagolva hordod a táska/hátizsák mélyén, nem lehet gond. Persze ez a szituációtól, meg a kés típusától is függ. Ha tüntetésre mész, ne legyen a belső zsebedben bajonett, vagy tőr, azt hagyd meg kirándulásokra.
Egy normális szalonnázóbicska pengéje is hosszabb 80 mm-nél, és nem szokott probléma lenni vele. Főleg, ha van mellette egy adag szalonna, hagyma, meg kenyér.  ;)
Szabsértésnél nincs börtönbünti.
A max büntetési tétel 300.000 Ft ha jól dereng. Extra fasságot kell csinálni, hogy ennyire büntessenek.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
« Válasz #7865 Dátum: 2014. Február 26. - 17:14:34 »
Igen, elnéztem, közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kell valakivel elbánnod, és visszaesőnek kell lenned, akkor jár a 3 év. Csoportosan 3-5 év.

Nem elérhető eireann

• Törzstag
« Válasz #7866 Dátum: 2014. Február 26. - 17:29:31 »
Közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, az elkövetés eszközét el kell kobozni.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #7867 Dátum: 2014. Február 26. - 19:04:11 »
Közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, az elkövetés eszközét el kell kobozni.
pompas, koszonom.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #7868 Dátum: 2014. Február 26. - 19:08:39 »
Jó tudni, nálam rendszeresen egy tíz centis penge van  :whoops:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7869 Dátum: 2014. Február 26. - 19:45:59 »
Taskaban hordva  nem gond. Zsebben, övön ne legyen.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #7870 Dátum: 2014. Február 26. - 19:47:26 »
Zsebben sétáltatom, viszont van 1-2 nyolc centis is, majd azokat hordom gyakrabban  ;D
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7871 Dátum: 2014. Február 26. - 19:50:04 »
Tökéletes kompromisszum. :)

Vettem egy Maxpedition Lunada tatyót, hátha kedvem szottyan 8 centinél nagyobb vasat sétáltatni városi környezetben. :)

Nem elérhető eireann

• Törzstag
« Válasz #7872 Dátum: 2014. Február 26. - 19:57:24 »
Taskaban hordva  nem gond. Zsebben, övön ne legyen.

Ez a "nem gond" azért erősen helyzet- és rendőrfüggő, mivel a jogszabály a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök nyilvános helyen történő birtoklását rendeli büntetni, nem a feltűnő viselést. Így pl. ha egy fokozott ellenőrzés során a táskádat vizsgálják át, jöhetsz ki belőle rosszul. Nyilván más a megítélése egy szuronynak és egy szimpla bicskának, de a lehetőség adott.

Szabályosan csak magánterületen (otthon) tarthatsz 8 cm-nél nagyobb pengehosszúságú kést.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7873 Dátum: 2014. Február 26. - 19:59:13 »
Szallitas a kulcsszo.
A Mossbergem nalam lehet toltenyekkel egyutt egy tokban, egy 8+ kes meg nem? Hulyeseg.
KKVE-t is lehet szallitani. Taskaban, szatyorban akarmiben.

Nem elérhető eireann

• Törzstag
« Válasz #7874 Dátum: 2014. Február 26. - 20:01:47 »
Szallitas a kulcsszo.

Még egyszer mondom: ha nyilvános helyen nálad van (bárhol, akár a kocsidban, akár táskában), már megvalósult a szabálysértés. Kivételek vannak, de a szállítás pont nincs közte.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici